Včera som chcela urobiť dcére niečo na živobytie, prípadne na raňajky a tak som si urobila medovnikove cesto ( bezlepkove ) .
Časť múky som nahradila mandľovú, kokosovú múkou a pomletou slnečnicu. Tuk bol rastlinný Rama. Inak bežné suroviny.
Včera som skúsila či by sa nedalo také cesto opiect na panvici, že by som mala po ruke v mrazáku. no nepáčili sa mi to.
Dnes som to chcela dokončiť v rúre, cesto bolo v chladnicke
Vytiahnem cesto a boli v ňom nazelenale kúsky, bolo to slabo viditeľné. Dcéra mi hovorila, že aj v tych medovnickoch z panvice to bolo. Keď som jeden roztomilá, zostala som v šoku. Úplne výrazná smaragdová zelená.
Čo to môže byť? Ako pieseň to nevyzera, aj keď neviem, no takúto pieseň som ešte nevidela.
To nie je na 100% pleseň. Čo si tam presne dala?
@belasy_motylik tu su suroviny, aj ked tie muky, ci slnecnica mozu byt inej znacky.
@belasy_motylik no prekvapilo ma to, vyzera to divne, fakt jak nejke listy. som si uz aj srandu robila, ze slnecnica asi vyklicila 😀
To vyzerá ako keby niečo zoxidovalo tam. Inak také kombinácie múky... Nemohli sa nejako "pobiť" spolu, lebo fakt som nevidela esre nikdy kombinovať do jedného koláča tolko rôznych druhov múky
@jaskolka pri bezlepkovom peceni mnohi prejdu aj pecenim z jednodruhovych muk a nie je problem.
zaujimave je, ze v ceste to sice bolo,a le malinko. urobilo sa to halvne v tom upecenom a aj to sa to odvcera zvyraznilo, hned po upeceni to nebolo. a teda skor vovnutri, na okraji to nevidno.
Slnečnica takto reaguje so sodou bikarbonou alebo praskom do peciva, robim si proteinovy chlebik a je to bezny jav, ale keby som to neprecitala nevedela by som aha
Je to niečo zoxidované, v rámci kvality a požívateľnosti by to nemal byť žiadny problém, podľa mňa je to slnečnicou, s inými surovinami by nemal byť problém. Ak inak chutí tak normálne zjedzte, máte to v takom originálnom fresh spring prevedení 😀
@juliaailuj1 fuha, to som veru nevedela. zaujimave.
@juliaailuj1 no super, zas som o nieco mudrejsia. to som fakt vobec netusila. dakujem za info.
Dámy, toto je pomletá slnečnica, žiadna pleseň, takto sa správa slnečnicové semienko po upečení, kľudne to môžete jesť
Božee aj mne sa toto raz dávno stalo so slnečnicou v írskom chlebe, sme to vyhodili :D že asi bola tá slnečnica zlá. No zas som sa niečo nové dozvedela 😀
ono ot vyzera, akoby boli v tom bylinky, no ziadne tam samozrejme neboli. okolo vidno este neupecene cesto, kde to tak nevidno, ale slabunko sa tam nieco crta.