Dobrý deň.
Som mamička malého synčeka a z času na čas sa rozhodnem mu niečo jednoduché upiecť. Ako aj dnes. Našla som si tento recept na brumíkov https://www.zenyvmeste.sk/brumik-recept - zdal sa mi jednoduchý tak somho vyskúšala - ale brumíky sú akoby nedopečené z toho banánu su take mokré (často sa mi stáab že cesto je navrchu už pripečené suche a vo vnútri mokré)
Piekla som v teplovzdušnej rúre. Neviem kde je chyba.
Pravidelne sa snažim niečo upiect a vždy to skončí zle.😩
Prosím vás skúsené mamičky poraďte nejaké tipy triky. Som z toho smutná že malý sa teší a vždy to ide dokoša.
Ja by som vyšľahala vajce s cukrom, dlho,nech sa cukor roztopí, potom rozmackany banán,potom mokru časť, nakoniec múku s pdp. Určite pec ako máš napísané,pred koncom spajdla a podľa toho uvidíš. Každá rúra pečie inak
Pohraj sa s teplotou. Bud daj vyssiu teplotu. Mas dobru (kvalitnu) ruru?
Asi pecies na vysokej teplote ked to mas zvonka hotove a vnutro je mokre. Ja nemam teplovzdusnu, ale zvyknem dat naplno a po chvilke stiahnem teplotu na miernejsiu aby sa stred stihol upiect pred tym ako sa specu kraje a spodok.
nepiekla si to s ventilatorom? lebo kolace sa pecu na programe hore/hole
Podla mňa vysoká teplota a krátke pečenie. Ja by som to piekla na 170/175 a tak 20-25 minút.
Nižšiu teplotu a dlhšie. Ale ak ti takto končí všetko možno bude chyba v rúre. Keď pečieš zemiaky alebo mäso ako to dopadne?
@liz_lemon peciem s ventilatorom🙄 možno toto je chyba
Ja by som to piekla bez ventilátora. Stred máš surový keď máš vnútro mokré. Normálne vrchné spodné pečenie klasicke
Tento konkretny recept vyzera byt dost vlacny, preto ak ti silno pecie rura (teda ak pecies dlhsie, je uz pripeceny a vnutro stale nedopecene), zniz teplotu o 10 stupnov a predlz dobu pecenia kludne aj o 10 minut, sleduj, skusaj, aky je. Musis si odsledovat, ako pecie tvoja rura, pretoze kazda pecie inak. A nepec to s ventilatorom, to je zbytocne pri takomto kolaci. Skusaj, dojdes na to ;) Ak aj sa nedopecie jeden, supni tam este zvysne nech sa dopecu, je skoda to hodit do kosa. Strc sparadlo a nemalo by byt na nom prilepene cesto - vtedy je oka.
Ja koláče nikdy napečiem s ventilátorom, oba horný/dolny ohrev, ani keď je v recepte aj taká možnosť 😅… myslim, že presne toto môže za tým častým problémom, ktorý mávaš pravidelne, teda že zvonka suché, pomaly spálené a vnútri surové…
Piecť bez ventilátora treba
A ventilatorom peciem len veci co maju byt chrumkave a potom kolace, kde sa to vyslovne uvadza v recepte.
Pri tomto type ciest sa drzim zasady, ze ruru nesmiem prvych 20 minut pecenia otvorit, inak v ceste ostane nedopecena spongiova vrstva. A peciem bez ventilatora.
ano, ventilator je chyba
Treba piect dlhsie pri nizsej teplote
Tak ak mas v strede surove, tak málo pecies. Kontrolujes sparadlom? Mna babka naucila, pokial necitim vonu, rura sa nesmie otvarat. A ake teploty a ako dlho si piekla? Ruru mas novu ci staru?