Prosím Vás, dajte mi niekto nejaký chutný recept na lievance pre deti či na sladko alebo slano. Lebo tie, ktoré jej robím ja z akejsi knižky pre deti (vajce, múka a banán) chutia čudne. Ďakujem
Ovsené vločky sú veľmi dobré na lievance. Veľmi jednoduchý recept. Hrnček ovsených vlociek namočíme v mlieku necháme aby napísali cca 20 minút. Potom ich ponorný mixérom rozmixujeme. Pridáme vajíčko lyžičku prášku do pečiva dobre rozmiešame. Cesto by malo byt také o málo hustejšie ako pri palacinky ch. A môžeme robiť.
@ bananove lievance tiež sú pre deti fajn
Ja robím vždy jedny rovnaké, do mixéra hodím hrnček vlociek, jedno vajce a vacsi zrelý banán mixnem spolu , opekáme na masle a podávam s nizkotucnym tvarohom vymiešanym so škoricou to je moja srdcovka
ja mam rada lievance, kde ide do cesta sneh z bielkov a prasok do peciva. Su take jemne a nadychane.
cudnu chut maju kvoli tomu bananu.. vsak sprav klasicke z muky, vajca a mlieka - stipka soli, troska cukru, prasok do peciva - na tom nemas co pokazit.. a mozes pridavat aj rozne ingrediencie, aby neboli zakazdym rovnake - skoricu, jablko, mak, kokos...
1 biely jogurt, 1 vajce, 2 kopcite PL muky, trocha cukru a PDP. porcia pre 1 dieta.
Pomixujem ovsene vlocky, zrely banan, prasok do peciva, vajicko a podla konzistencie kokosove mlieko a ked to dobre vymiesam pridam cucoriedky. Mnam 😋
Za mna je zakladny rozdiel medzi palacinkami a lievancami (nech maju recept akykolvek) rozdelenie zltka od bielka, naslahanie bielka do peny a opatrne zamiesanie do cesta.
Potom ostanu cca 1 cm hrube, nadychane, nesplasnu na male palacinky.
Ale vidim tu par napadov, ako klasicke cesto ozivit, tak vyskusam. 🙂
Miesto muky dávam vločky a pridávam ešte mlieko, keď ´ chcem tmavé, pridám kakao …