U nás tradične kapustnica a obložená misa s údeným, šunkou, syrom. Ale v každej rodine a kraji iná tradícia. rada by som urobila niečo iné. Dajte inšpiráciu 🙂
My budeme mat fondue a spravim este nejake natierky s pecivom a tanier s drobnostami pre deti, to je vsetko. Budeme len zo susedmi, tiez maju malu dcerku, aspon sa zabavime... co uz... nikto nebude robit na silvestra babysitting..
Rodinna vecera- divina este neviem na aky sposob - a studene misy na posedenie a kapustnica
my mame kapustnicu, plnene kapustne listy a potom jednohubky a oblozene chlebiky, sladke chalani nemusia a mne nechyba.
u nás večera takmer ako na vianoce, len namiesto ryby robím živánsku a opekané zemiaky, potom nejakú studenú misu s údeným,šunkou,syrom..., korbáčiky, jednohubky s cesnakovo-syrovou nátierkou a ešte sa chystám zajtra upiecť tyčinky z lístkovéhpo cesta so syrom a šatôčky z lístkového cesta plnené nivou a finito 😀 marlenku som piekla ešte včera a zostali nám koláčiky z vianoc...
My budeme mat domace minihamburgery plnene roznymi druhmi natierok, salamou, syrom a zeleninkou. Mame to uz osvedceny recept a je fakt super. A potom klasika pagaciky a tycinky... 🙂
Anjeliček26 dala si mi inšpiráciu. A aké nátierky budeš robiť???
Ja idem k priatelom a ti si zelaju, aby som priniesla nejake SLOVENSKE jedlo. Tak idem americanom urobit nase skvele bravcove FASIRKY.... som zvedava, aky budu mat uspech... 😝
My nič lebo možno budu v porodnici 🙂 ale Ocko kúpil detem taky ohnostroj že ani na hrade nebudú mat taky 🙂 a to jim stačí..
A jedlo????? Uz sa aj teším že končia sviatky,to obzerstvo a kukani TV uz nas nebaví 🙂
nebudem vyvarat nic specialne, ani nijake smradlave druhy, ako cesnakove pomazanky, kapusty s klobasou, budu zralocie steaky, sladke a slane a zhaslo, odbivujem ludi, komu este chuti tolko jest a stale to iste a minimalne ked nieje 7 chodov a 15 druhov kolacov, tak to niesu sviatky.
svieckova na smotane
ocka s cenakovou, kuraco-zelerovou a natierkou s krabích tyciniek...
spravim slane tyčinky, pizzove kolecka...
a Zuzkin salat....
robievam polovicne davky, mam rada rozmanite jednohubky ...
nic speci rezne na prirodno s omackou zapekanymi zemiakmi a ryza
u nas bude kapustnica, chystam sa urobit porovy salat, upecieme si k tomu bagety a ked sa mi bude velmi chciet tak aj "slimaky" z listkoveho cesta,tento rok budeme sami s detmi ktore budu najskor asi spat takze nic special
u nas tiež kapustnica,salat-z neho misy,chlebicky,upeciem slane rozky,tycinky,ovocne bowle 😀 😀 so slahackou,v poslednch rokoch ficime na mojite 🙂 na nový rok udene-takze taka klasika
Na obed robim zajtra morcacie na prirodno ,morcacie rezne a k nim ryza,zemiaky 🙂
no..u nas kedze sa uz vsetko pojedlo 😅 😕 😀 ..tak musim nanovo..bude polievka, rezne..oblozene chlebicky, jednohubky / rôzne/, slane /listkove cesto a posypem ho sezamom, makom..../, bananova torta, smotanove misky /biely jogut +vanilkovy cukor-piskoty , jahody a maliny/..tak myslim, ze aj staci..a ked im bude malo..mam pripravenu rychlu pomoc v spajzke 😀 😉 ..a vsetkym prajem - PRÍJEMNÝ SILVESTER A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 😉 😵
Naši varia šalát a rezne no že sa im to chce aj jesť blé po Vianociach, sestra pečené bravčové a červená kapusta, knedle, ja nič, normálka ako bežný deň, ja na tom nič zvláštne nevidím a pravdupovediac ja nevidím nič ani na Vianociach.... robím všetko len zo zvyku,a kvoli deťom, byť sama u mňa by sa Vianoce neoslavovali, ani Nový rok, ani Veľká noc..Nemám k tomu vzťah.
my mame len par chlebickov a napeciem jeden slany kolacik a hotovo, mm je v praci do siestej a kedze ide aj na druhy den tak nic extra nechystame 😉
u nás pečené maso,knedla a dusená kapusta,polievka-to bude aj na druhý den,tak nebude kuracia,aby nám neodletelo štastie,ale hovadzia ,na večer spravim chlebicky a očka a dnes som piekla pracliky s listkoveho cesta zo sezamom,koláče este máme
u nas bude kapustnica a kuracie prsicka na nejaky speci sposob a slane pecivko listkove a suhajdy a este ocka slane s klobasou))) 🙂
mi klasika,kapustnica s klobasou,meskom,slivkami...šalat,kur.rezne,a udene musi byt,ja ho nemusim,no moji chlapi by bez neho nemohli byť..my normalne večerame o 18.h, všetci pekne spolu,tak ako na štedry den,je to posledna večera v roku 😵 😵 komu papat nechuti,tak nemusí...a teraz pečiem metrovy..... 😵 😵 ..krasneho Silvestra
ja tiez idem do klasiky, kapustnica, salat, udene, ocka a chlebicky vecer , este pizzove kolaciky urobim a drahemu nalejem pohar vinka a s nohami na stole budeme vegetit pred telkou.
my budeme u rodicov a asi sa tam vyskytnu aj nejaky susedia, kamarati... ako to uz na dedine byva 🙂 milujem tieto domace prepadacky ked kazdi chodi ku kazdemu.. a o pol noci sa vsetcia zlucia na ulici..v meste sme vsetcia od seba izolovani.. ledva sa mi sused pozdravi.. nie este aby mi zaklopal na dvere.. no ale ideme k tomu jedlu.. kedze nas bude viac.. varime s maminou kapustnicu, kapustny list so zemiakmi.. jednohubky na rozne sposoby.. tortyly so syrovou a chilli omackou a kolacky z vianoc.. snad bude stacit 😝
Raclette. Pre vsetkych. Kazdy si zoberie co a kolko chce.
My zajtra halušky s kyslou kapustou a losos na masle. Potom ocka a suché koláčiky, obložená misa🙂
@siwinka1717 ja nič speci nevarim, mame studenú misu, jednohubky s nivovou nátierkou s olivami, koláčiky od Vianoc, idem piecť bryndzové pagáče ešte zajtra a syrové nite mam! Ale čakáme návštevu, tak preto tak veľa, keby sme boli sami s mužom, tak len nejaké jednohubky a syrové nite 😉
Polievku nebudem robiť....Šalát ,kuracia rolada...kačka....makovo Čerešňová štrúdľa + zákusky,syrová misa+ syrová roláda ,jednohubky,
salamova misa.... pizza taštičky, nepijeme alkohol na prípitok len Hubert nemám rada alko ale toto mi fakt chuti...😂😂
Chipsy snacky rátať nebudem to má každý....mám na stole aj plnené oplátky to je moje....
Moja mama robí okrem salatu atď ....aj šošovicovu polievku so sušenými slivkami ...namiesto kapustnice
my nechystáme obzvlášť nejaku večeru, máme napečene slane tyčinky a pracliky a spravime jednohubky, prepchávať sa nemusíme. alkohol nemáme, máme sirup pripravený a máme koláčiky🙂 nemáme penazí na zvyš tak budeme poskromne