Prvy rok sme na vianoce sami ... Linecke kolaciky medovnicky medvedie labky a raffaello alebo nejake kokosove rezy by sme chceli. Lubime aj muffiny sice som ich sma este nerobila hodia sa k vianocnemu peceniu? Mate nejake osvedcene receptiky ktore vzdy vyjdu. Prosim nepiste cca od oka priblizne asi ... Prosim presne kedze ja dokazem v kuchyni pokazit aj obalovany syr. Dakujem ;)
Ja robim zvyčajne spaldove medovniky,rafaelo,marlenka gulky,suhajdy,kakaove rozteky,linecke....
@sunny8-akekolvek kolace, co mas rada s hodia - ked lubite muffiny, urob tie. mozes ich slavnostne dozdobit.dat ich do farebnych kosickov, poliat cokoladou - pokojne aj bielou - a posypat zdobenim. alebo ich servirovat so slahackovou ciapockou tiez posypane napr skoricou alebo farebnnymi gulickami.
ja linecke peciem podla receptu 123 - jeden diel cukru, dva diely masla a tri diely muky /napr 100,200 a 300 gramov). do polky cesta pridam citronovu koru, do druhej polky skoricovy curkor a hned su dvojake keksy. zlepim inym lekvarom, jedny pocukrujem, druhe trocha posmrncnem cokoladou a horovo. jedna robota a dvojity vysledok.
Top linecke je toto:
300g hl.muka
200g hera
100g pr.cukor
2 zltka
1van.cukor
Trochu citronovej stavy pripadne kory
Vyvalkas na cca 3-5mm a pecies na 180st. Do ruzova..par minut sleduj podla rury. Do lineckych sa nedava kypriaci aby ostali pekne tenke..potom sa zlepuju ribezlovym dzemom
plsss recept na plnené oriešky nemáte, môj osvedčený recept ostal u maminy
vlani som robila linecké 1x podľa tohto receptu a iný už nechcem:
38dg hladká múka špec.
13dg práškový cukor
1 vajce
1Hera
1/2 kypr. prášku
1 vanilkový cukor
trošku citrónovej šťavy (keď nechceš nemusíš)
1/2 hodinu nechať cesto odstáť v chladničke, piecť na 180