Poraďte mi prosim nejaké typy na večeru. Nevarim na večeru, mávame suchu, ale mám pocit že dokola točím tých istých cca 10 jedál. Už by to chcelo zmenu. Väčšinou mávame toasty, zapečene žemle, parky, vajíčka, chlieb s nejakou nátierkou, alebo nejaký šalát, poprípade grilovaný hermelín. Keby ste mali typ na nejaké zaujímavé nátierky, alebo celkovo inšpiráciu na slané vecere/ raňajky, budem rada.
@rozumny_krasavec 🤣 pizzu bez nivy ani nejem
Mozes ogrilovat aj iny syr - balkansky syr, fetu, tekovsky salamovy a podobne. Velmi rychle jedlo je kuskus, ale aj cestoviny. U nas ide aj take, ze nakrajam zeleninu a hodim do teplovzdusnej fritezy s trochou oleja (zemiaky, bataty, zeler, kalerab, karfiol, mrkvu...) a k tomu trebars kysla smotana a cesnakom. Potom ma napada este omeleta, narychlo osmazene tenke masove platky s nejakym korenim (ak su tenke, je to za par minut), k tomu kludne chlieb. Ryba na panvici je tiez rychlo, pripadne nejaky vegansky burger, robi platky, tempeh.
Špagety aglio olio máš za chvíľu😉
okrem spomenuteho este plnene tortilly mi napadli
Cestoviny s bazalkovym pestom. Zapekanky zo starsieho peciva (rozky, bagety... rozrezane pozdlzne na polovicu, trosku masla/natierkoveho masla a nan nastruhany syr prip. aj s trochou sunky) dat na alobal zapiect do truby, k tomu cerstva zelenina, kefir alebo caj. Niekto rad trosku kecupu, tatarky, sladkokyslu uhorku...
My mávame bruskety, šaláty, tortilly, tousty, halloumi Syr ci fetu, len tak so zeleninou a dobrou opecenou bagetkou.
Humus so zeleninou
Ajvar (alebo podobne, paprikovy ci baklazanovy zaklad, a mixnute) na chlieb, s listkami salatu ci rukolou
Rozpeceny kozi syr so salatom (ako uz bolo spomrnute, mozes rozne druhy syra)
Guacamole alebo len avokado na chlebik prip s vajickom.
Nezdravsie zapiect kukuricne nachos so syrom v trube, podavat posypane cibulkou, s guacamole, s ochutenou kyslou smotanou ako dip, so salsou - co mate radi.
Plnene burrita (tortilly) cim chces - ja robim "refried beans" doma, alebo guacamole, alebo aj humus. Salat, Salsa. Syr. Ked mas zvysok ryze, tak trochu ryze. Dobku kyslej smotany, alebo pridaj grilovanej papriky. Vlastne cokolvek, naplnit, zatocit, jest.
Polievky roznych druhov, zjest s chlebom - ten moze byt aj starsi, ked potrebujete dojest.
Chlebik vo vajicku
Cesnakove hrianky
Z natierok sardinkovu, tuniakovu, bryndzovu, cesnakovu so syrom, vajickovu. To su overene klasiky u nas. Poskusaj rozne zeleninove - mrkvovu, porkovu, paprikovu? Experimentuj so zakladom - bud maslo, alebo natierkove, alebo lucinu.
Skus varit polievky, polievka je raz dva a na vyber su stovky moznosti.
Natierky ked robim, tak zaklad je natierkov maslo a do toho dam co mi v tom momente napadne alebo mam v chladnicke