Ahojte žienky, chcem sa opýtať tak pre zaujímavosť. Co jedávajú vaše detičky pri štedro večernom stole? Alebo co im pripravujete, čisto pre deti. Pýtam sa tých čo majú deti 3 a 5 rokov🙂
moja mava rybu na pare a zemiaky neskor som jej robila hranolky a ako polievku ma kukuricovu
u nas su vianoce o tom co kto ma rad a nie co musi byt lebo tradicia
@ivik4 ani kapustnicu im nechcem veľmi dávať, preto ma napadlo ze co iné deti jedávajú v iných rodinách
@mikitilik29 musis nam napisat co varite na stedru veceru, ak mate 12 chodov jedla ako na vychodnom Slovensku tak na vyber maju take deti od sladkych makovych opekancov v teplom lieku az po rozne pirohy plus niekolko druhov polievok atd. No pokial varite iba jednu kyslu pripadne stiplavu kapustnicu a kapra plneho kosti tak to veru nie je pre take deti.
naša jedla kapustnicu, ale to len asi 5 lyžičiek. Ale naša miluje vianočnú kapustnicu. Odmalička. Robili sme jej lososa na masle a kúsok zemiakového šalátu. Aj opekance zjedla. Akurát som nedávala cesnak, len oblátku s medom. My robíme kapustnicu so smotanou.
Dcéra má oblátku s medom, kúsok chlebíka s cesnakovou nátierkou (my cesnak chlieb), vývar a zemiakové pyré s karbonátkom z aljašskej tresky (my kapustnica a zemiakový šalát a karbonátok z aljašskej tresky).
Preco nechces davat kapustnicu? Moj syn je teda fakt strasny jedak - odmalicka sa trapime s tym, ze nechce takmer nic jest, ale kapustnicu miluje. Na Vianoce asi od tych 3 rokov jedava uplne vsetko, co aj my. Da si oblatku s medom (cesnak nie), bobalky s makom, kapustnicu a rybu so zemiakmi. Nerobievam na Vianoce salat, vacsinou bud zemiakovu kasu alebo pecene zemiaky a rybu tiez nevyprazam, ale vacsinou peciem v rure, lebo tak to mame radi.
Od 1,5 roka jedla s nami, rybacia mliecna polievka a zemiaky s kaprom.
inac u nas je zvlastny zvyk kapustnica so sirokymi rezancami a deti to miluju odjakziva. to jedia a lososa na masle a zemiakove pyre. my dospeli zemiakovy salat
Od 2 rokov oblatku, kapustnicu a rybu so zemiakmi (my mame s chlebom, salat nerobine), ostatne veci ktore my mame nejedava ale skor pre to lebo je toho vela, nie zeby nemohol
Starsi kapra salat mladsi lososa a kasu. Kapustnicu obaja, od roka toto jedia.
@mikitilik29 mam 4,5r a 1,5r a budu jest to co my. Cize sosovicova polievka, vyprazena ryba+majonezovy salat. Mladsiemu spravim obyc zemiaky varene k rybe ak by nechcel salat. Starsia od 2,5r jedla to co my. Predtym som im robila lososa na masle, varene zemiaky s varenou mrkvou a hraskom.
syn, ked bol maly, tak mal dost uz po oblatke s medom a pupakoch 😀 dcera jedavala aj kapustnicu a miesto ryby, ktora im nechutila, mali brokolicove fasirky so zemiakmi
Moja mala paradoxne z celej vecere neje len oplatky, nema ich rada. Odmalicka miluje kapustnicu a ku kaprovi jej robim ryzu (nema moc rada zemiaky)
Moj synovec od troch rokov jedol to co my. Moj brat si vzal mladu mamicku a na prve vianoce u nas mal prave cca 3 roky.
@dzulli1980 bojis sa jej dat to co mate vy alebo jej to nechuti?
Jedia oblatku s medom a rybu na masle s varenymizemiakmi.
Ale v com moze dietatu. Ublizit kapustnica a zemiakovy salat?
Zemiakový šalát neje doteraz ale teda kapustou polievku aj dva taniere
Kapustnicu jedia a majonezovy salat a file 🙂
Sosovicna polievka, losos a zemiakovo-batatova kasa.
@diewcatqoo lebo raz sa vyhadzala z kyslej kapusty
@mikitilik29 kapustnicu, rezne a kašu.
Šošovicová kyslá, zemiakové pyré s rezňom. Kapustnicu, rybu a šalát nemá rád.
@mikitilik29 zemiakova kaša a rybky a spravím trochu fazulovej polievky tu zbožňujú
Lubi sosovicu na kyslo, tak urobim to a zjednaval smazenu cuketu, to Este zvazujem, maso ani rybu donho neviem dostat🤷♀️
Môjmu takmer 2r nedám kapustnicu, bude mať zeleninovy vyvar 🤷🏻♀️ a druhe bude mať lososa a zemiakovu kašu. Ponúknem mu aj šalát, no pochybujem ze mu bude chutit.
moji jedia vsetko, teda posledne roky nezjedia rybu a klobasu v kapustnici, lebo su vegetariani. Ale inak zaradom.
nas chod su oplatky s medom, makove bobalky, kapustnica, posledna ryba so salatom alebo varenzmi zemiakmi,
5r syn s nami od 1r jedava to čo máme my, samozrejme s variáciou prisposobenou veku. Mávame šošovicovú kyslú polievku a Šalát s rybou. Rybu máme aj kapra aj lososa aj file. Každý si dá čo mu chutí. Šalát mával najskôr čistý, potom s jogurtom, ak bude chcieť teraz s majonézou, dáme mu trochu ochutnať.... Dcéra 8m bude mať tento rok rybku so zemiakmi, samozrejme tam je to skôr o chutnaní ako o reálnom jedení. 😃
@mikitilik29 rybu, majonezovy šalát aj kapustnicu. Starší od 3 rokov, mladší ešte skôr 🤷 majonezovy šalát a kapustnicu robím raz do roka a chutí im to, tak prečo nie.
V 5tich si uz s nami dal lososa na masle a varene zemiaky,salat neje ani teraz