ahojte koláč mám spravený akurát mi chýba čokoládová poleva minulé som robila čokoládu figaro na varenie a pridala som olej alebo nebola až taká lesklá ako som si myslela neviem čo by bolo dobré dať rozmýšľala som možnosť céru ale tu momentálne doma nemám
Ja pouzivam obycajne klasicke maslo,uz ked je roztopene aj s cokoladou pridam kvapku oleja a trosku mlieka.. poleva je kraasna lesklaa 🙂
Najlepsie je rozpustit cokoladu spolu s cerou,pridat par kvapiek oleja,niekto vravi aj mlieka a je krasne leskla.neviem,aku lesklu by si este chcela.podla mna v tejto kombinacii sa krasne leskne.a samozrejme rozpustat vo vodnom kupeli,nie priamo na ohni
Rozmiesany zltok. A roztapam v rajnici v sladkej smotane, nemam nervy na vodny kupel 😀
Ked ti poleva zmatnela, bola prehriata. Cokoladu treba zohrievat na max. 60°C. Ja pridavam na 100g cokoladu 1 lyzicu oleja a ked mam aj lyzicu kokosoveho tuku,
Suhlasim s kajus7 a rozpustaj vo vodnom kupeli.
Najjednoduchsia rada - kup normalnejsiu varovu cokoladu a nie ten srot, co ma nalepku Figaro. Hoci aj z Lidlu - o tretinu lepsia cena, skoro 2x tolko kakaa...
Ako ti radí sunshineka, ja len dodám, že na to rozpúšťanie využívam hrniec na varenie mlieka.
ja dávam CERU, čokoláda je lesklá, chutná, najlepšia
ja dávam maslo 🙂
ja mam rada kokosovy olej, kupujem ho v DM