Dobrý deň. Chcem sa spýtať ako robíte činu vy... Môj recept je : kuracie mäso si umyjem nakrajam na kocky dám na plech, polejem olejom pridám trochu vodu a dám do trúby upiecť ( robím to takto lebo keď opekam mäso na panvici vždy je tvrdé a keď ho dám do trúby aspoň mám istotu že bude mäkké). Na panvicu si dám olej..nakrajam si červenu a žltú papriku, mrkvu, por, červenú cibuľu...na panvicu este pridám vodu a všetko dusím kým zelenina nezmäkne. Pridám tri strúčiky cesnaku, kúsok nastrúhaného zázvoru. Keď je zelenina mäkká pridám mäso a dochutím - soľ, sojova omáčka, korenie, čili, a kari. Zahustím solamylom. Lenže to karí korenie mi tam vadía je z toho ako keby kaša ako robíte činu vy??
@autorka lepšie ako viestta by som to nenapísala, ja tiež používam zmes 5 korení. Ale zaskočilo ma to pečenie v rúre, lebo na panvici máš tvrdé mäso. To sa mi nikdy v živote nestalo, niekde robíš chybu. A to mäso tam dáš piecť len tak s vodou neokorenené? 😳😳
Robíš to pridlho, preto to máš zosušené a tvrdé. Má sa to sprudka na panvici a krátko opekat. A ja teda do číny kari nedávam, pre mna je to tiež indické korenie. Súhlasím s tým, ako ti to vysvetlila viestta.
@viestta používam vždy len kuracie prsia. Skúsim to tak urobiť. Tá zmes sa dá kúpiť.. alebo aké koreniny sú v tej zmesi že by som dala z každého trochu keby som nezohnala
@cocolino234 no neviem kde robím chybu a áno opekam ho ešte bez korenín na oleji...podla receptu na youtube
Viem že karí je indické korenie ale našla som to v jednom recepte na youtube a odvtedy to tak robím.. Najskôr mi to karí chutilo veľmi ale asi sa mi zmenili chute a už ho nemôžem ani cítiť
Kuracie prsia máš za 5 minut uvarené, keď sú na tenko nakrájané, hodiť do rozpálenej panvice, rozložiť do tenkej vrstvy a NEMIESAT až kým nie sú z jednej strany opražené, potom premiešať, nechať zatiahnuť aj druhú stranu a potom vybrať, urobiť zeleninu, vrátiť mäso a už len spolu prehriať a dochutiť. Čína má byť na tanieri do 10 minút. Velka panvica a silný plameň je základ.
Určite skús aj tak ako ti tu poradili, ale keď ti chutí tak ako robíš, kľudne v tom pokračuj, len vynechaj to kari, keď vám tam nechutí 🙂 my máme tiež svoju verziu "číny" alebo teda soté, ktoré my voláme čína, ktoré je prispôsobené našim chutiam a keď mám výnimočne chuť na originál, radšej si objednám 😅 a ja teda mäsko nakrájané na "nudličky" marinujem v oleji, sójovej omáčke, worchestrovej omáčke, sweet chilly omáčke a koreninách (mleté čierne, sušený cesnak, trochu pálivej papriky), potom na woku opečiem cibuľu, cesnak a zázvor ak mám po ruke, prihodím mäsko, sprduka orestujem, aby sa zatiahlo, prihodím zeleninu podľa chuti a chvíľu spolu opekám, kým nie je všetko hotové, nezahusťujem...
Ten solamyl zmisaj so sojovkou, pripadne este s bielkom a namarinuj v tom maso, min 2-3 hodiny, najepsie do druheho dna. Bude uplne makke
ja robievam viac zeleninovu cinu a ked maso naj kuracie, je rychle a nieje take tvrdkave, mam vok vsetko v nom robim, najorv podusim maso, dam bokom, potom zeleninu do chrumkava, dam bokom a niejedy aj prazenicu a dam bokom
potom dam do panvice uvarene rezance do nich pridam co mam nachystane, oprazim dochutim
sojovkou akebo inou omackou a na koniec dam sezam
a jarnu cibulku, Zelenina by nemala byt rozvarena, polosurova
@galioska zas povedzme si pravdu curry je XY druhov po polovičke Ázie. A na druhej strane, to curry co sa predáva u nás v supermarketoch, to nie je ani ponáška na curry. Ja som činu s curry korením ešte nejedla, ale už som mala možnosť ochutnať kadejaké zmesi. A niektoré by som do "Číny" aj dala. Ale aj tak mam do Číny najradšej 5koreni.
V Číne som o nejakých 5 koreniach ani curry nikdy nepočula 😀 čo mi Číňanky doma varili to boli vždy len olej cesnak, sójová omáčka alebo oyster sauce tak v skratke (prípadne iné tekuté omáčky), prípadne čili. Také korenia v korenickach ako u nás som videla ich používať iba raz - mletý cesnak...
Ja robim cinu takto. Maso si nakrajam na tenke platky, pridam zltko a solamyl (muku ak nemam solamyl) premiesam a dam do chladnicky. Nakrajam si zeleninu (kapusta,jarna cibulka,cuketa,mrkva,por) priprava- do misky dam rezance a zalejem vriacou vodou.na panvicu dam olivac a vajicko,osolim. Urobim prazenicu a dam na tanier. Zas olivac a prudko opeciem masko,pridam zeleninu,osolim. Pridam prazenicu a nakoniec rezance. Poopekam a zalejem sojovou a ustricovou omackou. Nic ine nedavam
Teraz citam poriadne,ze ty chces akoby omacku. No ja do toho tiez pridam len sojovku a ustricovu. Ziadne kari. A maso opekam na panvici,musi byt poriadne nahriata a maso je super
@galioska kari je zmes indickych korenin, z prevaznej casti obsahuje kurkumu, tu mozno cinania pouzivaju, no urcite nie v takej miere ako v Indii, ale kari ako zmes je jednoducho indicka. Ja by som do ciny tiez kari nedavala...
@lindusss2016 ved ja nepisem ze je to cinske korenie, ale ze pouzivaju ho tiez v kuchyni, ako dochucovadlo.
Nikdy sa mi nestalo ze by som mala kuracie prsia tvrdé. To sa da? 😅 A inak tiez na hrubej carbonovej panvici opekáme maso so zazvorom, a cesnakom. Samorejme trosku oleja. Ked je masko opečené tak ho vyberiem nabok a opekam zeleninu (farebne papriky, cuketa, por, cibuľa, babmusove výhonky ci klíčky mungo - podľa toho co mam) zeleninu sprudka opeciem, nech este chrumka. Vrátim maso a davam sojovku tmavu, ustricovu omáčku, čierne korenie a chilli. Chilli davam ak mam čerstvé hned na začiatku poopekat so zazvorom a cesnakom. Ak sa mi zda malo šťavy pridam trosku vody a na koniec solamyl. U nas ziadne curry.
@anickaaa6aaa super recept určite skúsim 👍
@petulda333 tento recept robím aj ja ale bez mäsa len také zeleninové rezance. Raz som robila aj s kuracím mäsom ale mäso som naložila do bielka solamylu a sójovej omáčky
@anickaaa6aaa vyzerá to super 👍 tak som zvedavá či sa to aj mne tak podarí 😁
Vynechaj karí, to nie je cinske ale indické. Kúp si čínsku zmes piatich koreni. Solamilu treba dat len máličko, ale môže sa aj úplne vynechať a lepšie je obalit mäso v solamile a koreni a to opiect na oleji až do hneda, potom opiect zeleninu, pridať mäso do panvice a uz len dochutiť. Čína je minutka, nedusi sa až do mŕtva. Preto aj mäso treba vyberať také aby sa rýchlo uvarilo.a treba ho nakrájať na drobno, ja mam najradšej tenké rezančeky alebo plátky, aby sa stihlo uraziť.