Čo rýchle pripravujete návšteve?

10. jún 2024

Ahojte žienky, dajte nejaké tipy, čo rýchle na zahryznutie (sladké aj slané) zvyknete pripraviť pre návštevy.
Ďakujem 🙂

really8
10. jún 2024

Mam balenie muffinov v prasku a listkove cesto v mrazaku. Slane mam tiez v mrazaku jedno balenie fornett.

domkakvet
10. jún 2024

Chlebiky, oblozenu misu, ak nestihnem nic upiect, tak otvorim bonbonieru, tycinky, chipsy.

viestta
10. jún 2024

Neohlasena navsteva, alebo navsteva, ktora sa ohlasi pol hodiny pred prichodom dostane kavu, nejake pitie a keksiky zo spajzy. Ak sa ohlasia vopred, tak pohostenie podla toho ci dobehli len na pokec a kavu, vtedy dostanu aj kolac, alebo ak su na dlhsie tak bud obeduju alebo veceraju s nami a to co mame my.

nikoleta999
10. jún 2024

U nas si navsteva oblubila bagetky: rozrezem potriem olivovym olejom a cesnakom na to poukladam platky sunky, platky, mozzarelly, cherry paradajok posypem bazalkou, oreganom a dam zapiect... Vajíčkovú natierku, cesnakovú natierku, pripadne dosť často robím plnené sladke rožky, či už makove, pudingovo čokoladove .. Alebo obložené misy, ale s tym sa ja vyhrám, ako to uloziť, prípadne chlebíky s vlasskym salátom sunkou atd... pizzové slimáky z tortilly atd. naposledy sme robili chlebiky s pecenovou pastetou a cibulovym catni, toto catni vydrzi v chladnicke aj tyzden ... vela je toho, my mame stale navsetevy, tak vkuse cosi vymyslam nove :D Ale ak je neohlásená, tak len čo chladnička dala a nejaké čipsy, sladké ...

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea2323
10. jún 2024

Ja robím avokádovú nátierku takú rýchlu s paradajkami, a nejaké dobré kúpené koláčiky z cukrárne ku káve a limonádu 😁 rýchlovka, keď vieme, že niekto príde..

barbora0308
10. jún 2024

Cestovinove salaty na rozne sposoby, rozne natierky - tuniakova, avokadova, bryndzova, syrova, vajickova...rozne studene predkrmy na zobkanie. Ak viem, ze pride navsteva, ktora ma rada aj inu kuchynu, ako tu "nasu" tradicnu, tak spravim burrito alebo humus. Sladke vacsinou robim lahke veci, ako studene tvarohove torty a pod.

slovenka753
10. jún 2024

no ja nemam doma ziadne sladkosni ani slane, chleba ani sladke vody nekupujeme, takze ponuknem kavu alebo caj a ked tak ich pozvem do podniku co mame pri baraku 😅

lakebabe
10. jún 2024

Záleží ci ohlásená ci nie, ak ohlásená väčšinou niečo upečiem a urobim obloženu misu nejaké šunky , prosciutto , syry, korbáčiky, syrové nite to mame vždy v mrazničke , ovocny tanier, klasika alko nealko, a v špajzi mam vždy nejaké tycinky, keksy a také
A v lete niekoľko krát do týždňa grilujeme tak keď ma niekto prísť spojíme to s tým

zuzana9393
10. jún 2024

Mne minule svokra priniesla mrazené fornety. Že nech si upečieme. Ešte sa mi to zdala taká somarina, že šak načo... Ale teraz sa mi ozaj hodili, pri nečakanej návšteve máš napečené za 15 min, nemáš z toho kopec riadu, len jeden plech a boli vážne výborne.

reddflowerlife
10. jún 2024

Ak je neohlasena tak voda, kava, caj, cola alebo dzus. Tycinky alebo nejake cokoladky a pod.
Ak ohlasena zalezi o co ide , ak leto tak napr zagrilujeme a posedime na terase. Napeciem nejaky rychly kolac napr bublaninu. Ak dojdu tak, ze je obed, nalozim im z obedu

margotka17
11. jún 2024

Väčšinou mám v chladničke chladené lístkové cesto, rozprestriem, pretriem nutelou, narežem na trojuholníčky a zrolujem do roztekov. Upečené za 17 minut, kávu či čajík k tomu a hotovo.

lenka.25
12. jún 2024

Máme doma vždy viac druhov syru, rôzne druhy masových výrobkov ( šunku, salámu , malé , klobásky ) , rôznu zeleninu - pečivo tiež mám doma v mrazaku aspoň 2 druhy . Misu mám hotovu za par minút a káva , čaj , mineralka , džús sa tiez u nás vždy nájde