Ahojte na Vianoce sme vzdy mavali kapustnicu cistu bez kapusty. Davam kapustnicu, cesnak, cibula, susene hriby, korenie, zemiaky. Robievate aj vy taku? Co este pridavate? Dakujem pekne 🙂
s kapustou.. bez zemiakov, s maskom, klobaskou a kedze mam alergiu na hriby, mame v nej namiesto nich slivky.. uz sa tesiiiim 🤤🤤🤤
Ja davam lyzicu slivkovy lekvar, 2-3ks susene slivky. Robime bez zemiakov. Udene maso a klobasky.
Kapustnica bez kapusty? 😱 To je ako čokoládový koláč bez čokolády.....
My davame kapustu, udene maso, klobasku, slivky a hríby a na tanier aj kyslú smotanu
Údené mäso, klobása, kapusta so šťavou, hríby, slivky, zemiaky, pretlak, a každý sám do taniera trochu sladkej smotany
My dávame kapustu, dvojaké klobásy, sušené hríby, sušené slivky, bobkový list. Zemiaky nie.
Ja dávam len hríby, kapustnicu, trošku kapusty, šľahačku a k tomu domáci chlieb.
@heltova9 My robíme kapusta, zemiaky, klobása, udené mäso a nejak to ochutiť ešte treba. ❤😅
@heltova9 Nerozumiem tomu... nedavate kapustu ale davate kapustnicu... to co je to druhe? Myslis tym kyslu kapustu?
Ja davam udene morcacie stehno (lebo udene koleno nie je lahke kupit kde zijem), 3 cabajske klobasky, kyslu kapustu, cibulu, bobkovy list, korenie, namocene susene huby, zaprasku s mastou z vyprazenej slaniny a mliekom, vegetu a veeela cesnaku.
@andreatytler podľa mna tým myslí že dávajú len šťavu z kapusty - niekto uz aj to volá kapustnica. Kyslu kapustu dávame snáď všetci, čo píšeme o kapuste 😀
@karelova Aha... to ma nenapadlo... no srandovne to znie ked sa povie ze davam kapustnicu do kapustnice.
No napadlo ma ze niekto dava aj cerstvu kapustu aj kyslu kapustu do kaputnice. U nas sa robila taka kapustova polievka s cerstvej kapusty... nikdy som to nemala rada....
@veni21 No veru som o tom este nepocula... kazdy den sa naucim nieco nove... preco sa vynechava ta kapusta?
My robime kysku. S kaprom 🙂
My davame bravcove maso, udene maso, madarsku klobasu, slivky, huby, smotanu a samozrejme kapustu. Ziadne korenie, cibulu ani cesnak. Ta klobaska a maso spravia zazraky 🙂
Kyslá kapusta,údené mäso,2 úd.klobásy,tlačenku,hodne cesnaku a sušené hríby-zmes.
@heltova9 moji starki davali este susene slivky a potom siroke rezance. A nejake maso sa v tom varilo (ale nepodavalo sa s nou). Ako dieta som ju zboznovala. Volali sme ju liptovska kapustnica, tiez uplne bez kapusty, len vlastne vyvar a kysla voda z kapusty a hriby, slivky, zemiak ( zvlastne chrumkavy v tejto polievke, to tou kyslou vodou) a rezance.
Tu som nasla nejaky recept, co sa mi na to podoba https://www.google.com/amp/s/www.alinka.sk/c/pr...
ja robím už tretí rok tento recept - je vynikajúca
https://www.mimibazar.sk/recept/9821/silvestrov...
Kapustu, slivky, klobasku, udene a klasicka cervena zaprazka
@elizabet173 ono nikdy nemá rovnakú chuť lebo všetko záleží od surovín , ale vždy bola dobrá....ja to teda nikdy všetko nedávam predne podľa receptu, teda hlavne množstvo mäsa a údeného mäsa dávam koľko mám, detto dávam aj viac vody, nedávam slaninu , čiže trošku si to vždy poupravím podľa seba😉ale v podstate je tam všetko dobre - kapusta, mäso, údené mäso, klobáska, hríby, sušené slivky, koreniny....už som to robila aj všetko v jednom hrnci , že najskôr som udusila mäso, pridala kapustu a koreniny a následne všetko ostatné, takže postup bol iný a nenechala som ju odstáť do druhého dňa😉a bola dobrá aj vtedy😉
@elizabet173 aj tebe a tvojej rodinke😘
@heltova9 my robime kapustnicu aj s kapustou