Čím nahradiť orechy v jedálničku?

27. jan 2023

Dostala som sa k vzorovému jedálníčku, kamoške to pomohlo na redukciu váhy.Nemám moc fantázie na vymýšlanie receptov, ale sem tam mi na tanieri niečo chýba.
Väčšinou sa do jedál pridávajú orechy. Ja však nemôžem orechy, arašidy, oriešky, kešu, pistácie, mandle ani nič podobné.
Tie orechy sa pre niečo predsa pridavajú, čím ich nahradiť?

viestta
27. jan 2023

psenicne klicky, bezne sa daju kupit. Mozes pouzit aj mak, lanove semienka (podrvene) alebo slnecnicove a tekvicove jadra ak ich znasas.

zuzanaam
27. jan 2023

A chýba vám to do receptu, napr. na kašu, do koláča, alebo chcete nahradiť skôr nutričnú hodnotu? Ak to druhé, tak pozrieť, na aké prvky a nutričné zložky je ten ktorý druh bohatý a podľa toho nahradiť inou potravinou. Napr. para orechy majú veľa selénu, ale to majú aj morské ryby, riasy... Ak to prvé, nemôžete ani iné semená? Slnečnicové, tekvicové, konopné, sezam, mak, chia atď.

tenerifka
27. jan 2023

ak mas alergiu na orechy a semiacka, rovnake (a podobne) vitaminy a mineraly najdes v rybach a morskych plodoch

lobic
27. jan 2023

ano, tiez mi napadli klicky, ale to bezne inak kupis aj kadejake tieto nahrady orechov. ryby su super, tie sme do nasho jedalnicka pridali aj my konecne, naucila som ich papat vsetkych, tak sa tomu hrozne vytesujem :D

tykat
27. jan 2023

Do kolacov sa do cesta pre tych co nemozu orechy dava struhanka. Skus pohladat na nete.