Čo robím zle pri pečení?

2. aug 2024

Dobrý deň.
Som mamička malého synčeka a z času na čas sa rozhodnem mu niečo jednoduché upiecť. Ako aj dnes. Našla som si tento recept na brumíkov https://www.zenyvmeste.sk/brumik-recept - zdal sa mi jednoduchý tak somho vyskúšala - ale brumíky sú akoby nedopečené z toho banánu su take mokré (často sa mi stáab že cesto je navrchu už pripečené suche a vo vnútri mokré)
Piekla som v teplovzdušnej rúre. Neviem kde je chyba.
Pravidelne sa snažim niečo upiect a vždy to skončí zle.😩

Prosím vás skúsené mamičky poraďte nejaké tipy triky. Som z toho smutná že malý sa teší a vždy to ide dokoša.

hipuska
2. aug 2024

Tak ak mas v strede surove, tak málo pecies. Kontrolujes sparadlom? Mna babka naucila, pokial necitim vonu, rura sa nesmie otvarat. A ake teploty a ako dlho si piekla? Ruru mas novu ci staru?

tetapetra
2. aug 2024

Ja by som vyšľahala vajce s cukrom, dlho,nech sa cukor roztopí, potom rozmackany banán,potom mokru časť, nakoniec múku s pdp. Určite pec ako máš napísané,pred koncom spajdla a podľa toho uvidíš. Každá rúra pečie inak

stanulienkat
2. aug 2024

Pohraj sa s teplotou. Bud daj vyssiu teplotu. Mas dobru (kvalitnu) ruru?

cimage
2. aug 2024

Asi pecies na vysokej teplote ked to mas zvonka hotove a vnutro je mokre. Ja nemam teplovzdusnu, ale zvyknem dat naplno a po chvilke stiahnem teplotu na miernejsiu aby sa stred stihol upiect pred tym ako sa specu kraje a spodok.

liz_lemon
2. aug 2024

nepiekla si to s ventilatorom? lebo kolace sa pecu na programe hore/hole

thereisabear
2. aug 2024

Podla mňa vysoká teplota a krátke pečenie. Ja by som to piekla na 170/175 a tak 20-25 minút.

januska12323
2. aug 2024

Nižšiu teplotu a dlhšie. Ale ak ti takto končí všetko možno bude chyba v rúre. Keď pečieš zemiaky alebo mäso ako to dopadne?

autor
2. aug 2024

@liz_lemon peciem s ventilatorom🙄 možno toto je chyba

lakebabe
2. aug 2024

Ja by som to piekla bez ventilátora. Stred máš surový keď máš vnútro mokré. Normálne vrchné spodné pečenie klasicke

vikusjk
2. aug 2024

Tento konkretny recept vyzera byt dost vlacny, preto ak ti silno pecie rura (teda ak pecies dlhsie, je uz pripeceny a vnutro stale nedopecene), zniz teplotu o 10 stupnov a predlz dobu pecenia kludne aj o 10 minut, sleduj, skusaj, aky je. Musis si odsledovat, ako pecie tvoja rura, pretoze kazda pecie inak. A nepec to s ventilatorom, to je zbytocne pri takomto kolaci. Skusaj, dojdes na to ;) Ak aj sa nedopecie jeden, supni tam este zvysne nech sa dopecu, je skoda to hodit do kosa. Strc sparadlo a nemalo by byt na nom prilepene cesto - vtedy je oka.

lindous
2. aug 2024

Ja koláče nikdy napečiem s ventilátorom, oba horný/dolny ohrev, ani keď je v recepte aj taká možnosť 😅… myslim, že presne toto môže za tým častým problémom, ktorý mávaš pravidelne, teda že zvonka suché, pomaly spálené a vnútri surové…

jesenzima
2. aug 2024

Piecť bez ventilátora treba

viestta
2. aug 2024

@liz_lemon vsetko peciem s ventilatorom, aj kolace a mam ich aj upecene, aj prepecene. Na ventilator sa dava nizsia teplota ako na bezne pecenie. tam kde pisu 180, staci 160 za rovnaky cas

babulkomale
2. aug 2024

A ventilatorom peciem len veci co maju byt chrumkave a potom kolace, kde sa to vyslovne uvadza v recepte.

mandzula
2. aug 2024

Pri tomto type ciest sa drzim zasady, ze ruru nesmiem prvych 20 minut pecenia otvorit, inak v ceste ostane nedopecena spongiova vrstva. A peciem bez ventilatora.

liz_lemon
2. aug 2024

ano, ventilator je chyba

fauko
2. aug 2024

Treba piect dlhsie pri nizsej teplote