Ahojte, už som začala piecť medovníky, ale po upečení boli tvrdé ako kameň. Recept je dobrý, kde teda môžem robiť chybu pri pečení? Ďakujem.
ja mam dobry recept. a netreba ich piect nejak moc skoro. su makke hned, len ich treba drzat v chlade. Po vybrati z chladnicky su hned makke, ale ked su dlho vylozene v teple tak zoschnu a stvrdnu.
mnaam ja milujem medovniky, len tiez ked robim tak mi uz po case ztvrdnu
su rozne recepty, ten moj je taky, ze medovnicky su velmi chutne, hned po upeceni tvrde ako kamen, ale zato dlho vydrzia. Tie, ktore postupne davam na papanie vlozim do dozy s krajcom chleba, za noc je chlieb ako hrianka a medovnicky makkucke. Podobne je to aj s jablckom, ale z peciva mi skor nasaju vlhkost.
podla mna netreba ich dlhoooo piect, ja teda vždy som ich mala mäkke, a davam ich do dozy z plastu, a boli mäkke aj po upečeni,a mam ich v špajzi 🙂 🙂
ja mám výborný recept. Sú hneď mäkké, môžu sa robiť tri dni pred sviatkami. Ale písal ktosi vyššie netreba ich prepiecť perníčkom stačí krátko. A ak im už niet pomoci tak do nádoby kde sú perníčky natrhať čerstvý chlebík. Perníčky z neho nasajú vlhkosť a po pár dňoch vyberáte úplny suchár 🙂. Toto môžete opakovať až kým nedosianete potrebnú mäkkosť.
hlavne mat dobry recept 🙂
ja som piekla medovníčky z EVITA časopisu a sú mäkké a to som ich piekla prvý krát. len pre mňa je 0,5cm relatívny pojem, mimo môjho dosahu a tak jeden medovníček tenký, potom hrubý ale zjedli sa všetky a navrch som dala slivkový lekvár. môžem odporučiť!
piect kratko, lebo potom vyschnu, 7-8 minut je ok...
ja davam do cesta asi deci kavy a peciem kratko. Su makke hned
ja mam tiez recept na medovnicky co su hned makke a makke aj stale zostanu, podla mna je finta v tom ze sa pecu kratko asi iba 7-8 minut a potieraju vajcom az po upeceni, hned po vybrati kym su este horuce. Asi to tam konzervuje tu vlhkost alebo co.
My mame takyto recept: 1/2 kg hladkej múky,18 dkg práškového cukru,12 dkg masla, 3 celé vajcia, 3 polievkové lyžice medu, 1 čajová lyžička sody bicarbony, 1 čajová lyžička pernikoveho korenia (zvykli sme si namiesat skoricu, mlety aniz, hrebicek a badian). Všetko spolu zmiesiť, cesto nechať odležať aspon 2 hodiny a potom už len vykrajovať a piecť. Vyvalkat na cca 0,5 cm hrubku, potriet rozslahanym vajickom. My ich nezdobievame cukrovou bielkovou polevou, davame iba orech alebo kesu alebo mandele na ozdobu. Synovci dokonca lubia lepene dzemom ako linecke. Aj z toho dzemu zmaknu. Robievame vacsinou z dvojitej davky a cesto si spravim den dopredu. Su makke po upeceni a vydrzia makke stale, uskladni s polkrajickom chleba v krabicke spolu s nimi.
@kvojtanikova nekonzervuješ, len ich pri pečení nevysušíš. Medovníky sú tvrdé vtedy, keď sa dlho pečú. 🙂
Ja som piekla tento rok dvajrat podla rovnakeho receptu 1.x som ich tam nechala pridlho,preto boli tvrde.Furt sa mi zdali blede Druhykrat som ich tam nala tak 8min cca a s uzasom som pozorovala;aku krasnu farbu chytili po natreti vajcom 😀
ak ti už stvrdnú tak si do krabice daj vrstu medovníkov, daj papier na pečenie, naň krajíčky chleba, znovu papier, zase medovníčky. Chleba treba kontrolovať a vymienať keď stvrdne. Viem, že takto to niekedy dávno moja mamina robievala. Teraz mám recept, kedy sú medovníčky mäkké hneď po upečení.
Tvrde mozu byt aj ked su natenko vyvalkane, ale ak aj su tvrde, tak pomaha vlozit mesiacik jablcka, na dva dni, vtedy zmakknu, ja tak davam uz roky, vzdy zmakknu, len sa nan nesmie zabudnut, aby nesplesnivelo 😀
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9224#diskuse
TOP recept, vynikajúce, sú mňam a tvrdé neboli nikdy 🙂
urcite piect len kratucko, akonahle nie su uz surove alebo akoby som to napisala a stale blede tak von z rury, potom ostanu makke a ak aj nahodou to pecenie presvihnes tak do dozy s prekrojenym jablkom alebo chlebom a zmaknu aj tie
ja som použila ten istý recept na medovníky keď som bývala v panelovom byte a vždy mi všetko stvrdlo, potom som ich piekla v tehlovom byte, kde bola vyššia vlhkosť a nikdy mi nič nestvrdlo, niekedy až na nervy, takže to bude vo vlhkosti 🙂. takže dať k nim niečo z čoho vyťahajú vlhkosť.
@tomasko9 zdravím, keď sa môžem opýtať dávajú sa ešte teplé do dózy ci ich najprv treba nechať vychladnúť? Ešte som ich nepiekol, ale bojím sa toho že keď ich vyberiem z rúry tak mi stvrdnu.
Ahoj mne sa stava to iste vzdy sa ich snazim piect 4-5tyzdnov pred vianocami dovtedy zmaknu aj teraz uz mam 2 tyz upecene 😉