Dievcata ktore ste alebo mate doma ATOPIKA
Cim sladite kolace????
Biely cukor vobec nemoze, med tiez nic moc.
Dakujem za radu 🙂
@asia83
Povedal kozny s dalsimi XY veciami
Ale vsetko postupne sme odskusali
Lebo niekomu to cadi niekomu nie
Nas cukor nemoze ani cokoladu kakao
A uuupne najhorsie mu robi kysle (uhorky kapusta ocot v polievke)
@daniela2303 Kyslé áno, to nesmiem ani ja, idem sa zblázniť od toho, ako to potom svrbí. Čokoládu tiež nie, ako som spomínala. No cukor je v pohode. Podľa mňa sú náhradné sladidlá horšie pre organizmus ako biely cukor. Určite ho nezje za tonu.
@daniela2303 na atopicky ekzem ma vplyv mlieko a ml. vyrobky. O cukre som tiez nic nepocula.
@daniela2303 tiez mi je to divne, ze by cukor skodil. Cokolada, kakao, med ano, ale cukor som este nepocula. Co viem, ze pomaha, su kupele Smrdaky
@elizabet173 Och dá sa ísť len s Dg atopia do kúpeľov?
nie som atopicka uz tri roky sladim steviou...biely cukor je svinstvo, poriadny med na Slovensku ledva najdes
Skús kokosový nerafinovany cukor, ak nevadi kokos
@tulipanicek to ti neviem povedat, nejde o moje dieta, ale mozem zistit.
Vdaka za postrehy dievcata
Nas 3 rocny neje ziadne keksy cokoladky cukriky dobosky... staci 1 cukrik a ekzem ako hrom...
O nic nejde bez toho sa da zit, aj ked on je straaaasne ja sladke.. ☹
Rada mu upeviem domace susienky a trochou cukru ... no v posl.dove sa mi zdalo ze sj ta trocha cukru mu vadi...
Preto peciem jablkove strudle (iba list.cesto a jablka) nic viac... prip.jablkove lievance.. ale obcas to chce aj zmenu 😉
@daniela2303 skus pozriet v bio obchode alebo contry life, tam maju pestru skalu inych veci. Take, co by ta ani nenapadlo. Mozes skusit kokosovy cukor ... A este ma napadlo, pozri si tento clanok od Slimakovej. Ona je v CR dost znama a venuje sa strave - hlavne pre deti. Mozno najdes nieco zaujimave.
@kittykat22 dakujem pekne idem pozriet
@daniela2303 Kokosový by som neskusala. To môže byt veľký alergén. Skús kúpiť čistý xylitol. Potom ešte je možnosť hroznových cukor ale on v skutočnosti veľmi neosladí. Ale xylitol by mohol byt super 🙂
@elizabet173 Bola by som vďačná ak sa ti podarí zistiť. Dosť sa s tým trápime a ani nehovorím ako nám to jedno ockovanie zhoršilo 😔
@tulipanicek pozri na stranku kupelov, u dispelych ano, u deti to je diskutabilne, alebo este lepsie si tam zavolaj a spytaj sa. Ta znama tam s dietatim chodila, ale denne
@daniela2303 Ja som atopik celý život, s xy doktormi za sebou, ŽIADNY mi nepovedal, že nesmiem biely cukor. Normálne sladím klasickým cukrom, nič mi to nerobí. Zle mi robí suché, chladné počasie, z jedál paradajky, kečup, citrusy, čokoláda. Takže netuším, aký zázrak vám povedal, že zle robí biely cukor na atopický ekzém. Avšak je viac druhov tohto ekzému, ja mám dedičný, tam sa toho veľa narobiť nedá. Možno vo vašom prípade zaberie niečo iné než mne.