Chystam pre manzela oslavu, teda dve, a na jendu z nich chcem spravit chlebicky (asi z bagiet) ale neviem co na ne, aby boli zaujimave, netradicne, pekne, poradite mi? Co sa vam osvedcilo? Ja milujem plesnivy syr s hroznom 🙂 ale nic ine ma nenapada v tej rychlosti, je to uz zajtra, dakujeeeeeem 😵
ked mas rada plesnove syry, mozes urobit nivovu natierku, zmiesas len nivu postruhanu, kocku masla a syr v crievku, ochutis si podla svojej chuti, das na chlebik a ozdobis zeleninkou, alebo klasika, maslo salama, alebo sunka, zelenina a postruhas nivu 😉
http://www.prima-recepty.cz/recepty/chlebicky-j... a slintajte
http://www.couvarit.sk/hrianky-chlebicky-zemle-...
http://www.labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=54
http://recepty.rodinka.sk/recept.ltc?ID=12099&k=17
ja mam rada rozne natierky-syrove,sunkove,rybacie,na ne potom zeleninku samozrejme sunka
alebo šalatiky a naň sunka ,uhorka proste vsetko mozne,jednohubky mam rada-jablko-syr/syr -ananas/hrozno-syr
rybacie ocka,klobaskove jednohubky,olivove.....bože idem obedovať 😀 😀 😀
My sme mali v sobotu oslavu a robila som klasiku - maslo šunka vajce paradajka, paprika. Pre brata to isté. len namiesto masla som dala diabolský šalát. Ďaľšie som robila s tuniakovou a krabou nátierkou.
ja robím nivovú nátierku, zmiešam nivu s maslom a cesnakom, natriem na šikmo narezané bagetky a posypem kukuricou ... každý chváli, ako ladí dokopy sladká chuť kukurice a slaná chuť nátierky ... a aj pekne to vyzerá
robím aj tuniakovú nátierku ... aj s cibuľou aj bez ... natriem na bagetky a na vrch položím pásik tvrdého syra a streknem trošku kečupu
výborný je balkánsky syr s olivou ... kocka syru a napichnutá oliva
cesnako-syrova pomazanka + cierne alebo plnene zelene olivy, prip kapia...listocek petrzlenu
alebo maslo + taky ten slany "losos" bud platky, alebo drteny olivka, alebo minirezik citronu...
akby- postup na pomazanku..dodam ;)
no u nas nesmie chybat nivova pomazanka (nastruhana niva,eidam,biely jogurt a samozrejme cesnak). Alebo taka klasika: maslo, treska na tenko, sunka/salama, syr, vajicko, sproty v oleji, paradajka ...
krabia natierka - krabie prsty postruhat + tvrdy syr postruhat, petrzelka nasekat, cierne korenie, majoneza/kysla smotana (alebo aj aj ako davame my) + par kvapiek citronu.
robim rozne natierky, podla chuti a paci sa mi ked zdobim nakrojenou cherry paradajkou a do pootvorenej paradajky naaranzujem rukolu.
alebo mojej rodine chutia zapecene chlebiky s klickami z mungo fazule, pokvapkane olivovym olejom a zapecene so syrom
alebo som robila rolky so sunkou a syrom (zopla som sparadlom) a do vnutra som aranzovala olivy, cherry paradajky, slany syr a ine.. k tomu napr. nakrajane bagetky a pod.
natierky
syrova a kusky orechov
cesnakova a bobulka hrozna
kapiova
alebo salat a nakrajana bageta k tomu....
pripadne "na teplo"
kusky bagiet, chlebikov (toastovy alebo klasicky sendvič) potriet maslom a na to nastruhany syr a ked dojde navsteva, zapnut ruru... po 10 minutach podavas teple... 😉
moj synček zbožňuje tuniakovu so syrom,ide sa za nou roztrhať
tuniak vo vl.štave,cibulka/malička/trošičku horčice,lyžica masla,syr v črievku/sol može nemusi,ja nedavam kvoli synovi-nemusi zvykať moc na slane/všetko rozmixuj ponornym mixerom...mnam 😝
alebo jednohubky:termizovana natierka-nivová,kocka syra,oliva-to zas miluje manžel 😉
-vajickova natierka (uvarene vajcia na kusocky, maslo, majoneza, na drobno postruhany syr, cibulka, dochutit), na vrch platok schwarzwalder slaninky a uhorka
-pecenova natierka kupena, mozarella, brusnice
-avokadova natierka (roztlacene avokado, cibulka, korenie, sol,citronova stava, trocha kyslej smotany), na vrch ovocie
-tuniakova natierka (tuniak v oleji, sardely, maslo, taveny syr, cibula, biele korenie, sol, citronova stava), na vrch platok udeneho syra
.
okrem toho robievam aj klasiku, na spodok nejaka kupovana natierka, sunka, eidam, mozerella, paprika, paradajka, uhorka, vajce... rozne modifikacie, ale nesmie chybat trosku sardelovej pasty... a robievam chlebicky bud na bagetu alebo malicke maslove suchare 😉
rýchla nátierka 😉
1 tatarská omáčka (400ml) 4 pretlačené strúčiky cesnaku(kto má rád ,môže dať aj viac),200g postrúhaného tvrdého syru(tehla,gouda,...),100g postrúhaného nejakého údeného syru(oštiepok,parenica,...)-môžete dať aj plesňový syr(napr.niva) alebo bambino-potom buď treba pridať ešte aspoň 100ml tatarskej,alebo vymeniť za niektorý iný syr-neochucujem už ničím-všetko dobre rozmiešať
-natierala som to na šikmo nakrájané bagety a dozdobila olivami a hroznom
kto vie dobry recept na tvarohovu natierku
@marcela179 ja mám takýto, mňam 😉
tvaroh, najemno mrkva, cibuľa, biely jogurt (a/alebo majolka), horčica, vajíčka
...myslím, že je to všetko a nám teda chutí 😉
Robím rôzne chlebíčky, no naposledy zaujali syrové: malé bagetky natreté maslom - a asi 15 ich bolo s nivou, ďalšie s kleopatrou, ďalšie s leerdamerom a ďalšie s údenou kravičkou k tomu v miske olivy - rôzneho druhu a biele vínko - no fantázia -jednoduché a super 😀 odporúčam 😉
mi sme davali klasicke ale teraz mm vydumal ze chce zemiakovy salatik pod sunku 🙂 a je fakt super 🙂
🙂))
zemiakyovy salat, 1 mala sunka 1 maly salam, vajco uhorka a cervena paprika a syr 🙂
Nase oblubene su: natriet natierkou z masla+horcice+trocha pikantej papriky, na to kusok slaniny a kusok jablka. Ja to davam na male kruzky z rozkov, pride mi to take chutnejsie. Netradicna, ale naozaj vyborna kombinacia.
ja robievam tuniakovú (tuniak vo vlastnej šťave + pár lyžíc tatarky) a na ozdobu len uhorku (šalátovú) super kombinácia, iná zelenina sa mi veľmi neosvedčila
potom robievam z Moravanky (sterilizovaná zeleninka) len sa scedí a komplet sa to pomelie na mäsovom mlynčeku (je tam aj 1 feferónka, ale bude to len také jemne štipkavé - nie je to ani veľmi cítiť), ďalej pomelie 3 natvrdo uvarené vajíčka, 200g diétnej alebo šunkovej salámky, 3-4 trojuholníčky syra a už len dochutíme horčicou, osolíme, trošku čierneho korenia, prípadne trošku masielka, ale netreba.
klasika je klasika. 🙂 normalne (sunka,maslo...atd)
Ja robim takto...kupim toastovy chlieb....a natriem majonezou, jemnou vrstou, nie nahrubo len aby nebol chlieb suchy. Potom dam vrstvu salatoveho listu, platok syra, sunku alebo salamu, paradajku, dalsi salatovy list a prikryjem zase clebom pomastenym s majonezou. Potom podla tvaru chleba ci je hranaty aleo gulaty ho potom prekrojim na mensie kusky a nadekorujem na tanier 🙂 dalsia moznost je bagetka. Kupis styri druhy syra,zase namazes majonezou bagetku a naukladas do nej syr a das jednu vrstvu bud susenych alebo cerstvych paradajok. No moj sa nevie dojest...
klasika je klasika :maslo,sunka,vajicko,rajcinka,uharok,a postruham syr 😉
Ja som už zopár krát robila trošku netradičné chlebíčky, ale vždy mali úspech. Dáš opiecť nakrájanú bagetu na trošku šikmé kolieska, ešte zahorúca na ňu natrieš trošku masla, položíš plátok údeného lososa a pokvapkáš trochou citrónovej šťavy. Papať ešte kým je to teplé 🙂
ja robim take jednohubky na rožok ale kludne aj na bagetku taku syrovu pomazanku ide tam bambino,maslo,trošku cesnaku,kečupu a na malinke kusky nakrajana jemna liptovska salama,u nás to ma vždy úspech,len sa potom zapráši
natierku si urobim z :maslo,syr,cesnak,mlete korenie ,sol a sladka cervena papr.mleta zmiesam spolu cesna nastruham 😀 a pridam k zmesi 😀 😀 na kraj chlebicku dam lolo s alat ,pod salat zrulujem sunku ako keby tvar ruze na hole miesto dam nastruhany syr na pasiky ,dozdobim pasikom papriky farebnej rajcinu na pol mesiacik a kolecko uhorky prekrojim od stredu a taky vejarik vznikne je to krasne aj na pohlad aj chutne a posipem na koniec troskou vnatky nasekanu samozrejme 🙂 a hotovo 😉
stara otazka, ale zaujimave napady 🙂 ja robievam vacsinou jednohubky s cesnakovou natierkou a navrch kusok jablcka alebo hrozno , s vajickovou natierkou, bryndzovou, tuniakovou, s masielkom, lososom, vajickom a posypane nasekanym koprom alebo s kruzkom olivy, alebo potom klasikus s maslom, sunkou, salamou alebo klobaskou, vajickom, kyslou uhorkou a ja davam navrch nastruhany tvrdy syr a nasekanu petrzlenovu vnat, vyzera to potom pekne.
Dievčatá tu poradili už všetko čo poznám.Ja už len dodám, že keď dávam na chlebíky tvrdý syr, povykrajujem si z neho kvietky a srdiečka vykrajovačkami na linecké a šunku či salámu zroloujem do tvaru ružičky.Vyzerá to tak pekne.
ma robime tradicne - maslo, sunka, vajicko, uhorka, paradajka syr
ale najviac mi chutia - zemiakovy salat, sunka, syr, salama, kysla uhorka a polovicka vajca poliata majonezou
este som jedla vegosske - tvarohova natierka, a na tom vajicko a kopec zeleniny - redkovka,uhorka,paradajka ,paprika
alebo ked ich natres lososovou natierkou a dozdobis citronom, vnatou atd...pripadne pesto, paradajka, mozarella a prosciutto