Ahojte maminy. Prosím vás dajte mi nejake recepty co varite vašim detickam. Sak ja mám pocit , že tomu môjmu malému to leze uz hore krkom. A ako im dávate papat napr. zemiaky a veci podobne? Mixujete to mixerom , alebo iba roztlacate vidličkou? Dakujem
ja mojej Karin mixujem mixérom ETA 0010 rôzne ovocné a mäsové pyré.
@mariska87 ja som mixovala iba raz a mala sa mi z toho pogrcala...najskor som pasirovala cez sitko a uz davno iba pucim vidlickou...nasa ma velmi rada polievku z cervenej sosovice +mrkva+por+zemiak alebo zemiakovo-brokolicove pyre s masom na cibulke, rasci a majoranke...alebo maso so struckami a ryza, cuketovy privarok so zemiakom a zltkom...
ja som vzdy len magala vidlickou, mixovala som len veci co vidlickou nesli ako napr. surova broskyna. a moja ma rada napr. zemiaky s kelom ruzickovym .
Ja som dnes varila cuketovo-fazulove pyré a kalerábovo-psenovu polievočku. Mixujem už malo, väčšinou pucim vidlickou. Malej chutilo😉
Vajickovu zaprazenu polievku, kuraci vyvar,zeleninovy vyvar s krupicovimi nokmi,rizoto, spenatik,omáčky zemiakovu s vajickom,koprovu s hovadzim a knedlou, cukinku a zemiacky len vidlickou pomackame.krupicovu kasu,vela ovovia (banan s jablkom a keks marina) hroznoiluke a teraz marhulky papa velmi rad.bublaninku, mafinky .chlebik so syrom alaslom.podotkynam ze nama ešte zuby malý.
ahojte..moj papa nakrajane na kocecky, velmi sa tomu tesim, lebo ma zacalo napinat z tych mixovanych jedal..niezeby som to jedla, ale stacil mi pohlad na to...najprv zacal papat bananik na kocky, potom broskynku, marhulku, zemiacik atd...inspirujem sa bukovskym.
no moju zas napína,keď jej nepomixujem som z toho už na nervy,a ešte k tomu ani nemá rada zeleninovo mäsové príkrmy,konečne aspoň ovocné zje ale ani z tých nie toľko aby sa nasýtila takže jej za chvíľu musím aj trošku mliečka dať.Neviem ako sa naučí jesť nemixované veci.
Pri staršej taký problém nebol,tá zas pre zmenu nechcela mlieko 😝
@mariska87 ahoj.rano okolo 5tej nitrilon 180ml, rano ked sa zobudi mu dam jogurt al.milacik, niekedy zje aj 2 ks.potom ked sa zobudi mu dam nejaký rozok al.kolacik chlieb.obed-polievka a trocha z druheho.ptom spi a po spanku ovocie al presnidavku.okolo 18kasu a pred spanim nutrilon.tak cca 6krat.pocas dna mu dávam kukuričné chrumky to ma rad.on neodmietne nikdy jedlo.a cajik a vodu vypije tiez dosť. Zachvilu zje aj nás😉 ale tým, že je dosť živý tak to stačí VS . vybehat.🙂
ja mojim babulkam tiez nemixujem..len roztlacim vidlickou a aj to len troska..🙂..miluju ovocie zeleninku,a tie kupovane kase..som nikdy nedavala..radsej im urióbim doma...🙂
dnes a v ďalšie dni keď budete mixovať pozor na prehriatie motorov mixérov.treba mixovať na etapy s vypínaním, chvíločku pauza na vychladnutie motora a potom znova zapnúť mixér.
moja mala milovala kuraciu polievku s malymi kuskami masa. a tiez zemiaky roztlacene alebo trochu rozvarenejsiu ryzu a k tomu napriklad aj bolonsku omacku s kvalitnym hovadzim, to milovala. a paradoxne sa v tom obdobi zamilovala aj do zeleninoveho kari s ryzou, nerobila som pikantne, ale davam kokosove mlieko a korenie a rozne druhy maksej zeleniny.