Čím je najlepšie sladiť?

feriva
24. feb 2010

Čím sladíte? Dávate prednosť medu, melase, bielemu cukru, či trstinovému, hnedéme alebo hroznovému cukru?Poraďte čo je najlepšie?

reisi
24. feb 2010

podla toho co sladim... do caju davam med, tvaroh na sposob milacika vymiesam s fruktozou a kolace peciem len s trstinovym cukrom. Med sa nesmie varit ani piect ani davat do horuceho caju,potom sa uz stava jedom.

babula90
24. feb 2010

najlepšie ničím 🙂 nápoje nesladíme vôbec.
ale reisi dobre napísala, to je zdravé sladenie. 😉

feriva
autor
24. feb 2010

Reisi a kedy dávať med do čaju? Pri akej teplote? Fruktózu kde kupuješ?

emjee
24. feb 2010

ja nicim 😀
ale doma pouzivame med do caju, hnedy cukor do kavy, do pecenia obycajny krystalovy 😀

lucia375
24. feb 2010

Ja nápoje tiez nesladím, prípadne medom a inde používam obyčajný biely cukor.
Vie mi niekto poradit na co sa použiva javorový sirup?

reisi
24. feb 2010

caj necham vyluhovat ajurvedsky luhujem i pol hodku a potom osladim. Fruktozu kupujem v obchodikoch typu zdrava vyziva aj v Bille ci DM obcas mavali...Ja sa snazim tiez nesladit ,dcera pije bezne caje nesladene a ajurvedske su niektore dost horke, tak tam musim dat med.

emjee
24. feb 2010

javorovy sirup na americke palacinky, nie? 😀 neviem, v zivote som to nejedla

zitaje
24. feb 2010

Ja sladim kasu hrozienkami a melasou, caje vacsinou nijak, alebo medom, peciem prevazne s hnedym cukrom, a este su super placky s tekvicou na pecenie, ani sladit netreba a su sladke aj tak 🙂 .
Ale aby som nevyzerala tak idealne, kupujeme aj obycajne sladkosti, ale stve ma to stale viac. 😠 Lenze zacat musim u seba... 😅

jaron
24. feb 2010

my používame med (hlavne v zime, v lete menej), hnedý cukor a biely (obyčajný) cukor, tiež hrozienka

lucia375
24. feb 2010

Viem ze americania si javorovym sirupom polievaju lievance ale celkom ma to zaujalo v obchode, ze vraj je to zdravsie ako cukor ale neviem ako sa to da vyuzit kedze je to tekute. 🙂

zitaje
24. feb 2010

Bol nejaky recept na zazvorniky z javoroveho sirupu, sirup sa dal nahradit medom myslim. Ale neviem ci ho najdem...

jaron
24. feb 2010

my podobne ako Zitaje čaje nesladíme (výnimočne raz za čas a to medom), pečieme s cukrom (hnedým, bielym), kaše medom alebo cukrom a hrozienkami.

javorový sirup je výborný, škoda len, že taký drahý, dá sa napr. ním osladiť tiež nejaka kaša.

jaron
24. feb 2010

keď sme mali javorový sirup, zdalo sa mi, že ho bolo škoda použiť niekde, kde sa "stratil" - do pečenia, do nápojov a pod., lepšie bolo napr. na tie lievance a pod.

lucia375
24. feb 2010

Takze javorovy sirup je v podstate asi nahraditelny medom tak asi aj vyuzitie by mal mat podobne akurat do caju nie, myslim. Tolko moja dedukcia. 🙂

lucia375
24. feb 2010

Jaron mas pravdu, do pecenia sa mi zda dost drahy. Tam by som ho nahradila medom. Skôr nieco s nim poliat. 🙂

jaron
24. feb 2010

aj sa mi zdalo, že keď som ho dal do čaju a pod., ani to veľmi neosladilo, len čo som ho minul a taký drahý 😀
tak nejako na prírodno, či akoby som to nazval - to bola lahôdka, ale kúpili sme si ho iba raz v DM drogérii

jaron
24. feb 2010

pozerám, že další Matejko, čo má dnes meniny, som v inej téme tiež bol, tak veľa zdravia mu želám 🙂

lucia375
24. feb 2010

No ja som ho este nekupila ale rozmyslam na nim ale myslim ze ho kupim. Kusok ameriky doma. 🙂

lucia375
24. feb 2010

Matej je in. Dakujem aj za neho. 🙂

jaron
24. feb 2010

tak ja som ho kúpil napriek cene s tým, že aspoň raz 🙂

dobrú noc a sladké sny všetkým želám (ozaj a čím je najlepšie sladiť sladké sny?)

zitaje
24. feb 2010

Jaron, aky poeticky! 😵

skolara
24. feb 2010

trstinovou melasou je super sladit.

ivka144
24. feb 2010

My sladidla skoro vobec nepouzivame nejak..., ak, tak trstinovy cukor, hnedy cukor, med, steviu (neda sa dat toho vela, lebo ma pachut, ale na nejake ocisty a diety posluzi), ryzovy sirup (podobne medu, nic extra, ale pre alergikov je to fajn) a samozrejme javorovy sirup. Kupujeme v DMku, ale musim povedat, ze su rozne druhy, aj v DM maju dva. Mensie balenie je tusim typu A a take vacsie je C - inak to ma aj inu farbu trocha a to je podla mna neporovnatelna chut. To Cecko vyhrava jednoznacne. Suhlasim s Jaronom, ze len tak do caju to vela sladidlovej prace neurobi, ale na kasu, na zmrzlinu alebo moje oblubene - na chlieb s kraskym maslom - to je mnam! Hlavne, ze to ma specificku chut super, nielen sladke.
Inak ked som pred par rokmi zacala pouzivat hnedy cukor, bola som prekvapena, ze ma chut. Lebo biely, to je len take sladke-sladke, ale hnedy ma okrem sladkej chuti aj taku vlastnu chut ci aromu ci co a tak to dodava jedlu lepsiu chut - teda nasurovo - salaty, jogurty, kase, mozno aj napoje, ale tam nepouzivame.

bihan
25. feb 2010

na priamu konzumáciu sladím medom alebo javorovým sirupom (má super karamelovú chuť), pečiem s trstinovým cukrom a všeobecne sa snažím cukru vyhýbať 🙂

reisi
25. feb 2010

javorovy sirup chvalim , vyborny, pouzivali sme ho dva roky az sa ho dcera prejedla a prestal jej chutit, tak teraz ho nekupujem. Vyborna bola i brusnicova stava na palacinky a tak podobne.
Skusali ste niektore piect s trstinovou melasou? Mne to s nou nejak nejde, sa to rozteka ci co...ten kolac je taky divny 😖 Ak viete poradte 😉

vodnarky
25. feb 2010

podla mna,caj z medom a kavu brown-cukrom.. 😉 😀

daducha
25. feb 2010

tak vsade kde sa da davam hnedy prirodny cukor,obcas trstinovy.Klasickemu bielemu sa snazim velmi,velmi vyhybat.Ako povedala nasa deska doktorka, na svete su tri biele jedy : cukor muka a mllieko 🙂

lucia375
25. feb 2010

Preco mlieko?

babula90
26. feb 2010

suhlasim na 100%, biely cukor- rafinovaný je JED 😝
a mlieko nepijem 😀

reisi
26. feb 2010

mlieko zahlienuje nielen dychacie cesty ale i traviaci trakt. My mame s mliekom specificky vztah 😀 Nikdy mlieko ci mliecne potraviny nekombinujem s ovocim, ziadne ovocne jogurty nehrozia, ziadne kombinacie s masom rybou...akoze zapecene so syrom/smotananou bleee . Mlieko sa moze pit obcas a ciste tak dva deci so stipkou cierneho korenia. Mlieko miesam jedine s obilninami. Cize palacinky mozu byt 😀