ahojte mamicky co varite svojim 3rocnym detickam poradte prosim ja som uz s nervami v koncoch.. moja dcerka nezje skoro nic.. ona len pozrie na jedlo ani nevie ako to chuti a hned povie fuuuuj to mi nechuti.. dajte nejake tipy na chutne jedla co varite svojim detickam..dakujem
@123zuzana ahoj nasa papa vsetko co ostatny.nerobim vynimky ale stava sa ze niektore veci jej nechutia a nezje.napriklad sosovica a fazula.niekedy sa opytam naco ma chut.neviem ci mas jedno dietatko aleboviac.lebo u nas si vsimam ze dost opakuje po starsich ked oni povedia fuj ze nebudu jest tak aj ona takisto
no my mame doma tiez taku fajnovku, vsetko co jej dam nechce, ale ucitelky v skolke mi tvrdia ze tam je vsetko, tak treba asi pockat na tu skolku, lebo doma stalenehcce jest, ale rastie, je zdrava, tak je to malo asi staci,lebo inak neviem ako by som do nej dostala jedlo, čo to mam to nej štopkat jaK Do kačice? :D ved to sa neda... Asi to chce len cas a ked dieta z toho vyrastie bude jest normalne. Skusili sme pri nej uz vsetko, odporucane aj neodporucane, ale jedine co zje je sladke, a s ty msa to tiez neda prehanat... Nas druhy syn ten je zas jak kontajner, ten zje vsetko co vidi, tak mam doma dva extremy...
@123zuzana
@123zuzana 3 rocne dieta ma jest vsetko, co aj dospely. ved to je uz dieta, co je v skolke a tam varia normalne bezne jedla.
@123zuzana syn bude mat v septembri 4 roky, osobitne mu nevarim, jedava s nami, ale tiez nezje vsetko a jedava male porcie ... jeho naj su: kuracia, hovädzia polievka s rezancami, krupkova polievka, mrkvova polievka s vlockami, zeleninova polievka s cestovinou, strukovinove polievky ... ryza s omackami, cestoviny so syrom, pecene zemiaky, placky, palacinky, zemiakova kasa s omackami, slivkove knedle, pirohy na sladko, sladke plnene pecivo, oblozene chlebiky alebo zemle so sunkou a salatom, pukance, jablka, hrozno, jahody, paradajky, tuniakova pomazanka, dusene alebo pecene ryby, fasirky, parky, s, mäsove natierky
ma veci, co nezje, tak to nerobim ... bol velmi zly jedak iste obdobie, teraz je to lepsie, ale stale su deti, co zjedia ovela viac ako on ... hlavne teda velkost porcii je fakt mala
Moja mladsia dcera je taky isty pripad ako mas ty doma. Akonahle sa naucila povedat nie, tak sa pozrela na jedlo a "ebubim" (nelubim). Ma jedla, ktore viem, ze zje, tak to jej varim. Okruh jedal si zvysila chodenim do skolky, aj ked na zaciatku to tak nevyzeralo, lebo tam v podstate nejedla nic, ale postupne zacala a teraz im zje aj napr. chlebik s pomazankou, co doma nechce, iba suchy chleba alebo rohlik. Uz som sa s tym prestala trapit a proste jej varim to, co viem, ze zje. Este dodam, ze ovocie nechce nic 😖 Podla mna to je take obdobie a vyrastu z toho. 😉
dakujem vam za odpovede.. pre malu nevarim extra ale proste ona ma len par oblubenych jedal a tym to konci nic nove neochutna hned povie ze jej to nechuti.. mam este synceka ten zatial iba ochutnava nase jedlo ma 10 mesiacov tak jemu varim osobitne a aj mu to mixujem.. mala zje len na ranajky parky s kecupom alebo rozok chlebik s pastekou vypyta si aj sam syr zelenina nehrozi ani ococie max tak raz za mesiac jablko alebo banan.. potom zje jogurtik taky pudincek slonika ine nezje ani doma robeny puding.. z polievok zje kuraciu zeleninovu to len vyvar s mrvenickou alebo s inou cestovinkou fazulovu tiez len stavu bez fazule s fliackami potom zje cestoviny so syrovou omackou alebo spagety pirohy plnene zemiakmi zemiakove lokse zemiakove placky sisky len ciste ryzu len s omackou aj to s nie kazdou a raz za cas hranolky.. ale aj tak sa mi to zda malo ziadne masko zeleninu ci ovocie ani ziadny kolac neochutna nic zato sladkosti by jedla od rana do vecera tie jej samozrejme nedavam ked nechce jest.. do skolky pojde az od septembra tak len dufam ze tam sa nauci jest viacej ze odkuka od inych deti..
syn ma 8r. mala 3r. najmladsia 1r.....syn a dcerka zjedia vsetko, to co aj my, co mame na ranajky, obed, veceru, jedia to iste.....postupovala som ako teraz pri tej rocnej, takze to ti uz asi moc nepomoze, ale mozno inym maminkam ano.
po uspesnom zavedeni prvych prikromov som bezne davala detom ochutnat aj z nasej stravy - t.j. olizat jablcko, na spicku lyzicky z polievky, kusocek maska z nedelneho obeda, oliznut z chleba co som mala na ranajky......
oni si sami potom zacali pytat to co mam ja na tanieri.
a mozno preto, kedze je nas doma dost, fungujeme na takom tom skolkarskom stravovani- to neznamena babatkovsku stravu, to znamena - rano ranajky, vsetci, rovnake, na obed obed, vsetci, rovnaky......
- ked nechce, nechaj tak ,nenut ju.....vysvetli jej, ze toto je obed, ked chce nech ochutna, zje, ked nechce nech necha tak, povedz jej ze nech ti povie ked bude hladna ten obed jej zohrejes.samozrejme sladkosti az po obede 🙂. vystetli jej, ze vecera bude az vecer....ak obed nezje nevadi....nachystaj jej veceru.....povedz jej to iste - toto je vecera, dobru chut, ochutnaj.....vysvetli jej ze ked nechce nemusi jest, ale ranajky budu rano.....
presne ako v skolke - ked daju na stol, tak sa je, to co daju na stol. co myslite, preco deticky v skolke zjedia vsetko a doma vam vymyslaju??? lebo vedia ze v skolke ked sa je, tak sa je....na ranajky to co vsetci, po ranajkach az obed, to co vsetci atd.........
@123zuzana viem o čom pišeš. JE to proste o povahe. Ja mam synčeka 4 ročného a dcerku necelé 2 roky a ona dcera zje viac ako syn, nehovoriac o tom, že ona zje hadam všetko čo navarím a syn len vybrané jedlá, a vela vecí ani neochutná a zamietne. Vôbec mi nechce jesť surovu zeleninu, pečivo iba s maslom, ani syr ani inu prilohu, ovocie zje len hruška a jablko. Dcera ochutná všetko, vôbec nieje vyberavá. Tak ale ja už som to prijala ako fakt a dufam, že do buducnosti sa to zmení a synček rozširi sortiment jedal, ktoré mu chutia.
@123zuzana ahoj, syn bude mať 4 roky pomaly, ale mal také obdobie, že nič nové neochutnal ale ako sa dostal do škôlky tak aj hlávkový šalát zje. zmení sa to, netreba do nej tlačiť čo nechce, alebo nech papá čo jej chutí, treba sa spýtať čo by si dala.