Čím sladíte? Dávate prednosť medu, melase, bielemu cukru, či trstinovému, hnedéme alebo hroznovému cukru?Poraďte čo je najlepšie?
najlepšie ničím 🙂 nápoje nesladíme vôbec.
ale reisi dobre napísala, to je zdravé sladenie. 😉
Reisi a kedy dávať med do čaju? Pri akej teplote? Fruktózu kde kupuješ?
ja nicim 😀
ale doma pouzivame med do caju, hnedy cukor do kavy, do pecenia obycajny krystalovy 😀
Ja nápoje tiez nesladím, prípadne medom a inde používam obyčajný biely cukor.
Vie mi niekto poradit na co sa použiva javorový sirup?
caj necham vyluhovat ajurvedsky luhujem i pol hodku a potom osladim. Fruktozu kupujem v obchodikoch typu zdrava vyziva aj v Bille ci DM obcas mavali...Ja sa snazim tiez nesladit ,dcera pije bezne caje nesladene a ajurvedske su niektore dost horke, tak tam musim dat med.
javorovy sirup na americke palacinky, nie? 😀 neviem, v zivote som to nejedla
Ja sladim kasu hrozienkami a melasou, caje vacsinou nijak, alebo medom, peciem prevazne s hnedym cukrom, a este su super placky s tekvicou na pecenie, ani sladit netreba a su sladke aj tak 🙂 .
Ale aby som nevyzerala tak idealne, kupujeme aj obycajne sladkosti, ale stve ma to stale viac. 😠 Lenze zacat musim u seba... 😅
my používame med (hlavne v zime, v lete menej), hnedý cukor a biely (obyčajný) cukor, tiež hrozienka
Viem ze americania si javorovym sirupom polievaju lievance ale celkom ma to zaujalo v obchode, ze vraj je to zdravsie ako cukor ale neviem ako sa to da vyuzit kedze je to tekute. 🙂
Bol nejaky recept na zazvorniky z javoroveho sirupu, sirup sa dal nahradit medom myslim. Ale neviem ci ho najdem...
my podobne ako Zitaje čaje nesladíme (výnimočne raz za čas a to medom), pečieme s cukrom (hnedým, bielym), kaše medom alebo cukrom a hrozienkami.
javorový sirup je výborný, škoda len, že taký drahý, dá sa napr. ním osladiť tiež nejaka kaša.
keď sme mali javorový sirup, zdalo sa mi, že ho bolo škoda použiť niekde, kde sa "stratil" - do pečenia, do nápojov a pod., lepšie bolo napr. na tie lievance a pod.
Takze javorovy sirup je v podstate asi nahraditelny medom tak asi aj vyuzitie by mal mat podobne akurat do caju nie, myslim. Tolko moja dedukcia. 🙂
Jaron mas pravdu, do pecenia sa mi zda dost drahy. Tam by som ho nahradila medom. Skôr nieco s nim poliat. 🙂
aj sa mi zdalo, že keď som ho dal do čaju a pod., ani to veľmi neosladilo, len čo som ho minul a taký drahý 😀
tak nejako na prírodno, či akoby som to nazval - to bola lahôdka, ale kúpili sme si ho iba raz v DM drogérii
pozerám, že další Matejko, čo má dnes meniny, som v inej téme tiež bol, tak veľa zdravia mu želám 🙂
No ja som ho este nekupila ale rozmyslam na nim ale myslim ze ho kupim. Kusok ameriky doma. 🙂
Matej je in. Dakujem aj za neho. 🙂
tak ja som ho kúpil napriek cene s tým, že aspoň raz 🙂
dobrú noc a sladké sny všetkým želám (ozaj a čím je najlepšie sladiť sladké sny?)
Jaron, aky poeticky! 😵
trstinovou melasou je super sladit.
My sladidla skoro vobec nepouzivame nejak..., ak, tak trstinovy cukor, hnedy cukor, med, steviu (neda sa dat toho vela, lebo ma pachut, ale na nejake ocisty a diety posluzi), ryzovy sirup (podobne medu, nic extra, ale pre alergikov je to fajn) a samozrejme javorovy sirup. Kupujeme v DMku, ale musim povedat, ze su rozne druhy, aj v DM maju dva. Mensie balenie je tusim typu A a take vacsie je C - inak to ma aj inu farbu trocha a to je podla mna neporovnatelna chut. To Cecko vyhrava jednoznacne. Suhlasim s Jaronom, ze len tak do caju to vela sladidlovej prace neurobi, ale na kasu, na zmrzlinu alebo moje oblubene - na chlieb s kraskym maslom - to je mnam! Hlavne, ze to ma specificku chut super, nielen sladke.
Inak ked som pred par rokmi zacala pouzivat hnedy cukor, bola som prekvapena, ze ma chut. Lebo biely, to je len take sladke-sladke, ale hnedy ma okrem sladkej chuti aj taku vlastnu chut ci aromu ci co a tak to dodava jedlu lepsiu chut - teda nasurovo - salaty, jogurty, kase, mozno aj napoje, ale tam nepouzivame.
na priamu konzumáciu sladím medom alebo javorovým sirupom (má super karamelovú chuť), pečiem s trstinovým cukrom a všeobecne sa snažím cukru vyhýbať 🙂
javorovy sirup chvalim , vyborny, pouzivali sme ho dva roky az sa ho dcera prejedla a prestal jej chutit, tak teraz ho nekupujem. Vyborna bola i brusnicova stava na palacinky a tak podobne.
Skusali ste niektore piect s trstinovou melasou? Mne to s nou nejak nejde, sa to rozteka ci co...ten kolac je taky divny 😖 Ak viete poradte 😉
podla mna,caj z medom a kavu brown-cukrom.. 😉 😀
tak vsade kde sa da davam hnedy prirodny cukor,obcas trstinovy.Klasickemu bielemu sa snazim velmi,velmi vyhybat.Ako povedala nasa deska doktorka, na svete su tri biele jedy : cukor muka a mllieko 🙂
Preco mlieko?
suhlasim na 100%, biely cukor- rafinovaný je JED 😝
a mlieko nepijem 😀
mlieko zahlienuje nielen dychacie cesty ale i traviaci trakt. My mame s mliekom specificky vztah 😀 Nikdy mlieko ci mliecne potraviny nekombinujem s ovocim, ziadne ovocne jogurty nehrozia, ziadne kombinacie s masom rybou...akoze zapecene so syrom/smotananou bleee . Mlieko sa moze pit obcas a ciste tak dva deci so stipkou cierneho korenia. Mlieko miesam jedine s obilninami. Cize palacinky mozu byt 😀
podla toho co sladim... do caju davam med, tvaroh na sposob milacika vymiesam s fruktozou a kolace peciem len s trstinovym cukrom. Med sa nesmie varit ani piect ani davat do horuceho caju,potom sa uz stava jedom.