Čo na raňajky pre 6 mesačné dieťa, ktoré odmieta mlieko?

mima18
20. mar 2012

Ahojte, chcela by som poradiť. Neviem, čo dávať malému papať na ráno. Má 6 mesiacov a cez deň mi mlieko nechce piť. Od narodenia je na UM pretože ja som mlieko nedostala. V noci sa mi napije tak 2,3 krát a potom jedáva až na obed príkrmy. Skúšala som mu dávať aj keksy Sunarky rozmočené v mlieku a bez úspechu. Potom si dávame na svačinku presnidávku a večer kašičku. Stačí mu to?
Vopred ďakujem za cenné rady a skúsenosti🙂

xenicka13
21. mar 2012

ja som davala potlaceny banan ale v noci iba jednu flasu mlieka lebo potom fakt vydrzi az do obeda

tea333
21. mar 2012

@mima18 a cez den nic nepije? to sa mi zda na male mimco malo 😅

natalitimk
21. mar 2012

naša mala ma 8m. my mame problem že okrem kojenia mam problem do nej niečo dostať.Max tak na obed zemiaky alebo zal. polievočky.Mima18 ak ma maly ešte len 6m. tak by mal ranajkovať mliečko.

tinki
21. mar 2012

@mima18 ak priberá, tak mu to stačí

zebra41
21. mar 2012

@mima18 no nas mal rezim papania,lebo tiez potom cez den nic a v noci dobiehal. a ja som bola nejaka leniva mu v noci furt zarabat mlieko...(a dufam,ze mi tu nikto nenapise ako sa maminka na materskej uplne prisposobit potrebam dietata) takze v tom case iba raz nocne krmenie. potom az rano. no nikdy nebyval rano moc hladny. okolo 6.mesiaca nam zacal cez den odmietat mlieko. nechala som ho. no v noci iba jedno krmenie. a po case to preslo a zacal viac papat cez den a v 8.mesiaci sa prestal budit na krmenie. ak vsak pije malo mliecka,tak nezabudaj na vodu,aby mal dost tekutin. a ked ide cez den spinkat, tak by mliecko nevypil? a ani na noc? lebo nas ked bol ospaly,tak to bolo lepsie....
este ma napada,ze chvilu sme to riesili tak,ze kase jedaval na ranajky, lebo vecer bol ochotny vypit mlieko pred spanim.

mima18
autor
22. mar 2012

@tea333 no cez deň mi vypije tak najviac 60 ml čaju, snažila som sa doňho dostať viac ale potom ho už len vypľúva

mima18
autor
22. mar 2012

@zebra41 ja som mu dávala na večer také redšie kašičky aby ju vypil cez fľašu no potom už nechcel ani to, tak som mu ju musela dávať lyžičkou. Ale keď ide spinkať okolo pol 8, potom sa mi budí tak pred 10tou a to už mliečko pije. V noci mi vypije potom aj 3 krát 180 mlieka to už problem nieje. Ale vďaka za radu, asi mu skúsim obmedziť papanie nad ránom a dám mu ho až na raňajky. Snáď sa nám aj to spinkanie potom troška zlepší🙂
Hoci sme na materskej,v noci neustále vstávanie a robenie mlieka je dosť unavujúce, takže ja ti určite nebudem nič vyčítať🙂

janica81
22. mar 2012

u nás na raňajky brali kašičky od nutrilonu, alebo sunarky.... pekne huste, lyzickou .... a od 8 m som davala jogurtik...