Čo pridávate do čokolády na varenie, aby bola lesklejšia?

alex1271
8. mar 2014

ahojte koláč mám spravený akurát mi chýba čokoládová poleva minulé som robila čokoládu figaro na varenie a pridala som olej alebo nebola až taká lesklá ako som si myslela neviem čo by bolo dobré dať rozmýšľala som možnosť céru ale tu momentálne doma nemám

avanka
9. mar 2014

ja mam rada kokosovy olej, kupujem ho v DM

kajus7
9. mar 2014

Ja pouzivam obycajne klasicke maslo,uz ked je roztopene aj s cokoladou pridam kvapku oleja a trosku mlieka.. poleva je kraasna lesklaa 🙂

sunshineka
9. mar 2014

Najlepsie je rozpustit cokoladu spolu s cerou,pridat par kvapiek oleja,niekto vravi aj mlieka a je krasne leskla.neviem,aku lesklu by si este chcela.podla mna v tejto kombinacii sa krasne leskne.a samozrejme rozpustat vo vodnom kupeli,nie priamo na ohni

bosoriak
9. mar 2014

Rozmiesany zltok. A roztapam v rajnici v sladkej smotane, nemam nervy na vodny kupel 😀

zita19
9. mar 2014

Ked ti poleva zmatnela, bola prehriata. Cokoladu treba zohrievat na max. 60°C. Ja pridavam na 100g cokoladu 1 lyzicu oleja a ked mam aj lyzicu kokosoveho tuku,

siska53
9. mar 2014

Suhlasim s kajus7 a rozpustaj vo vodnom kupeli.

stary_ujco
9. mar 2014

Najjednoduchsia rada - kup normalnejsiu varovu cokoladu a nie ten srot, co ma nalepku Figaro. Hoci aj z Lidlu - o tretinu lepsia cena, skoro 2x tolko kakaa...

hyta
11. mar 2014

Ako ti radí sunshineka, ja len dodám, že na to rozpúšťanie využívam hrniec na varenie mlieka.

inguna
11. mar 2014

ja dávam CERU, čokoláda je lesklá, chutná, najlepšia

m37
11. mar 2014

ja dávam maslo 🙂