Čo navariť svokre?

leuska15leuska15
27. máj 2021

Ahojte. Svokra ma a prísť na obed a chytá ma panika. Ona je neskutočne strašná. Je to taka ta pravá dedinská tetka (nič proti dedine, tiež som z dediny) ktorá chová kury, prasa, kačky, ovce. Mysli si ze je pupok sveta, že je najúžasnejšia a my jej nesiahame ani po päty.
Veľmi dobre vari a vie o tom. Keď videla co som ja kedy navarila, väčšinou to bolo- malo slané, malo kyslé, rezne majú byť chrumkavejsie a viac vyklepane (tenšie), v tejto polievke musí byť viac octu, k tejto musí ísť chlieb, tieto zemiaky sú málo slané atď atď...kurča varia len lenivé ženy (a takéto ma názory) Ja sa snažím variť dobre ale zatiaľ mi to tak v 60% vyjde dobre a v 40% nie tak dokonale. Okrem toho, ja také tie typické jedla ani až tak neviem,, varím si kuksus, bulgur, quinou s dusenym mäsom a zeleninou.
Chcela by som niečo čo ona dokáže zjesť ale zas tak aby som sa na niečo nehrala (čiže nie rezeň s majonezovym šalátom) - lebo to by určite ofrflala tak ci tak :/
Jaj a zabudla som dodat- nič, ale nič naozaj nič na svete pre ňu nie je dôležitejšie ako jedlo.

pribinak
27. máj 2021

Pizzu a hotovo. Možno stratila reč 😝

leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@pribinak :D :D :D

loginexistuje
27. máj 2021

objednaj sushi nech poznava nove chute

kkovacovak
27. máj 2021

@leuska15leuska15 ja by som toto neriešila. Ide ku vám na návštevu tak má byť ticho a zjesť čo jej naservírujete. Vždy si môže jedlo dosoliť, dokoreniť alebo dať viac octubdo polievky...to je bežná vec. Asi by si ju mal manžel trošku spacifikovať. Samozrejme netreba jej navariť nejaké kari alebo také niečo. Prispôsobiť sa vkusu alebo tomu čo viete že má rada. Ja osobne tento problém nepoznám. Varím lepšie ako svokra takže si nemôže sťažovať 😄 Každopádne je to hosť a má sa podľa toho aj správať. Navar niečo čím si si istá a vieš že to robíš dobre a ak bude mať blbé pripimienky tak povedz že to tak malo byť a vy to takto mate najradšej.

kkovacovak
27. máj 2021

@leuska15leuska15 alebo ju zoberte do reštaurácie a bude pokoj 😄 vyberie si čo má rada a kritizovať môže koľko chce 😄

deti95060810
27. máj 2021

objednaj pizzu. a rovno ju pred ňou aj vyplať .... aby videla koľko ťa to stojí....😉
načo sa budeš trápiť keď aj tak ohundre všetko.... a ako dezert otvor vanilkové venčeky...

janci05
27. máj 2021

Uvar zemiaky v šupkke, daj na pekáč, pridaj kyslú kapustu, cibuľu, rascu a na to kuracie stehná potreté marinádou z ojeja, cesnaku, gril. korenia, papriky, ....To opečieš, otočíš podlej vodou a peč a to sa bude zalizovať.

annamalaga
27. máj 2021

A keby si dala dakomu navarit segedínsky guláš ?? To by hej mohlo chutiť . Však ona nebude vedieť , že si to ty nevarila.

leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@loginexistuje neexistuje, že by prežila objednane jedlo :D ono keď sme šli na pizzu dávnejšie, tak mala blbé pripomienky aj na to

jance333
27. máj 2021

natri jej chleba s mastou a nakrajaj za tanier cibule. to gazdina z dediny musi ocenit 😉
inak, u nas v rodine su velmi oblubene pecene morcacie stehna. priloha zemiaky alebo knedla + kapusta, kto co rad. https://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-morcac... jednoduche, ale vynikajuce

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@nikolka1986 ona hundre VZDY keď manžel nevidí a nepočuje. On nechápe, čo mi vadí, ved nech si pofrfle noaco,neries...moj manžel vidí moje varenie triezvo. Tak v trištvrte prípadoch mi ti veľmi vychvli, že mu to chuti a štvrtinu prípadov povie, že mu to až tak nechuti ale zje to (ja som za pravdivé spätnú väzbu vďačná, stále sa učím variť nové jedla a potom viem, ktoré mam variť ďalej a ktoré už nie)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
27. máj 2021

muchtravky? :D
Ale tak ja by som dala vyvar, druhe nieco co ona doma nemava... ja som teda napr. tej mojej davnejsie urobila rybu.. rychlovka upecena v rure, so zeleninou, myslim ze smotanou a uz neviem cim.. to som normlane vymyslela recept a zemiakova kasa k tomu. A dobre bolo.. Alebo neries a urob to co bezne varievate. Nebude chutit, aspon nebudes mat stres ze kritizuje 🙂 Pripadne sa jej opytaj ci nechce ta naucit nieco varit, co ti od nej chuti :D Ja som sa raz takto zbavila varenia a este aj dobre bolo, vsetci spokojni 🙂
Nic si z toho nerob, to su take hundrosky zeny :D

popa86
27. máj 2021

Ja mám jediné šťastie, že varím lepšie ako svokra.

leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@simca06022011 vývar určite nie. Raz svokor jedol môj vývar a potom o pár dní svokrin. A potom povedal, že : ''no, toto je správny vývar ako ma byt'' :'( :'( :'(

leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@simca06022011 ale ďakujem za typ, rybu by som mohla spraviť naozaj

tykat
27. máj 2021

@leuska15leuska15 ...nech navari muz 😜

simca06022011
27. máj 2021

@leuska15leuska15 to len za to, že je zvyknutý 😂 nič si z toho nerob...

heidy222
27. máj 2021

Bolonske Spagety alebo lasagne

leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@tykat haha :D asi ti nemusím vysvetľovať, ako sú v jej hlave striktne rozdelené úlohy na ženské a mužské :D

mabenn
27. máj 2021

Ono to asi nie je o tom poradiť ti to správne jedlo, ale správny prístup. A to bude zas len ajtak na tebe. Môžeš si vybrať cestu, že naschvál zle spraviť, akože príučku, ale ona sa asi nezmení už, to bude porucha osobnosti.... alebo uvaríš hocičo s pocitom, že ti to je jedno, alebo urobíš fakt najlepšie čo vieš, aby si ty bola spokojná. Ja by som šla asi poslednou cestou a dohodla sa s mužom, nech to pred ňou pochváli.

brigelka
27. máj 2021

@leuska15leuska15 A zje všetko alebo nechá na tanieri? Ja by som objednala z reštiky jedlo a keby ofrflala tak poviem, mňa neurazíte, ja som to nevarila 😁 alebo čo tak navrhnúť mužovi, nech jej on navarí, vie predsa aké má chute a ak jej nebude chutiť, nech ofrfle jeho varenie, nie tvoje. A tiež nechápem, načo k vám chodí na obed, keď jej nechutí. Podľa mňa ona je riadne podryvava a aj keby jej chutilo, povie že nechutí.

simca06022011
27. máj 2021

@jance333 tieto stehná pečiem v sáčku 😂zbožňujeme to... Kľudne aj vykostené upečiem. Iba osolim, natriem cesnakom a mňam. Zajtra utekám kúpiť 😂

ladyvi
27. máj 2021

Ja by som navarila plnenu papriku, paradajkovu omacku a knedlik domaci. A polievku vyvar. Alebo hrstkovu polievku.

whatever1
27. máj 2021

@leuska15leuska15 Nech navari tvoj muz.

leuska15leuska15
autor
27. máj 2021

@brigelka práveže u nás jedla len raz. Vtedy to zjedla. A ma najmega veľký problém, že sme ju odvtedy nezavolal na obed, strašne ju to mrzí atď atď....
Tie ostatne razy som varila chlapom na stavbu a ona to prišla hocikedy ochutnať pred podávaním lyžicou ci je to OK (a nebolo poväčšine)

dollyzv
27. máj 2021

@leuska15leuska15 no...chcela by som teda ochutnať čo navarí keď ju tak všetci vychvaľujú ;) ale ako v dobrom..už dávno som nejedla tak dobre jedlo..ako robí napr.moja starká ;) ja by som spravila pečenú kačku,lokše,knedľu a kapustu ;) ale moja svokra by zjedla aj kamene od cesty a ešte by aj pochvalila😂😂😂 neviem,ako určite to nieje príjemne že ti tak všetko vytkne čo navaris,ale na druhej strane osobne môžeš byť rada..môžeš sa naučiť lepšie variť keď je naozaj dobrá kuchárka a má všetko v oku ;)

kkovacovak
27. máj 2021

@leuska15leuska15 ja osobne tieto návštevy s obedmi moc nechápem 😄 keď k nám príde návšteva tak podvečer na koláč kávu alebo večer na víno plus niečo k tomu na zakusnutie. Svokrovci chodia na obed ale len preto že sú z ďaleka a chodia na dlhšie. Ale viem že to je taká móda starej generácie. Ako som písala. Urob to čím si si istá a stoj si za svojím. Nedaj jej dôvod aby sa do teba púšťala. Neviem aké jedlá doma preferujete ale osobne by som nič z toho čo tu baby píšu ja nerobila. To sú také obyč obedy a my osobne na to nie sme zvyknutí. Možno by som aj šla takou cestou že spravíš niečo čo nepozná a nevie ako to má chutiť. Napr cesnačku určite pozná tak skus spraviť namiesto toho cesnakovú kremovú. Namiesto obyč zemiakov skus spraviť hráškové alebo iné zeleninové pyré. Niečo také čo nepozná a nemá prečo kritizovať keďže sama to doma nerobí.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz