Ahojte baby chcem sa Vás ešte raz opýtať čo použijete ak nemáte doma olej alebo masť čo zvyknete vtedy použiť?
Mam furt niečo doma thea kocky, olivový olej, slnečnicový olej aj maslo
Maslo napr.
@gribka1 mám v chladničke dlhšiu dobu maslo ale neviem ci je vhodne použiť bojim sa že by nebolo pokazené alebo co
Nestalo sa mi to ešte, ale čo ideš robiť? Niečo aj bez tuku sa dá spraviť, na niečo máslo, na niečo vytopiť slaninu ak máš a niečo by som radšej bez nerobila a zvolila iný recept😅
@beck_y6245 bože ved tam máš dátum či nie?
@stellarstar nie lebo vrch je iný 😀
@beck_y6245 tak treba použiť rozum ak máš. Otvoriť maslo ovonat a pozrieť farbu
@lindous tak nenapadlo ma že na granadir budem musieť použiť olej 😂😂
@beck_y6245 Dlhšiu dobu je koľko? Ináč ak ho málo využívať, dávaj do mrazničky. Slaninu nemáš?
@gribka1 nemám :/
@beck_y6245 sorry ale ja az zasnem ake ste niektore neschopne. Keby nebolo netu tak neuvaris?
@beck_y6245 je 18:19 kauf aj iné obchody sú otvorené je problém skočiť do obchodu?
@beck_y6245 ako chces robit granadir bez slaniny? No ale ked tam nejde slanina, mozes tie krumple s cestovinami len premiesat, jest sa to bude dat
Ja som dlhé roky varila len na vode...a áno aj granadír 🤣 cibuľu uvarila v troche vody (namiesto opráženia), šupla tam papriku, korenie, soľ...dala zemiaky, uvarila to a potom do toho hodila cestoviny 🤣 čuduj sa svetu, nikto ani nevedel, že tam ziadna masť a ani olej nie je...
@earlgrey dakujem pekne za radu🤣
@beck_y6245 maslo v chladničke vydrží veľmi dlho. Skús ho ovoňať, predpokladám, že mu nič nebude. Ak nesmrdi, nieje plesnivé a nezmenilo farbu, kľudne ho pouzi, veď aj tak prejde tepelnou úpravou.
@tykat robím granadír so slaninou a bez cibule😂
Ale len s takou lepšou kde je mäso nie veľa tuku má úplne inú chuť plus dávam červenú papriku udenu.
@beck_y6245 maslo sa nemôže pokazit to koľko ho tam máš mesiace?dokonca nemusí byť ani v chladničke
Tak nedaj nič nechaj trocha vody zo zemiakov nezlej úplne...ja nedávam vôbec olej iba pár plátkov slaniny, ale viem si ho predstaviť úplne bez všetkého
@beck_y6245 nikdy sa mi to nestalo, ale problém zaklopať susede, poprosiť o pomoc, skočiť do obchodu? Či žiješ niekde na lazoch?
@beck_y6245 ty nevieš posúdiť, či je maslo pokazené?
@tykat chápem mám podobných😉u nás granadír muž ani nezje a dcéra to tak poznala od malička tak nedrzkuje😂ja tiež nemôžem experimentovať či do mäsa na sťave pridať ine koreniny, alebo do šalátu.Minule som robila uhorkový a dala som korenie, červenú papriku otec to tak robí a uz ho nechcela iba čistý číry.muzovi vadí ešte aj panko strúhanka my sme všetci traja čo sa týka jedla strašne nároční čo už narobím
Maslo, slaninu...
@ibatanecnica včera sa tu jedna pýtala ci si môže večer dat nejaké jedlo.. Nespomínam si na to aké, no fakt sa niektore bez koňa nezaobidu🤦♀️
Idem k susede ak nieco nemam. Mas maslo - ved otvor ho a vidis ci je ok. Maslo ani v chladnicke nemusis skladovat.
Hlavu...a porozmýšľať ktorá suseda to isto bude mať požičať.