Ahojte, dajú sa v rúre upiecť chrumkavé domáce hranolky? Myslím z čerstvých zemiakov, nie mrazený polotovar.
Skúšala som už niekoľko receptov, napr.s kukuričnou múkou, škrobom a pod., ale vždy sú skôr ako pečené zemiaky - chuťou dobré, ale mäkké.
Dnes som robila batátové - olej, soľ, škrob, bylinky, no zas to dopadlo rovnako.
Viete prosím poradiť nejaký tip, aby boli chrumkavé? 🙏😉
@jari21 zemiaky dam varit, hned ako voda zacne vriet vypinam, precedim. Medzitym si zapnem ruru, kde dam plech s olejom. Davaj pozor aby olej v rure nezhorel. Potom tie zemiaky dam na plech, pozor prska to 😄 a zapinam pecenie s ventilatorom a na 220..vobec nepras zemiaky mukou, to je uplne zbytocna vec. A sol az na hotove.
Pred variť hranolky vo vode, par minút. Nechať z nich odparit vodu, potom pocukrovat hladkou múkou, premiešať, rozložiť v jednej vrstve na plechu, strčiť do rúry rozpálenej na maximum, po 10 minútach teplotu stiahnuť na 180 a do piecť. Soliť až upecene. Úplne najlepšie je ešte dat rozohrať plech do rúry, horúci vymastit olejom, nasypat zemiaky a tak strčiť do rúry a piecť ako píšem vyššie.