Čo navariť 18 - mesačnému dieťaťu, keď nič nechce jesť?

jankaku
7. jan 2011

Ahojte chcem vas poprosit o nejake recepty pre mojho syna, ktory absolutne nechce nic jest. Pokusam sa varit ale vyzera to tak ze mu nic nechuti. Ak mate nieco osvedcene dajte recept budem rada. Na detskej vyzive a jogurtoch to asi daleko nedotiahneme. Dakujem.

katy1979
7. jan 2011

musis skusat nic ine ti asi neostava. tiez mam dost vyberaveho syna. najoblubenejsie jedlo su jogurty. ale zje polievky takze to dohaname slepacou a hovadzou polievkou ci cestoviny s paradajkovou omackou. osvedcilo sa mi kupit take tie male cestoviny v tvare zvieratiek ci pismenok a to mu sypem napr. do polievky kde to je vidiet. jednohubky z chleba a sunky. jednoducho urobit lodicky. smajlikov na chlebe. natries chlieb maslom nozikom vyrezes do masla napr. slniecko ci auto a potom to natries medom. obrazok krasne vynikne. slubovat odmeny ja uz slubujem aj cukriky ci hocico. maso nezje dodnes a v skolke tiez nejedava. tak pevne nervy a raz budu aj jest tak neboj

kvietocek7
7. jan 2011

no na tej vyberavosti fakt nieco bude lebo sme tym presli a este sa stava ze tiez nic ine len jogurtiky,ovocie a blbosticky by nas maly papal, ale osvedcila sa mi ''metoda vyhladovania'' tak potom papa viacmenej co ja chcem,teda co je pre neho potrebne.
Ved aj teraz mame trochu problem, ze nechce ani umele ani klasicke kravske mlieko,vcera uz trosku pokrocil nejake poldeci 😀 mliecka klasicky prevarene kravske tak dufam,ze po troche toho bude postupne viac.
Ale podla dcerky zas viem ze mava chvilkove obdobie kedy aj jej tiez absolutne nechuti jest.Tak to treba asi rozoznavat,ak nestraca na vahe tak sa asi netreba stresovat.
Inac vysiel dobry casopis od mama a ja special -su tam rozne recepty a je tam od zaciatkov prikrmovania az po skolopovinne deticky.

babullka1
7. jan 2011

Ja mam zas opacny problem....co navarit 18 mesacnemu dietatu ktore pyta proste vkuse,vkuse cely den jest..on jedno doje a pyta dalsie 😅

beruska113
7. jan 2011

Ja mám tiež nejedáka. Dokonca mu už ani jegorty nechuitia, tolko ich už jedol. Výživy iba tie najdrahsie. Inak iba jablká. Ani puding, ani krupica, ani nič. občas rizoto alebo pyre s rybou, kedysi mliecna ryza, cestoviny nechce vobec. a dnes som skusila tarhonu s kuracím masom na stave a so zeleninou. dala som mu jednu lyzicku, potom som isla dat sebe z mojho taniera a on už kričal mama daj ham. To bolo prvýkrát, čo si pýtal jest a zároven jeho prvá veta. Takže radost dvojnásobná. A vypýtal si to jest dnes 3krát. Držím palce.

bosoriak
7. jan 2011

Nasa bola rovnako vyberava a v podstate doteraz mi zje iba zeleninovu polievku, kuraciu polievku a kuracie sote s ryzou a so zeleninou. To samozrejme iba na obed a obcas sa stane, ze toho zje tak tri lyzicky a hotovo.

Neries to, susedin syn zil dva mesiace na milacikoch, nic ine jej nejedol a ani lekari na nic neprisli, len co bol chudak vystresovany. Tazko sa na to pozera, poznam to, ale nasilu to do dietata nenatlacis a ak by bol hladny, tak by si dal.

Ak by si ale mala zly pocit, ze by bolo vidiet, ze mu chyba jest (rychlo sa unavi, malatny, a pod.) plus dake nezvycajne prejavy (spavost, nespavost..), prip. problemy so stolicou alebo s mocenim - to ako mama poznas, ci je to normalne alebo nie, urcite zajdi k lekarovi, moze to mat hlbsiu pricinu.

murinka
7. jan 2011

my sme to riesili tak ze sme malu nechali papkat samu ked mala rok a pol 🙂 bola sice spinava od hlavy po paty ale vidim ze odvtedy jej chuti viacej 🙂 plnu misku slepacej polievky spraska sama a v miske nezostane ani jedna cestovina 😀 a to moja dcera nie je vobec ziadny jedak...jednoducho jej asi zacalo chutit viacej ked papala sama...drzim palce lebo viem o com pises 😉