icon

Čo namiesto bryndze?

rivini
18. jún 2021

Ahojte dievcata, hlavne tie, ktore mate radi bryndzove halusky a zijete v zahranici, kde ku tazko dostat-cim ju nahradite? Fetou? Dajte recept😊. Vdaka!

stanislavicenka
18. jún 2021

@rivini ahoj, ja davam na halusky cottage, alebo tvaroh, alebo obycajnu biely jogurt. Su vyborne. A led jogurt, tak to este posypem koprom. Snad som pomohla

sense
18. jún 2021

Kupujem ovci syr ak nemaju, aj feta je v pohode

oslo1
18. jún 2021

Fetu rozmiesam v mlieku, posolim a dam do chladnicky fermentovat. Vacsinou den dopredu.
Na druhy den robim bryndzove halusky, alebo demikat, alebo natierku.

a_adamcova
18. jún 2021

Ahoj ja som vegánka a robím si fake bryndzu z tofu :D Chutí božsky 🙂 Rozmixuješ si klasické tofu biele, pridáš plnotučnú horčicu, šťavu z citróna, čierne mleté korenie, sušený cesnak, soľ, sójovú smotanu a lahôdkové droždie. Korenie dávam od oka, takže si ochutíš podľa seba. Akurát sušeného cesnaku tam daj len mááálinko. Citrónovej šťavy sa neboj, kľudne daj z polky citróna a soľ tiež kúsok viac. Lahôdkové droždie kúpiš v bio obchode, a daj cca za 1 polievkovú lyžicu. Pomiešaj všetko, a postupne pridávaj smotanu, aby bola konzistencia akurát. 🙂

h2
18. jún 2021

Ahoj, ja nežijem v zahraničí, ale halušky máme oveľa radšej s tvarohom, než s bryndzou, takže u nás sa len také robia. A veľa slaniny, samozrejme. 😋

eliskadad1
18. jún 2021

moja sestra si dávala syrokrém ale cotty chess, viem že si niektorí dávajú vegánsku bryndzu. no tú som ešte nejedla

damiana1992
Odpoveď bola odstránená
zdena1990
18. jún 2021

Ja dávam ten jemný krémový tvaroh rozmiešany s kyslou smotanou chutí nám to lepšie ako bryndza

sruma
18. jún 2021

Ked idem na Slovensko vzdy si aspon zo 5 sulkov bryndze donesiem a dam do mrazaka. Vydrzi aj rok a vzdy je super cerstva. Ani nevies ze bola zmrazena. Nahrada bryndze??? To sa neda. Bryndzove halusky su len jedny a vzdy budu z tej nasej bryndze 😋

rivini
autor
18. jún 2021

@zdena1990 to musim tiez skusit, vdaka!

rivini
autor
18. jún 2021

@sruma tiez som bravala, no uz sa minula😂

sruma
18. jún 2021

@rivini noo a teraz korona zasoby sa tazko zhanaju 😂😂 treba vyckat nenarobis nic. Kde si v zahranici?

dori92
18. jún 2021

@rivini dá sa v zahraničí zohnať niva?
Ja som naposledy párkrát robila halušky s nivovou omáčkou (niva+slahackova smotana) a môžem povedať ze mi chutili snáď viac ako klasika 😋😋😋

unicornlady
18. jún 2021

inak kamarát je v Anglicku a niektoré slovenské výrobky tam dostane (aj tú bryndzu), netuším, či to je SK obchod alebo poľský, ale originál slovenské veci sú tam

sruma
18. jún 2021

@unicornlady aj ja som v UK. Zozenies tu vela slovenskeho, ale nie je bryndza ako bryndza. Vacsinou tu maju tie kocky - napriklad Liptov a to je hnus. Aj moj muz co je nie je Slovak tak kukal na mna co som mu to dala, ze to ma od bryndze daleko 😂 mi len voda z toho ostala. To ma daleko od podstivej bryndze.

rivini
autor
18. jún 2021

@sruma presne! Som v Nemecku, hladala som uz vsade a skusala rozne druhy, no zvycajne to konci tak, ze vzdy zo Slovenska beriem zasoby😊. No uz nemame a mam taku strasnu chut na bryndzove halusky!

unicornlady
18. jún 2021
leuchtturm
18. jún 2021

v Nemecku som sa docitala, ze v tureckych obchodoch sa da dostat ovci Frischkäse (neviem, aky je na to slovensky nazov, hadam mi to niekto prelozi). Ale ked som sa u nas na to pytala, nemali to v sortimente.

domak2
18. jún 2021

@unicornlady dávam cottage a kyslú smotanu a keď sa mi chce aj syrokrem. 😁

sense
8. aug 2021

Ovčí syr, alebo feta

frantiseklotrinsky
28. okt 2021

@rivini Nemcom bryndza nechutí. Tí zerú len Pizzu, Kebab a nevedia variť, su to babráci, nevedia ani varit dobré domáce tradičné jedlá, len polotovary

rivini
autor
30. okt 2021

@frantiseklotrinsky nuz ja neviem, akych „nemcov“ si zazil...kebab nie je nemecke jedlo, cakala by som ho skor u turkov, zijucich v DE.... muz je nemec, kebab je mozno raz za dva roky cestou na sluzobku. Pizzu jeme len taku, na ktoru robi sam kysnute cesto. Varime zdrave vyzivne jedla, velky rozdiel v Sk kuchyni nevidim, az na par specialit. Svokra vari tiez chutne, teple, tradicne vyzivne jedla, bez polotovarov...