Ahojte, čím zahustujete jedlá? Omáčky alebo polievky?
čo je lepšie? Múkou? Alebo škrobom? Kukuričným alebo zemiakovým?
Pre nás dospelých je mi to jedno ide mi o to detské jedlo
Vďaka
Zalezi ake jedla. Ale v podstate vacsinou len nastruhanou zeleninou, pripadne pomixovanim casti jedla.
Zemiakom. Teraz už jedia to čo my. Ale aj ja keď nemusím, nepoužívam múku.
Zemiakom
Mukou
Snazim sa zahustovat mukou len vynimocne, ale vacsinou nastruhanymi zemiakmi, nemam rada tie praskove skroby
zeleninou - napr. v pripade karfiolovej polievky, cast zeleniny rozmixujem
cervenou sosovicou - krasne sa rozvari a zahusti polievku
omacky varim bud huste - v tom pripade ostanu huste aj po rozmixovani alebo zahustim mukou - snazim sa raznou, spaldovou ...
@tinkavvv no hlavne omáčky k mäsku v hlavnom jedle.. nemám rada také vodové ale zase ani múčne nie sú nič moc.. malému už mixovať jedlo nechcem má vyše roka a som rada že už mixovať nemusím
Skus nastruhat najemno zeleninu, ja omacky k masu zahustujam takto. Nemam rada chut muky.
A to mixovanie pouzivam aj pre nas, ak nechcem vodovk polievku. Odoberiem cast zeleniny, mixnem ponornym a vylejem naspat do polievky.
Tak časť mu rozmixuj a časť nechaj na kúsky.
nicim. Nechavam to bez zahustenia. A nielen pre dieta ale ani pre nas. Je to len o zvyku, ze omacka ma byt husta alebo polievka ma byt husta. Toto je od nasich babiciek a mam kedy nebolo dostatok jedla pre velke mnozstvo ludi. Dnes je jedla dost a nie je nutne zahustovat na pockanie
Ja pouzivam napr. rozmixovanu cibulu alebo zeleninu, cicerovu muku, mandlovu muku, pastu z kesu orieskov, zltka.
Dlhsie povarím a je hustejšia. Ak je to nejaká "Čína " tak kukuricnym skrobom. Inak super je do omáčky nastruhat cuketu.
Ja som naposledy skúsila s pohankovou kašou 🙂 celkom fajn to bolo
ja zahustujem ryzovou mukou