Čo mám robiť, aby bola kapustnica kyslá?

28. feb 2024

Prosim vás poraďte ja už fakt neviem čo mám robiť aby kapustnica bola kyslá. Je úplne jedno či dám kapustu domácu alebo kupovanú, proste to je totálne o ničom. Každý ju ma normálne kyslú, aj z obyčajnej lacnej kapusty. Čo robím zle? Ako mám tu blbu kyslosť zvýrazniť? Ako jasne, dám trošku octu, ale to nie je ono. Ja tak chcem taky poriadny kapustový kick 😅 robila som už x receptov od rôznych ľudí čo maju tie polievky fakt výborne a ja už si začínam myslieť, že je to vodou. Aj keď je to samozrejme nezmysel. Prosim mate na to nejaký hack ako to urobiť aby bola kyslá?

8853
28. feb 2024

Ked mas pocit, ze si ju velmi zriedila vodou, dolej stavu z kyslej kapusty. V kauflande kupis pol litrove aj litrove flase.

sima234
28. feb 2024

Kapustu nepremývam, vyžmýkam z nej šťavu(jušku), ktorou potom tú kapustu podlejem + dokupujem jušku samostatne, ako sa píše vyššie a vylejem ju do kapustnice, samozrejme podľa chuti.

betulinka1
28. feb 2024

Neviem si predstavit, ze ked das kyslú kapustu a nepremyjes ju, ze nemas kyslú kapustnicu.

autor
28. feb 2024

@8853 no lenže ona je hustá dosť, chápeš. Keby tam dám menej vody tak je to už moc husté.

autor
28. feb 2024

Nikdy v živote som nepočula, že by sa mala kapusta premyť. Ja mám možno divne chute, možno by to niekomu tak neprišlo, no kapustnica ma byt kyslá mrte. Ta moja je taká kyselkavá. Fakt neviem čo je zle a to tam dávam aj tu šťavu. Skúsim kúpiť tu šťavu ešte takto oddelene doliať tam, to som nevedela že existuje to by mohlo pomôcť.

mk1111111111
28. feb 2024

My mame vzdy taku kyslu, ze nam "huby" vykruca. Tak, ale ja to tak mam rada. Robime si vlastnunm kapustu

janai1
28. feb 2024

Nerieď vodou ale šťavou z kapusty

diewcatqoo
28. feb 2024

Ak nemam domacu kapustu, tak kupujem tuto (obrazok nizsie). Kapustu nepremyvam, supnem ju rovno zo sacku do hrnca so vsetkym, aj so stavou. Kapustnicu trochu zriedim vodou, ale tak aby bola dostatocne husta a vareska v nej stala. Vtedy neexistuje, ze neni kysla. Pre mna je moja kapustnica vzdy tak kysla, ze mi az hubu kruti a musim si este na tanieri trochu pricukrit. Ale moji chlapi maju radi takuto strasne kyslu.

nikpa
28. feb 2024

Ja ľúbim takú kyslú kapustnicu co mi až líca ťahá keď ju dám do úst. Kapustu nikdy neoplachujem, varím len z kapusty Billa a pridávam ju do hrnca až asi 40min pred dovarením mäsa. Poprípade ak by ti bolo malo kyslé tak si kúp kapustovu vodu a nalej tam aj tu. Neexistuje, že nebude kyslá.

tibor79
28. feb 2024

Kup kapustu bez chem.úpravy.,nepremyvaj,a vody len toľko aby sa nestratila kyslosť.

autor
28. feb 2024

Okrem tej billy som skúšala naozaj všetky značky. Skúsim to s tou kapustovou vodou a celkovo tam dám menej tekutiny a snáď sa nám konečne vykrútia papuľky 😀

nelca84
28. feb 2024

Mne to vychadza, ze tej kapusty musi byt jednoducho malo. Ja kupim hocijaku aku prave maju a vzdy mam kyslu kapustnicu. Ziaden ocot nepridavam.

ivangeline
28. feb 2024

Kapustu nepremyvat,dat aj s vodou. Musi byt kysla. Este je aj kapustova stava,kt mozes kupit.

daniela2202
28. feb 2024

Tá chuť sa musí ešte vycentrovať .... cukor, soľ

sanen
28. feb 2024

Vždy dávame aj túto bio kapustovú šťavu ku koncu varenia https://www.mojadm.sk/dmbio-stava-z-kyslej-kapu...

sanen
28. feb 2024

Kupujeme túto kapustu, je dobrá https://www.najtelo.com/seeburger-kysla-kapusta...

banalu
28. feb 2024

Nasu mega kyslu robime tak, ze vyvaris vela kyslej nepremytej kapusty, zaklad je veeeeelmi husty, po prevateni sa cast kapusty odoberie, a prida sa este juska (stava z kapusty), az tak sa nahadze vsetko ostatne a vari sa dalej.
Je taka kysla az "stipe", ale my to milujeme ☺️

ketrint
28. feb 2024

@nikpa aj ja mám tuto z Billy najradšej 😉 a tiež mame radi hodne kyslú. 😊