Čím sa dá osladiť sneh z bielkov, ak nechcem použiť cukor?

6. júl 2023

Čím sa dá osladiť sneh z bielkov, ak nechcem použiť cukor? A aby to malo nízky glykemickým index? A nechutilo zle...

petamich
6. júl 2023

cakankovy sirup, rozne bezkaloricke sirupy, ktore je dostat kupit napr. v obchodoch pre sportovcov, umele sladidla ako napr. erytritol, xylitol a pod.

cocolino234
6. júl 2023

@autorka erytritol je super a má glykemický index 0. Nemyslím si, že so sirupom by si sneh vyšľahala, ale neskúšala som. Erytritol máš v podobe kryštálikov.

petamich
6. júl 2023

@cocolino234 to mi vlastne nenapadlo, ze by to ten sneh mohlo zatazit resp. nevyslahat

cocolino234
6. júl 2023

@petamich tiež si myslím, že by to nešlo. 😀Našťastie sú aj iné alternatívy.

deti95060810
6. júl 2023

a keby dala sirup postupne a až úplne na konci keď už bude sneh vyšľahaný takmer?
ja mám recept kde pridávam do bielkov olej - len to je už takmer vyšľahané a OK....

lenkakoc444
6. júl 2023

Stevia ma nulovy GI a nie je to sajrajt ako umele sladidla. Ale pozor je ovela sladsia ako cukor a ta sladka chut je ina.

autor
6. júl 2023

@lenkakoc444 to som skúšala, ale v snehu, bola horká. Bežne ju používam, ale do snehu sa nehodi.

mamamasama
6. júl 2023

Flavdrops

janetinka27
6. júl 2023

Vyslahany sneh ochutis aj dodatocne.len je otazka, co dalej s nim chces robit, lebo inak vyzera slahany s cukrom a inak bez cukru (penovu tortu z neho neurobis atd)

nevenka
6. júl 2023

Mna prave toto napadlo, ze napriklad milujem laskonky, ale tam ide brutalne vela cukru. Ze ci by to s inym sladidlom vlastne slo vyslahat a drzalo tvar? 🤔

andy207
31. okt 2023

Prepáčte, že sa pripájam s takým časovým skokom, len mám už trošku skúseností, tak možno to niekomu niekedy pomôže 🙂 mám partnera diabetika, čiže keď pečiem, tak pečiem iba bez cukru a tiež aj bez múky (keďže tá má veľa sacharidov), takže každý koláč začína u mňa snehom 😄 najlepšie mám osvedčený práveže čakankový sirup, ktorý pridám do snehu po vyšľahaní snehu. Celý sneh zrazu zhustne a keď pridávam ďalšie ingrediencie (ktoré primiešavam samozrejme opatrne takou metličkou), sneh mi pekne drží. S erythritolom tak pekne nedržal, aj keď možno práškový erytritol by sa správal inak - ten nemám odskúšaný). Erythritol používam prevažne do krémov, príp. glykozidy steviolu. Čakankový sirup teda do korpusov alebo aj do snehu, ktorý poznáme ako sladkú penu na žemľovke 😋