Čo dať papať 18 mesačnej dievčinke?

gabenka
6. máj 2012

Mamičky... prosím o radu a receptíky čo variť pre 18mesačnú dcérenku .... mám pocit, že jej varím stále to isté 😝 ... a neviem, čím ju zaujať... na nátierky len kukne a nič 😖 , inú polievočku ako kuraciu alebo zeleninovú vezme do úst maximálne raz 🤐 , nad obedmi začína krútiť noštekom a na večeru tak akurát nejaký ten chlebík... Budem vám vďačná za každú radu a nejaký ten receptík.... ja viem, že je tu toho veľa, ale rada by som niečo osvedčené šikovnými maminami 😀 😵

sissy27
6. máj 2012

@gabenka jeden a pol ročná môže v podstate všetko ako ty (ak nemáte nejaké diétne obmedzenia, napr. bezlepkovú a pod.), samozrejme nie pikantné a korenené ...

anjelicek26
6. máj 2012

@gabenka - je teplo, tak jej moc nechuti, ved to je normalne. Moje deti uz papaju s nami, maly miluje ryby - akekolvek, miluje kraby, spapa mi dokonca chobotnicky, co som sa divila, lebo sa to zle zuje... takze my ideme tymto smerom velmi casto, kedze on nemoze sladke, dochadza mi casto fantazia. Ma rad ale kremove - mliecne polievky, zemiacikovu, sosovicovu, ma rad polievocku batata/sladky zemiak... miluje rizoto s primiesanymi morskymi potvorkami, miluje paelu, ja nemam moc rada mäso, takze takto doplname bielkoviny, neviem si predstavit varit mäso kazdy den... natierky max tiez nic moc, ale cesnakove natierkove maslo, to on moze 😅 Aj ked teda najprv spapa suchy chlebik a potom to zaje - lyzicou - natierkovym maslom.. On si jedlo strasne separuje, nedajboze pomiesat. Ja to uz nejako neanalyzujem od roka, ze co papa, len kvoli jeho diete robim kompromisy a vynimky pri vareni.

lenka142
6. máj 2012

@gabenka my tiez papame uz v podstate vsetko... to, co varime pre nas, papa aj maly🙂 chuti mu vsetko...len nie pikantne a korenene... on chcel vzdy papat to, co aj my, aj ked som mu varila zvlast ( to nechcel), tak sme papali spolu.. aj lekar mi povedal, ze pokojne nemusis uz zvlast vyvarat, ale to, co aj my... snazim sa, aby strava bola vyvazena a vhodna aj jeho veku, ale nejako velmi to neanalyzujem...