Ahojte baby, dajte mi prosim tip na chutnu kremovu polievku. Bezne si varim hraskovu, hokkaido a cesnakovu, ale uz by to chcelo nieco ine. Viem, ze na nete je kopec receptov, ale mozno poradite nejaky vas vlastny recept ktory nikde nenajdem 🙂
Akúkoľvek...ale vážne akúkoľvek zeleninu rozmixovat a ochutit....ja ani nezahustujem...len občas smotanou.
Napríklad včera sme robili -hokkaido, cvikla, mrkva, jablko...na cibuli otestovať a nechať dusiť (koriander, curry, garam masala, zázvor, škorica, klinčeky, citrón, soľ, korenie), rozmixovat s čerstvou bazalkou alebo bazalkovym olejom/pestom. Navrch tekvicové semienka/parmezan/tekvicovy olej.
Alebo na stránke tinkine recepty máš polievok na mraky...
Skúste hokaido🙂 Hokaido + zemiak a mrkva🙂
Zemiakovu,hribovu,fazulovu,sosovicovu,cviklovu
Klasika paradajkova ? 🙈😁 Alebo ja hladam stale odvahu spravit mrkvovu s kari a kokosovym mliekom recept mam z kuchyne Lidla 😉
@halabolka skus vela mrkvy, 1 zemiak, cibulka, šálka červenej šošovice, trochu kurkumy, mňam, ja ju milujem!!! Alebo este aj taka z pečenej zeleniny, mrkvu, zemiaky, petržlen, zeler, upiecť s grilovacim korením a potom este v hrnci povaríte s vodou a mixnut a zjemniť trochou smotany..velmi zaujímavá chuť..ale tu sa mi nechce často robit 😂
Krémova z pečenej cibule, krémová z pečenej zeleniny, Cesnaková, kalerabova krémová, zeleninový curry krém - to varia u nás v reštike
Okrem vyššie spomenutých som robila krémovú cícerovú, krémovú z červenej kapusty.
Ja robim rozne kombinacie cicer/cervena sosovica + mrkva + cvikla - priblizne rovnake mnozstva + podla chuti rasca, kurkuma alebo kari, bylinky, cesnak. Z cervenej sosovice, stale muz chce ze v Turecku jedol /resp. v hummus a kuskus bare si dava... a tak so m si hladala na youtube recept, oni do nej davaju aj za dve lyzicky burgluru alebo ryze a rajcinove pyre, varia od zaciatku spolu, takze napokon pri rozmixovani to iba zahusti polievku. Napr. som videla brokolicovu a ako zavarka bol do nej nastruhany surovy batat nakoniec, a to sa mi tak zapacilo, taka prijemna chrumkava chut. Tak odvtedy do kremovej dam obcas nieco taketo surove iba nakrajane - napr. vela poru alebo mrkva, alebo aj ten batat. Alebo do hokaido polievky pridam zelene hrasky (mrazene, len tak nakoniec, aby rychlo sa prevarili)... Malokedy davam do tychto zeleninovych smotanu, staci take huste zeleninove ak su. Ale zase napr. svokra paradajkovu robi so slahackovou smotanou a moji ju chcu iba taku, ze je iba taka bledoruzova.
Bryndzova z opečenou slaninkou a z opecenym chlebikom
Brokolicova
Mrkvova
Cviklova
@halabolka ja milujem najviac porovu. Na masle opecies por a zemiaky na kocky, trosku to tam premiesas, zalejes vodou tak tesne nad obsah hrnca, das bujon, ked su zemiaky makke rozmixujes a pridas sladku smotanu. Bozskaaaaaaa (cast obsahu mozes odobrať ak chces aby v nej nieco bolo, alebo mixnes celu)
Este klasika spenatova. Zemiak, cesnak a pred dovarenim tri gule mrazeneho spenatu, ten uz varim kratucko aby bol pekny zeleny. A detom uvarim gulicky cestovinku do toho.
Vichyssoise- uplne najlepsia- porova. A potom z cukety. A uplne hocijaka zmes zeleniny. Co doma mame, to dame.
Zo všetkého 😂 napr aj z červenej šošovice... Hokaido zvyknem robiť aj na korenisto... S indickým korením, zázvorom a ak mám kokosový mliekom.
Ja robím aj cibuľovú, brokolicovú ,