Synček pekne papal na raňajky chlebík, sendvič,...no už asi od októbra všetko odmieta, so všetkým sa dusí až ho z pečiva napína.tak sme začali pribináčiky a termixy rôznych príchutí, no myslím si že aj toho sa už prejedol.ináč papá všetko pekne - ovocie na desiatu, polievočka, masko, zeleninka - obed, jogurtík alebo výživka na olovrant a na večeru kašu.A k tomu je dojčený - v noci len raz a ráno mu pred raňajkami nedávam.čo dávate svojím ratolestiam vy??????
ešte uvediem že máme zatiaľ len dva dolné a štyri horné zúbky a hrýzť mu ešte veľmi nejde tak sme na "malinkých kúskoch", jedlo si hneď posunie dozadu a už ho aj napína a musím ho prvrátiť dole hlavou a buchnúť po chrbátiku.poraďťe - čo mu mám dať??????????
My sme od 1.5 roky zacali s müsli, pokrajane ovocie, vlocky, trosku miesaneho ovocneho müsli na to, polka bieleho jogurtu a trochu tepleho mlieka, chutilo jej to maximalne, toto ranajkuje dodnes. Da sa to obmienat kazde rano inym ovocim, inym müsli, a je to zdrave a super na crevnu ocistu 🙂 Ja s drahym ranajkujeme vlastne to iste
btw. Mas pocit, ze malemu tie ranajky chybaju? Mozno mu staci ranne kojenie a papa az na desiatu... ak papa pekne, tak by som to neriesila, moze ranajky vynechat nejaky ten tyzden a skusite to nanovo.
ahoj, malý má 18mes. a ráno po prebudení vždy dostane mliečko a až neskôr (za1-2hod.) chlebík alebo niečo iné, tiež nepapá pribináčiky a pod. a takto nám to funguje 😉
nasa po roku a pol doteraz ma na ranajky jogurt, obcas jej ho zamenim za pribinacika ale to skor vynimocne
ahoj. my mame sice len 13 mesiacov, no riesila som ten isty problem. u nas to zacalo ked bola mala chora. vtedy ju z peciva naplo a odvtedy mi ho nechce. tak jej davam na ranajky bud instantnu kasu alebo drvene ovsene vlocky namocim do mlieka na par minut a potom primiesam do probiotickeho jogurtu. takto ma v ranajkach vlastne tiez obilniny. no a pecivo jej dam len obcas medzi jedlom do rucky.
Otazka je prehodena na Diskusiu, kedze sa pytas na viac veci. + premenovana na Co jedavaju vase deti na ranajky?
Vid pravidla Bod 9 d.)
Ak zadávaš Otázku:
Nezadávaj otázky, ktoré vyžadujú dlhú diskusiu.
my davame zatial na ranajky len mliecko a trosku chlebika s maslom alebo nieco podobne. jogurt/pribinacik/vyzivku/ovocko az potom na desiatu. myslim ze je taka naliata mlieka ze ani moc ranajkovat nechce...
Nas maly ma hned po prebudeni materske mliecko, o pol hodinu znova mliecko a potom trochu ovocia. Papa len pred obednajsim spanim okolo 11-12hod polievocku, alebo az po prebudeni. Tiez nechce rano nic spapat. Ale skusim tie ovsene vlocky, dobry napad 🙂 Poobede uz potom papa dobre, takze sa s tym netrapim, keby bol hladny, pytal by si 😉
Tak nasa vymyselnicka papa rano mlieko okolo 180ml na 2x a potom za hodku ovocie niekedy 2ks niekedy 3 ks a to jej musim roztlacit vydlicku alebo postruhat a uz viac doobeda nic neje iba vymysla... 😠 ale s tymi ovsenyma vlockami fakt super napad to by som mohla s tym ovocim davat dakujem
nas drobec rano velmi nechce papkat ale zapnem jej rozpravky alebo pozerame knizku s obrazkami,davam jej chlebik vacsinou s pazitkovou pomazankou,ak mame rano cerstve rohliky tak jej pomastim rozok s maslom a k tomu parenica(zboznuje ju),sem-tam ma vianocku s maslom,obcas jej dam hydinovu pasteku alebo polovicu kuracej parky...niekedy jej dam jogurt ale v poslednej dobe ho dost odmieta...a k ranajkam teply cajik 😉
Moj syn papa rano mlieko, ale podotykam, ze to mliecko pije este aj dvakrat v noci, takze rano vypije 140 ml niekedy naraz, niekedy na dvakrat. Tak som to zrusila a zacali sme jest pecivo, ale toto uplne odmieta, pretoze ho to dusi, ci uz z maslom, alebo bez. O chlebe ani nehovorim. Mame styri zuby. Takze tiez rozmyslam, co mu dat na ranajky. Asi skusim jogurt s rozkom......
u nas tiez väcsinou rano mlieko, prip.kasa, potom casto az do obeda neje ... ak si da ovocie, nechce obed ...
Ovsena kasa(robim ju s ryzovym mliekom) to by jedol kazdy den.
Jogurt s vlockami, banan/jablko/iný druh ovocia
Občas len fľaša UM plus polovica bananu
Chlieb môj syn nejedava vôbec,nechce.
ahoj presne s tymto sme mali problem (aj mame) maly ma 18mes. Kezde este sladke a pribinaciky nepapa tak ja som mu vymenila desiatu a ranajky. Takze rano som mu zacala davat ovocie a na deaitu mu namazem rozok masielko a FUNGUJE! skus to