Ahojte, mam synčeka (21 mes), chcela by som len tak vedieť co dávate papať svojim detičkami na raňajky, hneď ako sa zobudia. Vdaka
@vasjar vianočku/lupačku s maslom medom alebo džemom (robím si domáce s minimom cukru resp. napr. slivkový bez cukru a bez konzervantov), banánové lievance, croassant, zapíja to čistým acidkom, čajom alebo len vodou podľa toho načo má chuť.... Po raňajkách jej nachystám misku s ovocím (najčastejšie jablko, hruška, čučoriedky, hrozno to je jej obľúbené). Potom o 12:00 polievka a šup spať. My musíme mať sladké raňajky 🙂 zvyšok dňa sa už ale u nás sladké neje, aj ovocie je len doobeda viac už nie.
@vasjar lievance, alebo cisársky trhanec si robíme, vianocka s maslom a džemom, ovsena kaša s banánom, jogurt, chlebík s natierkou a zeleninou, praženica, omeleta, toasty. Väčšinou má to čo my. Má 15 mesiacov 🙂
@vasjar aj v tomto veku jedávali ráno to, čo ja, aby som nemusela strácať čas. Veľmi ľúbia rôzne ovsené, špaldové kaše (Nomina) s ovocím, orieškami, škoricou. Potom vajíčka na rôzne spôsoby, pečivo veľmi na raňajky jedávať nechcú. Potom biely jogurt s ovocím alebo domácim džemom, alebo som upiekla deň predtým nejaké pečivo, muffin, koláč a samozrejme palacinky a lievance (jablkovo banánové zbožňujú). Pri chystani mi vždy pomáhali a tým som ich zabavila kým som raňajky urobila.
Vianočku s maslom, džemom, praženicu, chlieb s vajickovou, mrkvovou, rybacou, brokolicovou nátierkou, salatovou uhorkou, mozzarellou, občas šunkou alebo nejakú kašičku.
U nás sú tri najobľúbenejšie kombinácie:
Chlieb maslo, paradajka,
Jogurt, vločky, maliny,
Cottage cheese, vajíčko na tvrdo, uhorka
Vajcia alebo parky alebo oblozeny chlebik. Najcastejsie. Sladkemu hned rsno sa vyhybam. To maju na desiatu
@vasjar nech sa páči 🙂
https://fitshaker.sk/vlacne-a-nadychane-jablkov...
Moje deti ich majú fakt radi, nikdy sa nezjedli všetky a odložila som na olovrant, alebo vzala na ihrisko. Sú šťavnaté a ja napríklad nedávam ani cukor, len škoricu a chutia.
@vasjar naša malá, 14 mesačná, zbožňuje krupicovú kašu, či už čistú, alebo jej pridám výživku. Cereálne pečivko s nátierkou-losos alebo tuniak, jogurt, chlebík vo vajku. Počas týždňa má ráno výživku väčšinou, keďže chodí už do jasličiek a tam pokračuje s desiatou takou sýtejšou a samozrejme pojedá kadejaké drobnosti. Je to papkáč. 😊