Čo namiesto bryndze?
Ahojte dievcata, hlavne tie, ktore mate radi bryndzove halusky a zijete v zahranici, kde ku tazko dostat-cim ju nahradite? Fetou? Dajte recept😊. Vdaka!
Kupujem ovci syr ak nemaju, aj feta je v pohode
Fetu rozmiesam v mlieku, posolim a dam do chladnicky fermentovat. Vacsinou den dopredu.
Na druhy den robim bryndzove halusky, alebo demikat, alebo natierku.
Ahoj ja som vegánka a robím si fake bryndzu z tofu :D Chutí božsky 🙂 Rozmixuješ si klasické tofu biele, pridáš plnotučnú horčicu, šťavu z citróna, čierne mleté korenie, sušený cesnak, soľ, sójovú smotanu a lahôdkové droždie. Korenie dávam od oka, takže si ochutíš podľa seba. Akurát sušeného cesnaku tam daj len mááálinko. Citrónovej šťavy sa neboj, kľudne daj z polky citróna a soľ tiež kúsok viac. Lahôdkové droždie kúpiš v bio obchode, a daj cca za 1 polievkovú lyžicu. Pomiešaj všetko, a postupne pridávaj smotanu, aby bola konzistencia akurát. 🙂
Ahoj, ja nežijem v zahraničí, ale halušky máme oveľa radšej s tvarohom, než s bryndzou, takže u nás sa len také robia. A veľa slaniny, samozrejme. 😋
moja sestra si dávala syrokrém ale cotty chess, viem že si niektorí dávajú vegánsku bryndzu. no tú som ešte nejedla
Ja dávam ten jemný krémový tvaroh rozmiešany s kyslou smotanou chutí nám to lepšie ako bryndza
Ked idem na Slovensko vzdy si aspon zo 5 sulkov bryndze donesiem a dam do mrazaka. Vydrzi aj rok a vzdy je super cerstva. Ani nevies ze bola zmrazena. Nahrada bryndze??? To sa neda. Bryndzove halusky su len jedny a vzdy budu z tej nasej bryndze 😋
inak kamarát je v Anglicku a niektoré slovenské výrobky tam dostane (aj tú bryndzu), netuším, či to je SK obchod alebo poľský, ale originál slovenské veci sú tam
@unicornlady aj ja som v UK. Zozenies tu vela slovenskeho, ale nie je bryndza ako bryndza. Vacsinou tu maju tie kocky - napriklad Liptov a to je hnus. Aj moj muz co je nie je Slovak tak kukal na mna co som mu to dala, ze to ma od bryndze daleko 😂 mi len voda z toho ostala. To ma daleko od podstivej bryndze.
@sruma toto, že má niekde blízko
http://www.bibisgrocery.com/mliecne--chladene-s...
v Nemecku som sa docitala, ze v tureckych obchodoch sa da dostat ovci Frischkäse (neviem, aky je na to slovensky nazov, hadam mi to niekto prelozi). Ale ked som sa u nas na to pytala, nemali to v sortimente.
@unicornlady dávam cottage a kyslú smotanu a keď sa mi chce aj syrokrem. 😁
Ovčí syr, alebo feta
@rivini Nemcom bryndza nechutí. Tí zerú len Pizzu, Kebab a nevedia variť, su to babráci, nevedia ani varit dobré domáce tradičné jedlá, len polotovary
@frantiseklotrinsky nuz ja neviem, akych „nemcov“ si zazil...kebab nie je nemecke jedlo, cakala by som ho skor u turkov, zijucich v DE.... muz je nemec, kebab je mozno raz za dva roky cestou na sluzobku. Pizzu jeme len taku, na ktoru robi sam kysnute cesto. Varime zdrave vyzivne jedla, velky rozdiel v Sk kuchyni nevidim, az na par specialit. Svokra vari tiez chutne, teple, tradicne vyzivne jedla, bez polotovarov...

@rivini ahoj, ja davam na halusky cottage, alebo tvaroh, alebo obycajnu biely jogurt. Su vyborne. A led jogurt, tak to este posypem koprom. Snad som pomohla