Čo je to v ceste po upečení?

majamat
8. aug 2024

Včera som chcela urobiť dcére niečo na živobytie, prípadne na raňajky a tak som si urobila medovnikove cesto ( bezlepkove ) .
Časť múky som nahradila mandľovú, kokosovú múkou a pomletou slnečnicu. Tuk bol rastlinný Rama. Inak bežné suroviny.

Včera som skúsila či by sa nedalo také cesto opiect na panvici, že by som mala po ruke v mrazáku. no nepáčili sa mi to.
Dnes som to chcela dokončiť v rúre, cesto bolo v chladnicke
Vytiahnem cesto a boli v ňom nazelenale kúsky, bolo to slabo viditeľné. Dcéra mi hovorila, že aj v tych medovnickoch z panvice to bolo. Keď som jeden roztomilá, zostala som v šoku. Úplne výrazná smaragdová zelená.

Čo to môže byť? Ako pieseň to nevyzera, aj keď neviem, no takúto pieseň som ešte nevidela.

majamat
autor
8. aug 2024

ono ot vyzera, akoby boli v tom bylinky, no ziadne tam samozrejme neboli. okolo vidno este neupecene cesto, kde to tak nevidno, ale slabunko sa tam nieco crta.

belasy_motylik
8. aug 2024

To nie je na 100% pleseň. Čo si tam presne dala?

majamat
autor
8. aug 2024

@belasy_motylik tu su suroviny, aj ked tie muky, ci slnecnica mozu byt inej znacky.

majamat
autor
8. aug 2024

@belasy_motylik no prekvapilo ma to, vyzera to divne, fakt jak nejke listy. som si uz aj srandu robila, ze slnecnica asi vyklicila 😀

jaskolka
8. aug 2024

To vyzerá ako keby niečo zoxidovalo tam. Inak také kombinácie múky... Nemohli sa nejako "pobiť" spolu, lebo fakt som nevidela esre nikdy kombinovať do jedného koláča tolko rôznych druhov múky

majamat
autor
8. aug 2024

@jaskolka pri bezlepkovom peceni mnohi prejdu aj pecenim z jednodruhovych muk a nie je problem.
zaujimave je, ze v ceste to sice bolo,a le malinko. urobilo sa to halvne v tom upecenom a aj to sa to odvcera zvyraznilo, hned po upeceni to nebolo. a teda skor vovnutri, na okraji to nevidno.

juliaailuj1
8. aug 2024

Slnečnica takto reaguje so sodou bikarbonou alebo praskom do peciva, robim si proteinovy chlebik a je to bezny jav, ale keby som to neprecitala nevedela by som aha

belasy_motylik
8. aug 2024

Je to niečo zoxidované, v rámci kvality a požívateľnosti by to nemal byť žiadny problém, podľa mňa je to slnečnicou, s inými surovinami by nemal byť problém. Ak inak chutí tak normálne zjedzte, máte to v takom originálnom fresh spring prevedení 😀

majamat
autor
8. aug 2024

@juliaailuj1 fuha, to som veru nevedela. zaujimave.

juliaailuj1
8. aug 2024
luccija
8. aug 2024

@majamat a nie je to z tej slnečnice zelené?aká to bola lupana, nelupana?

majamat
autor
8. aug 2024

@juliaailuj1 no super, zas som o nieco mudrejsia. to som fakt vobec netusila. dakujem za info.

majamat
autor
8. aug 2024

@luccija bola lupana a pomleta,a le nie uplne nahladko, boli tam prave take amle kusky.

inak mi napadlo, ez by ot mohla slnecnica urobit,a le teda nevedela som, ze to robi takto, ze reaguje so sodou.

luccija
8. aug 2024

@majamat to, že zareaguje som ani ja nevedela🙂človek sa stále uci

andaluzia12
8. aug 2024

Dámy, toto je pomletá slnečnica, žiadna pleseň, takto sa správa slnečnicové semienko po upečení, kľudne to môžete jesť

majamat
autor
8. aug 2024

@luccija ved toto.

dixitka
9. aug 2024

Božee aj mne sa toto raz dávno stalo so slnečnicou v írskom chlebe, sme to vyhodili :D že asi bola tá slnečnica zlá. No zas som sa niečo nové dozvedela 😀

diana45
9. aug 2024

@majamat áno je to slnečnica...stalo sa mi tiež 😃