Žienky aké koláčiky pečiete na veľkú noc, okrem tradičného menu (plnky a pod)...našla som jednu diskusiu ale tam je receptov veľmi skromne 🙂
presne aj ja mam veľa a všetko mi pripomína vianoce 🙂
@meg9 no len je tu akurat taky rozdiel,ze Vianoce trvaju ovela dlhsie,nez Velka noc 😉 hm...ale podla toho by sme mali aj menej piect 😀
tieto sviatky nepečiem, mám v pláne si spraviť trochu voľna a užiť si rodinku a nie nahánať sa pri trúbe. veľkonočného barančeka spravím s detmi a asi to marlenka bude istiť
nepečiem...maximalne slane tycinky, skor robime oblozenu misu a jednohubky...neocakavame naval kupacov. budeme pozerat rozpravky 🙂
naše menu : vyvar, morčacie rezne a zemiakový šalát. Upečieme tortu a muffiny plus slané z listkoveho cesta a urobím oblozenu misu dva druhy salamu syr vajce a zelenina k tomu chlebik
tento rok nepečiem, budeme na Veľkú noc iba traja (ja, mama a môj syn), takže by to aj tak nemal kto pojesť. maximálne si spravíme kysnutý závin. 😉
po minulé roky som piekla, veľký úspech u nás mala vždy veľkonočka, čo je vlastne vianočka v tvare venca. padla za obeť vždy ako prvá. a inak pre kúpačov robím každý rok iné zákusky. veľký úspech mali kinder rezy jeden rok. 😉 ale tento rok nikoho nečakám. 😉
nič 😀
iba tvarohový koláč, inak nič. načo.
NA tvojom mieste by som na Veľkú noc vyskúšala tento recept na jablkovú tortu 🙂 možno vyzerá trošku náročne, ale výsledok stojí za to ;) http://dobruchut.aktuality.sk/recept/11741/foto...
@meg9 tak ja peciem kazdy rok nieco ine,tento rok sa chystam urobit marlenku,venceky z odpalovaneho cesta a dalej neviem,necham sa insirovat,ak sa teda tato diskusia nejak rozvinie 😉 su to take kaloricke bomby a hlavne sladke,ale tak co uu,Velka noc je len raz do roka 🙂 inak mam kadejake recepty,len sa neviem rozhodnut ktorý z nich 😒