Dcérka je alergická na paradajky v akomkoľvek stave a pizzu miluje 😒
proste upiect pizzu bez omacky, ked ju dobre oblozis, omacka urcite chybat nebude
pre inspiraciu nar. http://www.babble.com/best-recipes/25-pizza-rec...
Ja casto pouzivam miesto paradajkovej omácky ,s cesnakom uvareny spenát!Moja rodina to zboznuje🙂
Ja si robim taketo: http://yulkinreceptar.blogspot.sk/2014/02/bezpa...
Ma to velmi podobnu chut ako paradajkova omacka.
Tak potom mascarpone vymiesane s cesnakom alebo bez a stipka olivoveho oleja,na to oblozit podla chuti,bazalka a hotovo
normalne kyslu smotanu z cesnakom a bazalkou...mnamka 😉
Nicim, rob pizza bianca 🙂 bez paradajok - tie ani omacka tam naozaj nemusis nutne byt.
baklazanova omacka ma podobnu chut ako paradajkova ja to kupujem uz vo flasi
Ked nevadi paprika, mozno nejaky kvalitnejsi ajvar by to nahradil. Su teraz aj po obchodoch aj take jemne, akoby kremove, mojim detom chutnaju - davam na "zapekance" co je vlastne toastova pizza - napr. tieto:
http://img2.ecka.info/foto/998/65998_600~dMiUXH... (kupujem v Bille)
alebo toto 1. obr.
http://www.zdravo.rs/en/images/stories/vesti/aj... (tusim Tesco alebo Terno)
uvarila by som ajvar len baklazanov a paprik. to by podla mna mohlo byt celkom ok. 😵
V pizzerii som videla pizzu so smotanou. Mne to velmi nechuti ale je o to celkom zaujem. 😉
Hm, dala by som len olivovy olej a na to zbytok. Alebo sa este robieva s kyslou smotanou a na to zbytok (cibulka, kusky sunky atd.)