Čo na raňajky a desiatu pre dvojročné dieťa?

zuzu21161
8. apr 2016

Poraďte mi, čo by som ešte mohla dať svojej dvojročnej dcérke na raňajky, prípadne desiatu a potom večer na olovrant

karolinka2010
8. apr 2016

@zuzu21161 ma nejaku vyluku v strave? Ak nie,tak dvojrocne deti uz jedia de facto vsetko. Sunky,syry,miliony natierok,zeleninka,kase,prazenica,chlieb vo vajicku,toasty...... nekonecne moznosti 🙂

h2
8. apr 2016

@zuzu21161 Ahoj, na raňajky chlebík s rôznymi nátierkami a zeleninkou, vajíčka na všetky možné spôsoby (aj do praženice, či omelety môžeš pridať rôznu zeleninu), palacinky, alebo lievance (možno sa to niekomu zdá divné, ale my máme palacinky na raňajky každú nedeľu, syn robí cesto skoro sám), krupicovú kašu... Na desiatu a na olovrant jogurty a ovocie, môže byť aj kúsok domáceho koláča.

qidko
8. apr 2016

VSETKO 😀

lorela
8. apr 2016

Živočíšne maslo, tvrdé syry, zeleninu, domáce pomazánky (napr. vajíčkovú, sardinkovú. mrkvovú a pod. + čerstvú zeleninu. Vajíčko na všetky spôsoby.
Párkom a šunkám by som sa ešte dlho vyhýbala.
Desiata a olovrant hlavne ovocie, ale aj kase ovsené, pohánkové, kukuričné, keď už tak so zdravými sladidlami, napr. javorový sirup, datľový. Biely jogurt, chlebík s acidkom.

mirreckall
8. apr 2016

Nase ranajkuju mlieko, desiata doma ovocie, v skolke nejake pecivo s natierkou, olovrant jogurty, termixy...co si vypytaju 🙂

zuzu21161
autor
8. apr 2016

@lorela no my parky zboznujeme a sunku tiez normalne je

misel0806
8. apr 2016

Prazenica chlebik obaleny vo vajicku,parky,sunkovy chlebik, jogurty natierky syry,cerealie. Tych moznosti je ozaj vela😊

katarinamarkova
8. apr 2016

@zuzu21161 to iste čo sebe.....ak moc solíš, tak menej slané, ak veľa koreníš, tak menej korenené.....možno trošku viac nakrájané.....ale 2r. dieťa, kľudne môže jesť všetko.

zuzanaete
8. apr 2016

U nas sa na ranajky serviruju vlocky zaliate vodou a k tomu ovocie (najcastejsie jablka, obcas banany). Uz sa tesim, kedy zacne sezona ovocia a bude to pestrejsie. Obcas mame vianocku. Ak si este pred obedom vypyta jest, co byva zriedka, tak je to opat ovocie. Proste jablka idu v nasej rodine na kila.

sense
8. apr 2016

nuz nasa ma na ranajky kazdy den jogurt alebo suchy chleba s rajcinou, alebo uhorkou, sunkou, alebo len bez chleba to je najcastejsie, na desiatu ma ovocie, ked je v skolke tak maju ovocie alebo chlebik s dzemom a maslom nasa samozrejme bez masla, na olovrant ma vzdy ovocie, popr. jogurt al. tvaroh a na veceru masko priloha a zelenina, alebo zeleninova polievka, alebo salat zeleninovy

jana_eyre
8. apr 2016

no moje decka to maju takto: ranajky vzdy jogurt /ak im chcem dat nieco ine, tak su v soku a nechcu 😀/ na desiatu dostanu ovocie /bud jablka, jahody, hrozno, atd/ a potom keksik.. olovrant mavaju najprv zeleninu a syr, niekedy pridam pecivo, obcas sunku..

potom neskor si niekedy urobime nieco sladke, ako puding, lievance, palacinky, muffiny, kolac - pretoze ja zasadne nerobievam sladke obedy, preto tento cas vyuzivame obcas na taketo nieco.. najma v zime mi vzdy pomahali s vyrobou a potom zjedli.. to bola taka skora vecera, potom s tatom ked sa vrati z prace maju este jednu veceru..

pupavka123
9. apr 2016

@zuzu21161 Keby si vedela co sa vsetko prida do parkov na pomletie,tak by ta,stavim sa presla hned chut,videla som nedavno video a dodnes mi robi problem to nejako vstrebat,ale my parky nejeme,prave z tohto dovodu..ale to len tak,keby sme sa mali vsetkym tak zaoberat,tak by sme nic nejedli 🙂

zuzu21161
autor
9. apr 2016

@pupavka123 presne moja reč...keď to moja dcérka ľúbi nebudem jej to odopierať

zuzanaete
9. apr 2016

@zuzu21161 Lubi, nelubi, rodicia urcuju, co bude dieta jest. Parky bezne predavane v obchodoch nie su vhodne ani pre dospelych, nie to este pre deti.

lorela
10. apr 2016

@zuzu21161 Vasa volba.