Čo jedia vaše deti mimo hlavných jedál?

xlucia
3. dec 2012

teda mimo obeda a vecere. ak su doma, tak obed je vzdy komplet, polievka aj druhe, a na veceru byva na 90% tiez varene. su dobri jedaci, najedia sa poriadne. ale medzitym uz nemam fataziu co im dat. stale by neico jedli. nemaju problem, spapaju kludne aj ovocie, jablko, hruska , banan a pod. a dost. lubia. aj jogurt, domaci bananovy koktail a pod.
ale uz mi dochadza fatazia, aki su maskrtni a stale hladni. ak su v skolke tak na desiatu a olovrant maju v drvivej vacsine chleba s natierkou. takze to maju dva krat denne a doma im uz chlieb nechcem davat.
takze co davate vy? peciete babovku? alebo cokolvek ine? a hlavne vela, lebo jedia uz teraz ako pubertaci, takze v puberte zjedia aj mna 🙂

achesa
3. dec 2012

@xlucia Na raňajky mávame kašičku- presne z toho dôvodu, že v škôlke majú chleba na desiatu a olovrant, takže ja už jej ho moc dávať nechcem. Keď príde domov zo škôlky, vždy dostane nejaké ovocie, lebo v škôlke ho nikdy nezje. Niekedy ešte uvaríme puding alebo dostane acidko. Niekedy, keď si tatino varí na olovrant cestoviny, spraví aj malej- väčšinou s makom. Na večeru buď polievka alebo nejaké mäsko so zemiačikom, ak varíme na druhý deň do práce ale ak nie, tak chlebík s nátierkou a syrom, nejakou zeleninkou alebo bylinkovým tofu- ak nepodhodí. Nátierky robím mrkvové, bryndzové alebo šunkové najčastejšie. cez víkend máva na desiatu a olovrant zvyčajne ovocie alebo acidko, alebo chlebík. Niekedy upečiem bábovku. Obed stále jedáva tak, že najprv polievka, potom spať a po zobudení druhý chod. teda cez víkend, v škôlke majú oba chody až po spánku. Ale v celku tiež mám ten problém čo ty- nemám fantáziu, čo jej mám spraviť jesť. Ona by stále a po každom jedle sa najradšej ešte dotlačila cornflakami alebo piškótami to sme ju tak akosi blbo naučili a nevieme odnaučiť- ale zase lepšie akoby mala pýtať cukríky vkuse😅

adeli79
3. dec 2012

doma varený puding, cereálne guličky s mliekom, detskú výživu. niekedy samotnú šunku bez chleba. lokše. šišky s lekvárom. tak narýchlo, čo ma napadlo

angua27
3. dec 2012

môj synátor by najradšej medzi jedlami tlačil iba sladké. 😀 top sú jogurty, acidko, cereálie s mliekom. často mávame pečivo vo vajíčku, tým, že v škôlke majú chleba, doma uprednostňujeme pečivo. nátierky nerobím, malý ich nechce. ovocie občas. pečiem iba cez víkend, keďže cez týždeň to moc nestíham. 😉

m.i.r.i
3. dec 2012

ked chodi do skolky tak sa minimalne trapim s jedlom..rano vypije 300ml mlieka a vacsinou chce len ovocie..lebo po prichode do skolky uz o 8:30 maju desiatu, co je vacsinou chliebik ci pecivo..v skolke je teraz tak do 16:00, pride domov okolo 17:00..a to ma ovovie, hlavne si pyta hrozno a jablcka..ale aj ine..vecer potom bud chlebik s niecim lahkym, s medikom, dzemom, niekedy chce len tak s olivovym olejom a paradajkou..obcas ked mame z obeda my tak vecer to spapa..(kusok pizze, nejake lahke cestoviny)..ja som rada, ked je v skolke co sa tyka jedla, lebo nemusim skoro nic riesit.cez vikendy a ked je doma je to horsie..ale chlebik davam na ranajky a na veceru..inak pocas dna ma len kopec ovocia, vyzivy, jogurty..obcas mame nejaky kolacik, niekedy chrumka tie cerealne alebo spaldove (ako my hovorime polistirenove) chlebiky, obcas nejaky keksik ked ideme do obchodu..ja si starosti s fantaziou nerobim, jemu je aj jedno, aj keby jedol kazdy den to iste🙂

mummy01
3. dec 2012

@xlucia puding,jogurt,ovocie,zelenina,ovsena alebo krupicova kasa,mliecna ryza,prazenica,omeleta,lievance,zapecene rozky so syrom a kecupom,susienky,hrube tycinky...toto ide u nas na odbyt,tiez mam papkacov ale dost vyberavych 😀

xlucia
autor
3. dec 2012

@m.i.r.i 😀 po takej lahkej veceri, by ma zjedli aj s chlpami 😀 . to by bol len dezert

bubelko
3. dec 2012

@xlucia ranajky chlieb alebo jogurt s müssli, desiata - ovocie a celozrnne krekre, obed - jeden chod, obcas polievka, olovrant - ovocie, cerealne krekre a nejaka sladkost, vecera - obdoba ranajok, pri vecernicku este mlieko. inak obedna porcia je takmer ako moja 🙂

katushka16
3. dec 2012

@xlucia moje malé jedia na raňajky cez týždeň keď chodia do škôlky cereálne guličky s mliekom,poobede keď prídu domov,tak hlavne mladšia je hladná,tak im dám,čo si vypýtajú-väčšinou ovocie,puding,pribináčik,termix alebo im kúpim občas cestou do škôlky nutelový koláč🙂 a na večeru krupicovú kašu,chlebík/hrianku so šunkou a zeleninou,alebo len maslový,s medom,syrom,chlieb vo vajíčku-podľa toho,čo si prosia.a cez víkendy na raňajky máme zaužívané,že urobím ja alebo mm rybaciu nátierku a v nedeľu je pražica.no a samozrejme obed-polievka a v sobotu väčšinou múčne alebo cestoviny a v nedeľu mäsko...