Čo jedia vaše deti na Štedrú večeru?

mikitilik29
20. dec 2024

Ahojte žienky, chcem sa opýtať tak pre zaujímavosť. Co jedávajú vaše detičky pri štedro večernom stole? Alebo co im pripravujete, čisto pre deti. Pýtam sa tých čo majú deti 3 a 5 rokov🙂

ivik4
20. dec 2024

V 5tich si uz s nami dal lososa na masle a varene zemiaky,salat neje ani teraz

ukgirls
20. dec 2024

moja mava rybu na pare a zemiaky neskor som jej robila hranolky a ako polievku ma kukuricovu
u nas su vianoce o tom co kto ma rad a nie co musi byt lebo tradicia

mikitilik29
autor
20. dec 2024

@ivik4 ani kapustnicu im nechcem veľmi dávať, preto ma napadlo ze co iné deti jedávajú v iných rodinách

majkabambulik
20. dec 2024

@mikitilik29 musis nam napisat co varite na stedru veceru, ak mate 12 chodov jedla ako na vychodnom Slovensku tak na vyber maju take deti od sladkych makovych opekancov v teplom lieku az po rozne pirohy plus niekolko druhov polievok atd. No pokial varite iba jednu kyslu pripadne stiplavu kapustnicu a kapra plneho kosti tak to veru nie je pre take deti.

btus
20. dec 2024

naša jedla kapustnicu, ale to len asi 5 lyžičiek. Ale naša miluje vianočnú kapustnicu. Odmalička. Robili sme jej lososa na masle a kúsok zemiakového šalátu. Aj opekance zjedla. Akurát som nedávala cesnak, len oblátku s medom. My robíme kapustnicu so smotanou.

dzulli1980
20. dec 2024

Dcéra má oblátku s medom, kúsok chlebíka s cesnakovou nátierkou (my cesnak chlieb), vývar a zemiakové pyré s karbonátkom z aljašskej tresky (my kapustnica a zemiakový šalát a karbonátok z aljašskej tresky).

diewcatqoo
20. dec 2024

Preco nechces davat kapustnicu? Moj syn je teda fakt strasny jedak - odmalicka sa trapime s tym, ze nechce takmer nic jest, ale kapustnicu miluje. Na Vianoce asi od tych 3 rokov jedava uplne vsetko, co aj my. Da si oblatku s medom (cesnak nie), bobalky s makom, kapustnicu a rybu so zemiakmi. Nerobievam na Vianoce salat, vacsinou bud zemiakovu kasu alebo pecene zemiaky a rybu tiez nevyprazam, ale vacsinou peciem v rure, lebo tak to mame radi.

anesim
20. dec 2024

Od 1,5 roka jedla s nami, rybacia mliecna polievka a zemiaky s kaprom.

lija22
20. dec 2024

inac u nas je zvlastny zvyk kapustnica so sirokymi rezancami a deti to miluju odjakziva. to jedia a lososa na masle a zemiakove pyre. my dospeli zemiakovy salat

lossless
20. dec 2024

Od 2 rokov oblatku, kapustnicu a rybu so zemiakmi (my mame s chlebom, salat nerobine), ostatne veci ktore my mame nejedava ale skor pre to lebo je toho vela, nie zeby nemohol

natalka13
20. dec 2024

Starsi kapra salat mladsi lososa a kasu. Kapustnicu obaja, od roka toto jedia.

milanemila
20. dec 2024

@mikitilik29 mam 4,5r a 1,5r a budu jest to co my. Cize sosovicova polievka, vyprazena ryba+majonezovy salat. Mladsiemu spravim obyc zemiaky varene k rybe ak by nechcel salat. Starsia od 2,5r jedla to co my. Predtym som im robila lososa na masle, varene zemiaky s varenou mrkvou a hraskom.

reanda
20. dec 2024

syn, ked bol maly, tak mal dost uz po oblatke s medom a pupakoch 😀 dcera jedavala aj kapustnicu a miesto ryby, ktora im nechutila, mali brokolicove fasirky so zemiakmi

sofiia87
20. dec 2024

Moja mala paradoxne z celej vecere neje len oplatky, nema ich rada. Odmalicka miluje kapustnicu a ku kaprovi jej robim ryzu (nema moc rada zemiaky)

terezkaarthuramax
20. dec 2024

Moj synovec od troch rokov jedol to co my. Moj brat si vzal mladu mamicku a na prve vianoce u nas mal prave cca 3 roky.

terezkaarthuramax
20. dec 2024

@dzulli1980 bojis sa jej dat to co mate vy alebo jej to nechuti?

kleopatra114
20. dec 2024

Jedia oblatku s medom a rybu na masle s varenymizemiakmi.

terezkaarthuramax
20. dec 2024

Ale v com moze dietatu. Ublizit kapustnica a zemiakovy salat?

sense
20. dec 2024

Zemiakový šalát neje doteraz ale teda kapustou polievku aj dva taniere

henka123123
20. dec 2024

Kapustnicu jedia a majonezovy salat a file 🙂

alexandra197
20. dec 2024

Sosovicna polievka, losos a zemiakovo-batatova kasa.

mikitilik29
autor
20. dec 2024

@diewcatqoo lebo raz sa vyhadzala z kyslej kapusty

ina2405
20. dec 2024

@mikitilik29 kapustnicu, rezne a kašu.

sight
20. dec 2024

Šošovicová kyslá, zemiakové pyré s rezňom. Kapustnicu, rybu a šalát nemá rád.

dadka1997
20. dec 2024

@mikitilik29 zemiakova kaša a rybky a spravím trochu fazulovej polievky tu zbožňujú

zuzuliatko18
20. dec 2024

Lubi sosovicu na kyslo, tak urobim to a zjednaval smazenu cuketu, to Este zvazujem, maso ani rybu donho neviem dostat🤷‍♀️

lucia13022023
20. dec 2024

Môjmu takmer 2r nedám kapustnicu, bude mať zeleninovy vyvar 🤷🏻‍♀️ a druhe bude mať lososa a zemiakovu kašu. Ponúknem mu aj šalát, no pochybujem ze mu bude chutit.

negymama
20. dec 2024

moji jedia vsetko, teda posledne roky nezjedia rybu a klobasu v kapustnici, lebo su vegetariani. Ale inak zaradom.
nas chod su oplatky s medom, makove bobalky, kapustnica, posledna ryba so salatom alebo varenzmi zemiakmi,

eva233
20. dec 2024

5r syn s nami od 1r jedava to čo máme my, samozrejme s variáciou prisposobenou veku. Mávame šošovicovú kyslú polievku a Šalát s rybou. Rybu máme aj kapra aj lososa aj file. Každý si dá čo mu chutí. Šalát mával najskôr čistý, potom s jogurtom, ak bude chcieť teraz s majonézou, dáme mu trochu ochutnať.... Dcéra 8m bude mať tento rok rybku so zemiakmi, samozrejme tam je to skôr o chutnaní ako o reálnom jedení. 😃

nikpa
20. dec 2024

@mikitilik29 rybu, majonezovy šalát aj kapustnicu. Starší od 3 rokov, mladší ešte skôr 🤷 majonezovy šalát a kapustnicu robím raz do roka a chutí im to, tak prečo nie.