Prosim vás poraďte ja už fakt neviem čo mám robiť aby kapustnica bola kyslá. Je úplne jedno či dám kapustu domácu alebo kupovanú, proste to je totálne o ničom. Každý ju ma normálne kyslú, aj z obyčajnej lacnej kapusty. Čo robím zle? Ako mám tu blbu kyslosť zvýrazniť? Ako jasne, dám trošku octu, ale to nie je ono. Ja tak chcem taky poriadny kapustový kick 😅 robila som už x receptov od rôznych ľudí čo maju tie polievky fakt výborne a ja už si začínam myslieť, že je to vodou. Aj keď je to samozrejme nezmysel. Prosim mate na to nejaký hack ako to urobiť aby bola kyslá?
Kapustu nepremývam, vyžmýkam z nej šťavu(jušku), ktorou potom tú kapustu podlejem + dokupujem jušku samostatne, ako sa píše vyššie a vylejem ju do kapustnice, samozrejme podľa chuti.
Neviem si predstavit, ze ked das kyslú kapustu a nepremyjes ju, ze nemas kyslú kapustnicu.
@8853 no lenže ona je hustá dosť, chápeš. Keby tam dám menej vody tak je to už moc husté.
Nikdy v živote som nepočula, že by sa mala kapusta premyť. Ja mám možno divne chute, možno by to niekomu tak neprišlo, no kapustnica ma byt kyslá mrte. Ta moja je taká kyselkavá. Fakt neviem čo je zle a to tam dávam aj tu šťavu. Skúsim kúpiť tu šťavu ešte takto oddelene doliať tam, to som nevedela že existuje to by mohlo pomôcť.
My mame vzdy taku kyslu, ze nam "huby" vykruca. Tak, ale ja to tak mam rada. Robime si vlastnunm kapustu
Ak nemam domacu kapustu, tak kupujem tuto (obrazok nizsie). Kapustu nepremyvam, supnem ju rovno zo sacku do hrnca so vsetkym, aj so stavou. Kapustnicu trochu zriedim vodou, ale tak aby bola dostatocne husta a vareska v nej stala. Vtedy neexistuje, ze neni kysla. Pre mna je moja kapustnica vzdy tak kysla, ze mi az hubu kruti a musim si este na tanieri trochu pricukrit. Ale moji chlapi maju radi takuto strasne kyslu.
Kup kapustu bez chem.úpravy.,nepremyvaj,a vody len toľko aby sa nestratila kyslosť.
Okrem tej billy som skúšala naozaj všetky značky. Skúsim to s tou kapustovou vodou a celkovo tam dám menej tekutiny a snáď sa nám konečne vykrútia papuľky 😀
Mne to vychadza, ze tej kapusty musi byt jednoducho malo. Ja kupim hocijaku aku prave maju a vzdy mam kyslu kapustnicu. Ziaden ocot nepridavam.
Kapustu nepremyvat,dat aj s vodou. Musi byt kysla. Este je aj kapustova stava,kt mozes kupit.
Tá chuť sa musí ešte vycentrovať .... cukor, soľ
Vždy dávame aj túto bio kapustovú šťavu ku koncu varenia https://www.mojadm.sk/dmbio-stava-z-kyslej-kapu...
Kupujeme túto kapustu, je dobrá https://www.najtelo.com/seeburger-kysla-kapusta...
Nasu mega kyslu robime tak, ze vyvaris vela kyslej nepremytej kapusty, zaklad je veeeeelmi husty, po prevateni sa cast kapusty odoberie, a prida sa este juska (stava z kapusty), az tak sa nahadze vsetko ostatne a vari sa dalej.
Je taka kysla az "stipe", ale my to milujeme ☺️
Ked mas pocit, ze si ju velmi zriedila vodou, dolej stavu z kyslej kapusty. V kauflande kupis pol litrove aj litrove flase.