Ahojte poraďte niečo rýchle na nedeľu z mletého hovädzieho mäsa. Podľa mňa to je suché mäso tak neviem
@veronika2316 Fasirky - bud klasicke s vajcom, struhankou, rozkom, cibulou...alebo len tak utlapkat ciste maso do tvaru fasirky, naukladat na plech na peciaci papier, dat do rury na cca 20-25 min. a ktomu nejaky zeleninovy salat. Alebo potom lasagne, masove gulky v paradajkovej omacke, prip.ho dat s nejakou omackou na spagety
Chilli con carne nechces?
Napr. do tortilly ako burrito
@veronika2316 Chilli con carne, alebo tiez robim nieco na sposob fasiriek, ale do vnutra davam kocku tvrdeho syra a zapiect do rury.
My akurát robíme tiež z mletého, Shepherds pie
@veronika2316 bolonsku omacku
@mimi3008 ďakujem a nebudú tie fašírky suché z hovädzieho mäsa?
@veronika2316 čevapčiči
@moname aj nad tým som uvažovala len neviem ja skôr robím z bravčového mäsa bojím sa z toho hovädzieho či to nebude moc suché
@veronika2316 nemalo by ,tak fakt len boloňskú omáčku
@veronika2316 fašírku veľkú do rúry s vajíčkom vnútri k tomu zemiaková kaša alebo holandský rezeň, alebo fašírky, lasagne, bolonske spagety, chilli con carne, cevapcici
cestovinový nákyp .... surové cestoviny zmiešaš s orestovaným mäsom na cibuľke , zamiešať, ochutíš - soĺ korenie, rasca, paprika ml, .... pridáš 1 l mlieka, alebo 0,7 dl vody a 3 deci člahač. smotany a dáš do rúry ..... zakryješ alobalom.
1 hod. , 180 st.
U nas sa robievala gulasova polievka z mleteho masa. Alebo francuzske zemiaky, ale miesto klobasky dala mama mlete maso, ale vopred uvarene tak na červenej šťave.
Tiez pocuvam nazor ze hovadzie mlete je suche a pezne z neho robim fasirky, bolonsku a nikdy nie je suche…
Koložvárska kapusta
@veronika2316 My sme mali dnes na obed taku hustejsiu zeleninovu polievku s masovymi knedlickami, bolo to ako hlavne jedlo. Pridaj do masa stavu z cibule a vajicko a nebude to suche.
ja by som spravila enchiladas… keďže nedeľný obed. kebyže na pondelok, tak chilli con carne…
lasagne,..