Čo a z akých surovín variť, keď dojčím?

drobec_l
23. máj 2014

Ahojte žienky prosim poradte co varit a z akych surovin ked dojcim . Ja absoutne neviem kedze kopu veci co mam rada jest nesmiem. Dakujem vam za rady ci rovno recepty 🙂

pribinak
23. máj 2014

Musíš skúšať, niektore detičky nereagujú na stravu matky vôbec a iné majú tažké koliky aj ked maminky pijú cistu vodu a jedia akurát suchý rohlik

julkat
23. máj 2014

A na zaklade coho "nesmies"? Dojciaca mamicka nemusi nijako obmedzovat svoju stravu, pausalne vylucovat iste jedla, je to celkom zbytocne ;) Strava dojciacej mamicky, tak isto ako kazdej inej zeny ci muza, ma byt zdrava, pestra a vyvazena. Zmysel dava iba vylucit jedla, na ktore si alergicka, pripadne ti sposobuju dake tazkosti, pripadne si vsimnes negativnu reakciu u dietatka.

saska.t
23. máj 2014

tieto myty o Tom ze dojciaca mamka nesmie jest urcite potraviny "preventivne" mi vycari vzy usmev na perach 8aj ked trosku s horkou prichutou) 😅

@drobec_l kludne mozes jest vsetko ak to potrebujes mat potvrdene od odbornikov kukni na mamila.sk,konzultuju s lekarmi a su to poradkyne dojcenia,ak nemas zdravotne problemy nevidim dovod si nieco odopierat,to by Bola polovica matiek na zemi vyhladovela

leporeloo
23. máj 2014

@drobec_l ahoj ako ti pisu dievcata dojcenie sa stravou ovplyvnuje uplne zanedbatelne
na tvojom mieste by som vsak v sestonedeli vysadila strukoviny a nejedla nejake strasne pikantne jedla ale myslim ze to da rozum sam 🙂
moze byt ze niektore dieta neznesie mlieko, lepok atd ale to je nieco co budes riesit ked nastane taka situacia ze sa ti dieta vysype ale bude mat velke koliky
takze vobec to neries a papaj na co mas chut

ladydasha
23. máj 2014

@drobec_l Ahoj! Aj ja som si počítala, že strava matky neovplyvňuje mlieko, ale u mňa to teda určite neplatilo, kolikami sme si prešli, takže ja som vlastne nasadila dosť brutálne okresanie stravy a pomaly postupne som skúšala. Napr. moja malá nezniesla mlieko - jogurty, syry, maslo, tvaroh - nevadili, ale mlieko, smotana áno. Suroviny, ktoré boli ok - mäso, ryby, zemiaky, ryža, kuskus, pohánka, pšeno, z ovocia jablká, hrušky, slivky a banány, zelenina - tam som bola opatrná, surová zelenina dosť často nadúva, takže som fičala hlavne na mrkve a rôznych šalátoch, paradajky boli tiež ok. Nekorenila som nijak výrazne, ale rasca, tymián a majoránka sú dobre proti nadúvaniu, tak týmto som nešetrila. Nevadili nám ani šampiňóny, vajíčka, pečivo, med, džemy, hrozienka, čokoláda (sladké som do seba hádzala snáď na kilá 🙂) Vraví sa, že strava dojčiacej matky má byť pestrá, no ja som zo začiatku mala pocit, že to vôbec nie je možné, ale fakt časom to bolo lepšie a lepšie. stále kojím a už si dám v pohode aj fazuľu a kyslú kapustu. Možno u teba to vôbec nebude tak hrozné ako to bolo u mňa 🙂 Držím palce, aby ste si na seba rýchlo zvykli a našli svoj správny jedálniček.

siska53
23. máj 2014

@drobec_l okrem,alkoholu,plesnovych syrov,privelkeho mnozstva kavy mozes vsetko,ak to neskodi babu,co zistis,kazdemu babu moze vadit nieco ine,niektore deti maju koliky z mlieka,ine nie,u nas malemu nevadilo nic,cize ja som sa po jeho 2.m prestala obmedzovat a som jedla vsetko okrem,hore spominaneho a pre istotu som,vynechala papriku,kapustu a strukoviny (okrem cervenej sosovice,ta nezduva).
malej zas prekazalo vela veci,hrasok nezniesla,hoci maly ho znasal velmi dobre..tam som bola na,stravu,prisnejsia a opatrnejsia,lebo mala koliky.
takze je to fakt individualne.. Ale okolo 9.m.som uz jedla vsetko,i kapustnicu 🙂.