Dievčatá zdravim,
V sobotu nám prídu pomôcť chlapi z rodiny na dom, treba im samozrejme navarit. Budem tu mat aj deti svoje dve 3 a 7 rokov a veľmi sa k nám pýtala aj neterka s tatom. Čo navarit aby sa najedli muži aj deti? Rezne im moc nechutia to bol môj prvý napad…
kapustnicu, segedín, pečené kuracie stehná s ryžou, jaternice a zemiaky, hustú fazuľovú polievku s rezancami...
Nechápem týmto otázkam. 🤔 My máme akože vedieť, čo majú radi tvoje deti, neterka a chlapi z rodiny? Čo tak sa spýtať radšej ich?
Kura s ryžou a zelenina k tomu šalát,grilovaná ,kompót a bublanina
Živánsku
gulas, ked sa ti chce - to aj den dopredu
a ako druhe jedlo pecene kuracie stehna s ryzou - to sa pecie same, bez roboty
@belllinka Nechápeš? Tak asi deti majú radi jedno, neterka druhé a chlapi každý to svoje. Chce tipy, aby chutilo každému. Asi nebude variť každému na želanie, ako v reštaurácii.
Autorka, už tu odzneli dobré tipy, ja by som spravila guláš, k tomu stačí čerstvý chlieb a pečivo. Ak deti nemajú radi, ako druhá alternatíva sa mi pozdávajú tie pečené stehná, môžeš s ryžou, aj zemiakmi. Tie zemiaky dáš piecť rovno spolu so stehnami. K tomu chlapom kyslé uhorky, deťom kompót.
Napriklad.. U nas poslednu dobu ide na dracku plnena paprika s knedlou.. Aj na zahrade v kotliku robime
Fasirky, tie byvaju oblubene aj u deti aj u chlapov.
@marianarem ale s tym je roboty...stehna da rury a pecu sa same, aj pri reznoch sa stoji...
Keď nechceš pri tom stať, tak stehná do rúry. Guláš.
Alebo maďarský guláš, knedlik. Plnená kapusta deň dopredu.
Upeč koláč a stačí. Moji radšej pili, ako jedli. Nealko pivo, mineralky.
Ja som často varievala bravčové mäso na prírodno so šampiňónmi a k tomu ryžu. Tiež s tým nie je veľa roboty...aj moje deti to majú strašne radi, len za za tým zapráši 😀
U nás majú všetci radi halušky 😉 chlapom s bryndzou a deťom so syrokremom.
Poprípade este paradajková omacka s masovymi gulickami a knedľa alebo zemiaky
Segedin alebo navarit gulas.Urcite by som nerobila detske menu.Urcite mas dost inej roboty.Sorry ja by som ani rezne neklepala.A detskam sa aj tak najviac zavdacis spagetami s kecupom a so syrom 😁
Objednaj pizzu a máte pokoj, nemusíte s mužom vyvárať.
Kuraci paprikas s cestovinou (s haluskami by som sa pre tolkych ludi neondiala) alebo francuzske zemiaky s tym ze si vecer pred predvaris/nakrajas.
Mäso, zemiaky, cibuľa a čo ti príde pod ruku nahádž do pekáča, upeč a vybavené. Vyberaví môžu dostať cestoviny.
Chlapom gulas alebo upec klobasky a jelitka, detom sprav palacinky.
@zmrzlinka2021 My ked sme sa stahovali a davali dokopy byt, tak sme si tiez zavolali priatelov a rodinu ako vypomoc. Ja som teda tiez nemienila vyvarat v kuchyni pre tolko ludi...oboznamila som ich s moznostami dovozu jedla, nech si vyberu a objednali kazdemu co si vybrali. 👍 Vsetcia boli spokojni a aj ja, ze som si nepridala zbytocnu pracu varenim.
Perkelt , kura s ryžou - to zjedia aj deti nejedával podľa mňa
Krkovicku na hrubsie platky, naklepat, cibula, cesnak, korenie -rasca, cerv.paprika, cierne korenie, sol. Naukladat do pekaca, pomedzi to nahadzat kuracie prsia (rozrezane na 3 casti). Podliat a supnut na 3-4h na cca 150st. Nechat tak. Pred podavanim na 200 na polhodku.
Kupit knedlu, k tomu cervenu kapustu (kludne zo skla, na karamel.cibulku, s jablckom... menej roboty) a mas vybavene. Chlapi krkovicku a decka kuracie.
Gulas