Ahojte. poradte co mam jest aby ma casto nenaduvalo. a akym potravinam by som sa mala vyhnut 😢
@hesova0000 prepac, ale poradit niekomu vyradit strukoviny, ktore su tak zdrave z jedalnicka je dost blbe.
Autorka, ak ta naduva stale a myslis, ze to je and unosnu mieru, hladaj pricinu. Kludne to moze byt z nejakej intolerancie, netreba hned vynechat polovicu potravin z jedalnicka. Poznam cloveka, ktory ma problemy s naduvanim, v horsom pripade aj s prehananim, ked zuje zuvacky - a vlastne vsetko, co obsahuje ten "cukor", co je v zuvackach aj vsetkych podobnych cukrikoch, mentolkach,.. skus gastro vysetrenie najskor.
A taktiez skus brat kazdy den probiotika, ja ich beriem dlhodobo a nemam ziadne problemy
@babovka2321 a mozem sa opytat ake probiotika beries?
Ja obycajne z dr max, ich znacka, take fialove balenie (stoja tusim okolo 6€ a mas to tak na dva mesiace ak beries 1 denne) - ja som ich brala davnejsie kvoli mykoze a potom v tehotenstve mi zacali dost hrozne traviace problemy, ze som musela slivkovu stavu pit ale odvtedy beriem probiotika vkuse a vsetko v pohode.
Tak som sa asi sekla, 30ks stoji podla netu vraj 8 eur :D ale su aj ine, aj lepsie, aj lacnejsie, drahsie...v podstate to je jedno ktore.
Skôr hľadaj dôvod nafukovania,v akom čase,či po jedle a po akom,akým spôsobom ješ,ponahlas sa,máš stres,apod?Keď všetko upravis a dáš sa do kľudu a nič nepomôže,skús aj test na helicobactera.Vacsina problémov s trávením sa dá pekne vyriešiť ak budeš mať určitý režim,pravidelnosť v stravovaní,obmedzis cukor,údeniny,mlsky,atď,atď.Ruku na srdce,nikto asi nejeme ukážkovo.Skus taký prelomový tyzden,keď vylucis všetko dráždivé,sladké,korenene,das si prvé dni iba ovocné,zeleninové stavy,biele jogurty,pomaličky ozdravis jedálniček a isto problémy aspoň trochu prejdú.
na nete najdes kopu clankov, mne najhorsie robia strukoviny, inak mi nic nerobi problem, ale sestre napriklad aj mlieko robi zlobu
A čo jes? Čo piješ?