Alebo cez víkend. Dala by som si niečo také ľahšie, ale zas čo nasýti aj muža a nie náročné na prípravu lebo mám doma 7 týždňové bábo. Vôbec nič ma nenapadá, inšpirujte ma 🙂
Všetko, čo dom dal a zapiecť do trúby 😁
@deti95060810 fiha riadne premyslené menu 🙂 a čo je to na záhradnícky spôsob?
@daniela2202 ja doma nemám nič 😀 len jeden blok syra.. Z toho veľa nevymyslím 😀
Dnes -hráškový krém s mozzarellou a krutonmi, ryzové rezance s kuracím mäsom , zeleninou
Zajtra - varená brokoliia preliata maslom a šunkou + varené zemiaky
V nedelu pôjdeme s mužom na obed a dám si moje oblubené Bun bo nam bo
Dnes tagliatele s pórovonivovou omáčkou, zajtra mäsové guľky v rajčinovej omáčke+zem.kasa
Tak len syr nakrájať na tanier... bude to rýchle a hlavne 👍 ľahké 😁
Ja dnes nevarím, včera som spravila sote s lečom a dnes to dojeme, ideálne až zajtra 😁
Dnes fasirky so zem.kašou a už ked budem mat mlete maso tak k tomu francuzsku polievku
Dnes:Paradajková pol.a granadír.Zajtra:Paradajková pol.Fašírky a zemiakovo-cibuľový šalát.Nedeľa:Slepačia polievka,maďarský guľáš s knedľou.
Baby, vy varíte každý deň aj polievky?? 🙄
no to ja mávam takto ...vždy viem niekoľko dní dopredu čo idem variť.... milujem varenie. chcela som byť kuchárkou - NESPLNILO SA.
mm nechápe keď sa ho opýtam v nedeľu po obede čo by si zjedol o týždeň v nedeľu na obed.... 😀
nie, polievky na dva dni... minimálne.
@deti95060810 a povie ti? Lebo môjho sa ráno opýtam čo mám dnes variť a povie že nevie, lebo ešte nieje hladný q nevie na čo bude mať chuť keď už hladný teda bude 😀
@daniela2202 a ideálne zapiecť 😀
záhradnícky spôsob - hov. mäso podusené ako na guľáš a pred dokončením dáš zeleninu - mrkvu, kaleráb, karfiol, ....alebo kúpenú zmes zeleninovú... nakoniec mierne zahustíš.... podávaš so zemiakmi...manž. chce ryžu...tak si vyber...
smeje sa... že teraz som dojedol a už sa pýtaš... 🙂
Každý deň variť je moja nočná mora, takže nie, ak varím polievku tak minimálne na dva dni.
Dnes rybie prsty so zemiakmi a cesnaková krémová polievka, zajtra špagety a v nedeľu segedin alebo vyprážaný karfiol. 😉
na mk máš skupinu DNES na OBED
Bryndzové krupoto s pečeným karfiolom a tekvicová polievka, zajtra kuskus so zeleninou a pečené kuracie stehno plus vývar, to bude aj na nedeľu a v pondelok šošovicový dhal s ryžou a kelova polievka
Tak ale toto nemáš dobrý systém, ráno sa pýtať čo máš variť a doma nemáš nič. Keď ide muž do roboty tak si nákup vyrieš predtým kým je on s bábom a var čo si si naplánovala.
@martul prečo nemám dobrý systém? Mne môj systém vyhovuje. Po práci muž zbehne do obchodu nakúpiť, príde domov trávi čas s malým a ja zatiaľ navarím. Čo je zlé na mojom systéme?
Dnes máme vyprážaný karfiol a zemiaky, akurát som ho obalila a ideme so synom čistiť zemiaky 😆😆.
Zajtra plánujem halušky s tvarohom a v nedeľu už tradične chodíme do reštaurácie na nedeľný obed. Muž nie je náročný a často obedu je v práci cez týždeň, takže len pre seba s deťmi varim, a nič extra (typu mäso každý deň a časté zmeny menu) tým pádom netreba
Cestoviny uvariť a dat na ne ešte horúce rozpustiť syr (ideálne Encián,nivu ale môžeš aj ten blok nastrúhaný) a k tomu udusiť paradajku/papriku alebo inú zeleninu a tiež pridať na cestoviny,môže daj kukuricu alebo čo. A máš hotovou za 20 minút.
Máš doma iba syr? Akože máš prázdnu chladničku a skriňu s potravinami a mrazák? Potom súhlasím s @martul že toto nie je dobrý systém. Čokoľvek čo si zmyslím, že budem dnes variť, mám doma. Týždeň nemusím vyjsť z domu a mám čo robiť na raňajky obed aj večeru. Neviem si predstaviť variť s tým, že doma nič nemám.
Mňa zaujíma obsah tvojej chladničky/špajzy.... neverím že máš doma len syr
@melanta píšem že mám 7 týždňové bábo, predčasne narodené čiže sme dokopy doma nejaké 2 týždne. Chodíme po lekároch a je to časovo náročnejšie skĺbiť nákupy, lekárov, kŕmenie a všetko dokopy. Mám dobrý systém ktorý mne vyhovuje. Ja som sa pýtala na inšpiráciu k obedu nie aby ste tu komentovali môj systém, ktorý opakujem je pre mňa vyhovujúci. A určite chladničku doma nemám prázdnu každý deň. Muž o 1 končí v práci a pôjde na nákup potravín ktoré mu spíšem. Neviem čo je na tom zlé
@marcellka32 obsah mojej špajzy ťa nemusí zaujímať.
Dnes mužovi francúzsku cibuľovú polievku, druhé domáce gnocchi, hubová omáčka a panenka obalená v prosciutte. Zajtra slepačí vývar, kuracie suvlaki, tatziki a domáce hranolky. V nedeľu vývar, kuracie plnené mozzarellou, sušenými paradajkami a bazalkou, štuchané zemiaky s cibuľkou a cviklovo špenátový šalát.
dnes - polievka so syrom , palacinky
zajtra - zapekaný karfiol, zemiaky
nedeľa - vývar z morky, pečený bôčik, kapusta, knedľa alebo hovädzie na záhradnícky spôsob, ryža....
pondelok - to isté čo nedeľa