Čo na raňajky deťom?

14. mar 2024

Čo na raňajky deťom, ktoré nechcú jest pečivo ?

simca06022011
14. mar 2024

moja nechce jest pecivo tak normalne, ze chleba/rozky s niecim... dostava vajickove ranajky(k nim ma chlieb, ale to zvlada z nejakeho dovodu:D), alebo kaše rôzne si aj varíme, a dostava aj klasicke musli s mliekom ovocim, albeo jogurt atd. Ako kedy. Sem tam parky.

natall113
14. mar 2024

Praženica
Ovsené kaše, pohánkové, polentove, ryžové
Jogurt a ovocie alebo jogurt a ryžový chleba
Sladke muffiny
Slané muffiny
Slanú palacinku
Cereálie s mliekom
Chleba/rožtek zapečený v toastovači to možno zjedia

nika23t
14. mar 2024

Moje príšerne nejedacky, zvládnu sladké raňajky, lievance, palacinky, robím deň predtým, ráno nestíham. Inak jogurt s niečím, mlieko a cerealky, niekedy len banán zje, výživu, ideálne, ak máme nejaký kolac upečený. Viem, že nič moc, ale aspoň niečo do nich dostanem. Na desiatu dostávajú zeleninové žemle zvyčajne, lebo mäsové výrobky ani náhodou nezjedia. Zelenina a syr, nátierky, nech nemajú sladkú desiatu.

autor
14. mar 2024

Ďakujem za tipy. Tiež papá viac menej kaše, jogurty alebo mlieko s piškótami. Tak som chcela nejaké nové inšpirácie 😊 akurát idem robiť banánovu omeletu tak uvidím aký bude mať úspech 😄

simca06022011
14. mar 2024

@natall113 ano toasty moja zje :D

mamatroch
14. mar 2024

Nase maju najradsej bananovy koktejl prip. jogurtove mlieko, prihodim tam aj vlocky, takze maju vcelku vyzivne ranajky.
Mixnem banan s mliekom, prip. 1-2 PL (na osobu) biely jogurt, 1 CL med (mozes vynechat), a vlocky (bud ovsene alebo ja pouzivam 5-zrnne). Obcas prihodim pre zmenu trochu mrazenych cucoriedok / lesneho ovocia. Alebo za lyzicku kakaa. Hotove raz-dva a jednoducho vypiju.
Inokedy klasika müsli s kakaom (moje devy ciste mlieko ani omylom, zato kakao ano).
Alebo vcera do klasickych poharov na pitie som im dala na striedacku biely jogurt osladeny trochou trstinoveho cukru, na to vrstvu müsli, lesne ovocie (mrazene, u nas je vzdy v mraziaku - bud odsypes do misky hned ako vstanes a o chvilu je rozmrazene alebo mikrovlnka) a zase jogurt a müsli. Tiez rychla robota, aj to lakavo vyzera, i dobre chuti. Teoreticky vies urobit i vecer a dat do chladnicky.
Alebo tvaroh + kysla smotana v rovnakom pomere, osladit podla chuti, prip. rozdelit, jedna cast + vanilka, druha + kakao a mas domaci milacik / termix. Tiez rychlovka a v pohari si vies zobrat i Ty do prace.
Alebo 2/3 mojich deti + ja mame radi i mliecnu ryzu, no ta uz dlhsie trva urobit, tak to skor na veceru mavame, no ked zostane, v uzatvaratelnej doze / pohari na zavaranie vydrzi i na ranajky / do prace / do skoly. Na spodok davam mrazene ovocie / trochu domaceho dzemu.

aj47456
14. mar 2024

Idem ti skusit napisat nejake zdravsie inspiracie, co napriklad mavame mimo peciva my doma. Lebo jogurt s piskotami neznie ako ideal. Mozno ti nieco dieta z toho spapa, neviem kolko ma rokov, tak mozno nie vsetko co pisem je vhodne. 😀

1. Kaše rôzne varené- krupicová, špaldová, ovsená v kombinácii s ovocím. Mne veľmi chutí táto: ovsene vlocky v mlieku povarime, das rozpuceny banan, za lyzicu mleteho kokosu a dochutis podla potreby medom, cakankovym sirupom. Na vrch co len chces.
2. Nevarené kaše z ovsenych vlociek, ktore pripravis vecer. tzv “overnight oats” s greckym jogurtom, tiez ochutit podla potreby.
3. Chia puding s ovocím- pozri na nete recepty
4. Grecky jogurt s kombinacii s tvarohom a ovocim, dochutis podla potreby. Mozes zamiesat aj ovsene vlocky. Je tam plno bielkovin a malo cukru oproti klasickemu jogurtu. Alebo cottage na sladko.
5. Bananove lievance, palacinky, domace muffiny ci kolacik- byt tebou najdem zdravsiu variantu, niekde davaju cely cottage do cesta a rozmixuju ho. Alebo nejaky rychly spaldovy mrkvovy kolac s bananom, to ma tolko prirodzeneho cukru, ze nemusis davat cukor.
6. Cerealie s mliekom, no je to sladky hnus podla mna. Radsej nejaka domaca granola s mliekom.
7. Volakedy som robievala pecene domace musli tycinky, je to tiez primitivne a mas z toho cely plech.

Zo slanych mi napada
1. Mix tanierik: zeleninka, syrceky, pokrajane kusocky sunky.
2. Slane toasty by nezjedli? Chrumkave zapecene so syrom?
3. S pecivom skus malinke jednohubky. Je to rozkosne a sympaticke, ked sa s tym pohras.
4. Neviem kolko rokov maju deti, ale skus sa pohrat s avokadom. Je to vyzivne a mozno by chutilo.
5. Vajicka na milion sposobov. Skusali ste kombinaciu prazenica a trochu cottage? Je to skvele vazne.
6. Omeleta. Pre deti len vajce, trosku sol, syr a sunka, prelozis na polku. Mnam.
7. Podla mna aj parky so zeleninou. Predtym, ako ma tu niekto oznaci, ake je to nezdrave- clovek by sa mal stravovat 80:20, co tu pisem su fakt zdrave veci. Ked si da obcas dieta polku parku s vysokym podielom maska a zeleninu k tomu, ja osobne v tom nevidim problem.
8. Niekto robi slane muffiny. 🤷🏻‍♀️
9. Poznam ludi a nie malo, co jedavaju na ranajky nejaku lahsiu polievku. My to nerobime, pride mi to cudne, ale zase taka zdrava hustejsia zeleninova, preco nie?
10. Rozne “krekry” alebo knackebroty s domacimi pomazankami. Moj najnovsi favorit je tuniak vo vlastnej stave s polkou tvarohu. Prisaham, ze je to super. Robievali sme s tavenym syrom, ale toto je lahsie. A kludne aj vajickova, bryndzova… je to chrumkave a zaroven to nie je uplne take pecivo.

Zaujalo ta nieco? Snad ano, pisem to uz 15 minut. 😀😘

lenka2710
14. mar 2024

Ako robíš tu banánovu omeletu?? Nasla som na nete nejaké recepty, ale neviem

autor
14. mar 2024

@mamatroch ďakujem pekne 😊
@aj47456 fú.. Určite ma zaujalo, viacej toho. Ďakujem veľmi pekne za to, že ste si dali námahu a toľko sa rozpísali. 😄 Určite niečo vyskúšam. 🥰

autor
14. mar 2024

@lenka2710 https://dobruchut.aktuality.sk/recept/48793/zdr...
Robila som podľa tohto receptu, robila som to prvýkrát a chutilo nám veľmi len sme si to natreli jahodovým jogurtom. 😊

lenka2710
14. mar 2024

Práve na ňu som sa na nete pozerala 😁 ďakujem, vyskúšame aj my, lebo už neviem čoby som tým deťom robila, stále to isté dokola 👍

autor
14. mar 2024

@lenka2710 za máličko 😊 no ved ani ja už neviem čo vymýšľať, ale pani vyššie nám tu dala 17 inšpirácií tak snáď inšpiruje aj vás😊😄

slavomira236
14. mar 2024

Moji rano kedia len jogurt a to syn ma uz 10..kazdy den..neskor na desiatu zvladne kasu z ovsenych vlociek slebo rozok s maslom syrom..dcera vetsinou cisty 7rocna max shery ku tomu a slaninku akebo vajicko

nelka93
15. mar 2024

@aj47456 k tej tuniakovej natierke, ja tak robím tuniak v rajcinovej stave a lyžicu luciny. Topka