Čo dať jesť majstrom?

14. nov 2024

Ahojte, potrebujem dať niečo jesť chlapom, čo mi prídu pomôcť prerábať byť. Ale to bude v takom stave, že si asi nebude ani kde poriadne sadnúť, tanier položiť... čo by ste dali jesť v takom prípade? Niečo čo si vezmú to ruky napr... Mňa napadajú bageta, obložené chlebíčky a ďalej absolútne netuším...prosím poraďte...niečo aj rýchle...

mirola
14. nov 2024

a preco? nechcem byt rypacna, ale toto sa robilo kedysi ked chodili pomahat priatelia, susedia, rodina na stavbu, ale ak je to normalne firma, oni maju prispevky na stravne od zamestnavatela.. nech sa idu cez obed najest

monro
14. nov 2024

Nic, ved nech si pocas prestavky vybehnu niekam na menu. Max. vodu a kavu by som im ponukla.

rachel36a
14. nov 2024

Pokial ich platíš tak nič, pokiaľ sú to kamaráti co prisli pomôcť, tak pizzu, rezen medzi chleba, bagetu a pod

viera27
14. nov 2024

Baby, ona pise, ze pridu pomoct. Cize znami a tak predpokladam, nie firma za plnu palbu. Bagety, pizza, alebo nieco do ruky typu rezen, pripadne kotlikovy gulas do misiek

madla60
14. nov 2024

Bud to co pises, alebo rezen, fasirka s chlebom. Ale, ak im platis viac, obed by si mali zabezpecit sami, len ked Ti odidu na obed, plus kava, vratia sa za tri hodiny.

falbala132
14. nov 2024

ja som objednala pizzu. ale to len preto, ze sa to skomplikovalo a ostali ovela dlshie ako sa predpokladalo.

jani727
14. nov 2024

majstrom nedávame jesť. zo zazčiatku som chcela variť, ale už to nie je zvykom každý sa ide najesť a su platení riadne.

1ryba
14. nov 2024

Zajednala by som obedové menu v najbližšej vývarovni, reštaurácii. Keď sa narobia, nech sa aj normálne najedia.

evaachesa
14. nov 2024

Navar veľký hrniec gulášu a podávaj s chlebom.

maca1984
14. nov 2024

Objednať pizzu.
Urobiť hotdogy, pizzové slimáky z lístkového cesta, sekaná na plechu s chlebom a niečím kyslým, pomazánky čo si natrú na chlieb/pečivo,hamburgery.

kiki68
14. nov 2024

No podla toho ake mas moznosti, ja by som keby ide o znamych objednala pizzu, alebo nejaku donasku. Urcite by som nevarila kdesi v tom prachu. Ciste vlastne skusenosti, ze radsej takto. My ked sme sami prerabali, tak bud som varila u svokry v druhom dome, u nas jedine objednat nieco. To neslo proste

mamamasama
14. nov 2024

Ako píše @1ryba. Objednať obedové menu, káva, nejaké keksíky, popr.pizza.Ak to teda nie je firma, ktorá je za to platená. V takom prípade káva, čaj, voda, keksy.

osky
14. nov 2024

Mna len napada,ze uz je aj zima,ale keby aj nebola.
Narobia sa,potrebuju cosi normalne,teple do zaludka.
Takze fakt nejake fasirky ci rezne ,gulas by bol fajn..

Ale ked vravis,ze si nebude ani kde sadnut...to by som neriesila.
Dohodni si vopred,ci maju davku na obed a teda budu mat pauzu na oficialny obed/ak je to firma/
Ak je to svojpomocne,tiez by som im zabezpecila prestavku niekde,kde si trochu oddychnu,mozu sadnut a v klude sa najest.
To bude max.hodina

Treba si hlavne najskor dohodnut podmienky!!!!

michaela329
14. nov 2024

Fašírky, aj rezeň sa dá chytiť do ruky. Z chlebíčkov by sa moji nenajedli 😃

btus
14. nov 2024

ja som objednávala pizzu, keď nám prišli montovať v novembri ( pár rokov dozadu) okná na dom. Dala som ešte termosky čaju a všetko som to položila potom na kempingový stôl a sadli si do kempingových stoličiek. ( zložíš, nezavadzia). Ale keď napr. robili strechu ( ale tam boli okrem 3 platených ľudí ešte kolegovia a kamaráti) tak som navarila guľáš a sedenie mali na foršniach podopretých ytongom. 🙂 Takže za mňa niečo, čo ich zohreje - guľáš, kapustnica, pizza, rezne, alebo iná desiatová polievka - hustá. Je jedno, či sú platení, aspoň neodbiehajú preč. U nás je najbližšia reštika 5 km od domu a to by im trvalo dlho, kým by sa vrátili.

madeincssr
14. nov 2024

Urobit z bagiet (prerezanych pozdlzne na polovicu) syrom a nejakou sunkou/salamou/sekanou a platkami paradajky/sampinonov... oblozene zapekanky v rure. K tomu kecup, tatarka, kysle uhorky. Cosi teple do zaludka vzdy potesi. Ale aj dobra opecena klobasa s cerstvym chlebom a horcicou/kecupom/uhorkami obcas dobre padne.

zuzanka.zuzu
14. nov 2024

ak to je firma, tak som sa ešte zatvorila doma (robili vonku) aby nerušili ONI MŇA 😂😂 však im platím a nie málo, stravu nech zabezpečí zamestnávateľ a nie zákazník 🙈 doktorom fľaštičku, sestričkám kávičku, učiteľkám čokoládky, robotníkom gulášik... whaaat 😳🤦

zmrzlinka2021
14. nov 2024

Nič. Ty si klient a toto nemáš čo riešiť, max kávu, vodu

januska12323
14. nov 2024

Robotníkom max kávu, kamarátov zobrať do reštaurácie.

osky
14. nov 2024

@zuzanka.zuzu no vies...ono je to trosku aj o ludskosti.
Ako sa ty spravas k nim,tak ti odvedu robou-nic viac nic menej...
Aj oni su len ludia.
A aj keby prisla firma,urcite kavu, caj a kolac vzdy mam...
Aj ked maju svoje prispevky,prestavku a pod.
Zatvarat sa pred nimi..vsak robia na mojom.
Rada im posluzim ked viem,ze to robia pre mna...
Aj doktor je obmedzeny casom
A ano,ked mu cosi podas,asi si ho na teba ochotnejsie najde...no.ale zasa to je o tom,ze urobi si svoju robotu za cca 5 minut a ides domov,alebo ti venuje kusok viac a aj ta zacne liecit...
S ucitelkou travia deti casto väcsinu dna...
Ucitelka musi doma pre ne pripravit vselico...
Ta sestricka v nemocnici ked spravi len svoju robotu a nic viac,nazves ju arogantnou...
Su povolania a povolania...
To nie je pekar,ktoreho ani nepoznas,lebo proste kupis chlieb kdesi v obchode a nemas paru odkial sa vzal..

Preto aj je tato doba aka je.
Lebo ludia sa jeden pred druhym "zatvaraju"
S nikym nic...
Odstup.
Prv sa ludia zdruzovali a pomahali si
Tak sa aj zoznamovali.

Teraz kazdy cuci na pc a mladi si hladaju partnerov na nete.
Neviem,ci prave takto je to spravne...

laurika999
14. nov 2024

V dnešnej dobe už chodia majstri do reštiky na obed

zmrzlinka2021
14. nov 2024

@osky veď ty im platíš! Oni majú odviesť kvalitnú prácu. Jednať slušne máš s každým, aj s osobou, ktorá nič pre teba nerobí.
Neraz platíš obrovské prachy týmto remeselníkom, či robosom, kým učiteľka v škole má smiešny plat, jej tiež neriešia obed, pohostenie a takmer celý deň vykonáva náročné povolanie s mega zodpovednosťou

reanda
14. nov 2024

@osky super pohlad na 'ludskost', kedy predpokldam, ze si na mna najde niekto cas a bude sa mi riadne venovat, len ked mu nieco navyse dam 😀

osky
14. nov 2024

@zmrzlinka2021
Ved ja prave spominam aj tu ucitelku...

@reanda ale ja to nemyslim ze LEN ked niekomu das nieco navyse..
Ale aj pristup.
Poriadne venovat sa ti moze tych 5 minut..
Co sa da stihnut u lekara za 5 minut?
Zial,je to tak.

Ja to myslim celkovo...
Nepodporujem uplatky,samozrejme.
Ale mala cokolada alebo vrecko kavy,ci kvet...to nie je uplatok pre mna

A robotnici-vravim.
Nic viac,nic menej.hej.
Potom to bude len vecne,ale studene.
Zatvarat sa pred nimi,mi pride ozaj divne...a ano
Neludske

rozculena
14. nov 2024

z akého dôvodu? majú to dobre zaplatené,tak snáď majú 5 eur na obed?

rozculena
14. nov 2024

@osky akože sorry,tiež som mala izby pozatvárané,veď robili hluk a stašný neporiadok.Alebo som mala nechať ten prach,aby sa šíril po celom byte

osky
14. nov 2024

@rozculena
O com tocis.
Pointa bola niekde inde.
Ja nepisem,ze mas nechat prach ist do izieb!
Nechytaj ma za slovo a citaj aj prispevky vyssie,kde sa to spomina uplne v inom kontexte...

uhrikovci
14. nov 2024

My máme akurát majstrov, kladú nám zamkovú dlažbu, nie je to rodina ani kamoši. Ale vonku je zima, uz dvakrát som im robila čaj, kávu. Teraz som spravila plech žemľovky, či si nedajú. Nerobím to preto, že musím, ale chcem. 😉

otilia16
14. nov 2024

Môj muž robí majstra, na obedy chodia vždy niekam do mesta, nikdy sa nespoliehajú na domácich co im pripravia. Sem tam sa stane (hlavne u starších) že im navaria, ale to je výnimočne. Oni to ani nečakajú. Vždy ich ale poteší káva, čaj, prípadne nejaká drobnosť, keksíky ku káve. Ale nemusí byť, to je len ako pozornosť ...

lentilka78
14. nov 2024

My sme prerabali dom v lete, čiže dalo sa jest vonku, to bola výhoda. Doobedu som im vždy pripravila bud oblozene chlebíky alebo varené klobásky, vajíčka, pečivo, nejaké pomazánky a druhe jedlo keď dorobili vždy nejaké mäsové, typu guláš, kapustnica, maďarský, segedin, rezne s kašou... Len nebola to firma, skôr známy Z dediny a z rodiny co takto chodia popri práci po fuškach.
Na tvojom mieste by som asi tie chlebíky urobila, alebo bagety, rezne, skratka niečo čo si len vezmú do ruky a zjedia