Čo na obed pre nečakanú návštevu?

viliama
19. mar 2015

Ahojte, sú z blízkej rodiny, ale ohlásili sa až včera večer, že prídu na návštevu. Čo dobré a hlavne nekomplikované by som im dnes uvarila? Ak poradíte, ďakujem.

eeffka
19. mar 2015

@viliama kuracci stroganov a ryža to máš raz dva a varí sa to samo. A vývar.

simonka77
19. mar 2015

vyvar sa vari dlhsie, plus musis ho scedit, s tym mas viac roboty. skus nejaku kremovu polievku, brokolicovu, porovu, zahusti to nie klasickou smotanou, ale sojovou alebo bezlaktozovou, chutovo je to este lepsie, jemna polievka, mnam. alebo ak mate radi zazvor, mrkvovo-zazvorovu, ta je uplne ze mnam.
a druhe nieco z kur.prs, tie mas rychlo hotove, vyborne su spagety s kuracimi prsiami a rajcinami, alebo co taky losos? k tomu zelenina, zemiaky a nejaky dip.
moznosti mas viac, ide o to, ci ste maskovy alebo zeleninkovy. alebo - ak mas viac casu, naloz este teraz rano karé do pacu, o cca hodinu pred tym, ako pride navsteva, daj masko na alobal do rury, upiect, vyborne je to, a ak mas trubu na pecenie viac plechov, mozes zarovno maskom piect zemiaky.
moznosti mas vela))

sissy27
19. mar 2015

@viliama pečené kura, k tomu ryžu alebo zemiaky... polievku napr. jednoduchú hráškovú - osmahneš si cibuľku, pridáš mrazený hrášok, zaleješ vodou, dochutíš, povaríš, do toho krupicové halušky... a stihneš aj nejakú bublaninu alebo pudingové poháre ako dezert 🙂

stanislavao
19. mar 2015

@viliama gulas.

bajana
19. mar 2015

@viliama cestoviny: spagety Carbonara alebo http://hobby.idnes.cz/video-priprava-italske-pa...
hotove za 10 min, lahke, chutne a nieco ine ako klasika 😉

sono2
19. mar 2015

Paprikaš s kolienkami, aj to kurča je rýchle.

popelka5000
19. mar 2015

Gulasovu polievku a langose 😀 komu nechuti nech neje 😀

ivanya
19. mar 2015

@popelka5000 Hlasim sa na navstevu, gulas a langose mnaaam 😀

popelka5000
19. mar 2015

@ivanya 😀 😀 😀 😀 dojdi

titkovamiriam
19. mar 2015

@sissy27 to by bol aj moj tip,lebo u nas sa casto stane že mi syn o jednej zavola že večer pridu jeho kamarati 🙂 -kura,ryža ,šalat/kompot nič nepokazí a jasneže jeho kamarati su ako male deti tak puding s piškotmi 😀

h2
19. mar 2015

@simonka77 Ahoj, zaujalo ma to karé v alobale z Tvojho príspevku. Myslela si to v celku? Upečie sa to za hodinu? Alebo sú to jednotlivé rezne? Nie je to po upečení suché? Robíš k tomu nejakú omáčku, alebo len vlastná šťava? A čo dávaš do toho pácu? Sorry, milión otázok, ale prosím, napíš aspoň stručne. 🙂 Ďakujem.

simonka77
19. mar 2015

@h2 vcelku nie, to by nebolo tak rychlo hotove, normal si z kare narezes platky, rozklepes, nesolim ani nekorenim, lebo pác ma svoje chute)
do pácu dam co dom dal, ale pravidelne olej (viac, aby si mala vsetko masko namocene), "vorčestrovku", nakrajany na platky cesnak, cierne ml. korenie, cervenu sl. papriku, kurkumu, horcicu, kecup, bud trochu vegety alebo gril.korenia, dobre premiesat. a maj to nalozene aspon 3-4hodky, urcite tam nedavaj vajicko (niekto dava), potom ti to nevydrzi dlho nalozene. takto si urobis tolko "reznov", kolko ti treba a mozes to mat nalozene aj 3dni.
a nebudes mat masko suche, ked na plech das alobal tak, aby si ked tam naukladas masko, mohla to masko prekryt aj zvrchu a boky tiez zaalobalovat, tym padom vsetka stava,ktora sa z maska spusi, ostava v alobale, a nemas masko suche. do hodinky ho mas aj makkucke.
omacku nerobim, radsej k tomu urobim len zeleninku na pare.
dobru chut)

sono2
19. mar 2015

@popelka5000 aj ja prídem dúfam že si z ba nech to mám blízko 😀

popelka5000
19. mar 2015

@sono2 zajdes si takych 130km 😎 😀

h2
19. mar 2015

@simonka77 Ďakujem veľmi pekne, tak toto určite vyskúšam, už pri čítaní sa mi zbehli slinky. 🙂

mata90
19. mar 2015

kuracie prsia so sýrovou omáčkou + ryža + pečené zemiaky, rýchle a výborné 🙂

minulin
19. mar 2015

Ja ked cakam takuto navstevu , tak narychlo urobim tak, ze dam piect maso (vacsinou divinu, alebo jahnacinu) do sacka na pecenie, okorenim a dam piect.. Za hodku az 1,5 hodky to je - podla druhu masa a ked uz mam ruru zapnutu, tak spravim pecene zemiaky v supke - iba ich poriadne umyjem a nakrajam na stvrtky... Su skvele... a k tomu vacsinou spravim jogurtovy dip s cesnakom. Zatial sa nik nestazoval 🙂 a ak mam cas na pripravu, tak samozrejme aj 4 chody robievam

tenerifka
19. mar 2015

@viliama Steaky na grile a k tomu salat,prip.este nakrajanu bagetu, hotove za 10 minut.....a ak je pekne a da sa grilovat vonku, tak aj kuchyna zostane cista.....

simonka77
19. mar 2015

@h2 nie je zač, ja rada varim a spekulujem)