Chrobáky v polievke

melany444
25. nov 2024

Ahojte dnes som varila polievku a aj po rozmixovani som mala v nej chrobaky skoro som odpadla lebo sa mi to stalo už viac krát a už mi je doplacu z toho vždy som vyhodila všetky koreniny aj suroviny plus múku a umyla skrinky a stále sa to opakuje.
Neviete o aký hmyz by mohlo ísť.

m_a_t_a_987
25. nov 2024

Mohli byť v múke. Niekedy ich nie je tam ani vidno až keď sa preoseje

vevesh
25. nov 2024

Muku, struhanku, krupicu do uzatvaratelnej priesvitnej dozy -tam zarucene tych chrobakov zbadas. Zvacsa si si ich doniesla z obchodu...

miminka91
25. nov 2024

tiez si myslim ze su z muky mozno si si len nevsimla. riadne pozri dozicky alebo v com to mas uskladnene. aj pri pecive byvaju.

mima172
25. nov 2024

Fotky sa nedajú zväčšiť, no myslím si, že ide o potemníka skladového - niekto ho volá aj červotoč chlebový. Mali sme s ním fakt dlho problém. Všetko sypké preč, hlavne múky, strúhanku, čaje (ja som našla najviac práve v sackovych cajoch), taktiež som ho nasla vo vegete, sušenom droždí a v špárach skriniek. Kým muž neosetril aj police v špajzi a kuchyni, tak sme sa ich nevedeli zbaviť.

melany444
autor
25. nov 2024

@vevesh ďakujem vám dievčatá všetkým
Práveže múku koli tomu kupujem len tak po 2 kg a dávam ju do plastovej dózy aj táto bola tak a nič nebolo vidno. Som smutná z toho lebo vždy vyhadzujem aj tie suroviny v skrinke aj to varené jedlo a je to škoda a hlavne na nervy keďže to je dlhodobý problém u nás 🤨

simca06022011
25. nov 2024

no ak je to dlhodoby problem u vas, tak vam niekde lezu dnu a treba to odstranit, mne sa tieto objavili raz minuly tyyzden a uz nie su nikde v nicom a do jedla sa mi nikdy nedostali. Vsak ak to davas z nadoby tu muku, do polievky napr. , tak tie chrobaky tam vidno.
predtym dlho dlho roky nic a to mam bezne doma aj 10kg muky napriklad, davno pradavno som si doniesla v CESTOVINACH chrobacikov z kauflandu :D Tie som zlikvidovala na 2x... ale ziadne dlhodobe problemy.

Proste treba prehrabat kde ho mas, vsketo pozriet, netreba vsetko bezhlavo vyhodit :D a hlavne ked ides varit, pozriet.. ak mas problem, tak muku preosiat = zbadas ak tam nieco je.

melany444
autor
25. nov 2024
simca06022011
25. nov 2024

inak mama mi vravi, ze daju sa sypke veci zachrnait tak ze ich zamrazi :DD ale teda neviem.. neskusala som muku a spol mrazit :DD ona zvykne caje a pod.

melany444
autor
25. nov 2024

@simca06022011 ďakujem chápem no ja ich vidím vždy už len uvarené Bohuzial a preto neviem co mam vyhodiť presne a vravím vždy sa to vráti aj keď povyhadzujem suroviny.

simca06022011
25. nov 2024

@melany444 ty vyhodis suroviny z ktorych si varila? a ostante ostane v skriniach ci ako?

melany444
autor
25. nov 2024

@simca06022011 davnejsie som.vyhadzovala celú skrinku....minule a dnes už len tie suroviny..
Nemôžem vyhadzovať všetko stále to by som varila asi len parky a praženicu.. 😂

simca06022011
25. nov 2024

@melany444 no ja sa divim, ze nevidis v tom ziadnych chrobakov a vsetko vyhodis. proste to treba pozriet.. chyt sito, misu, presyp, pozri.. co je ok, odlozis. A musis najst z akde idu, to nepride len tak.. ked kupujes nove veci, atk ich daj do karanteny.
Tazko radit, ty si poznas kuchynu, kde by tam co mohlo byt...

123miaa123
25. nov 2024

@melany444 je to spomínaný potemnik...prinesieš si to v múke domov z obchodu..mala som to pred rokom v kuchyni všeeeetko sypké do posledného som vyhodila ešte aj v granku boli...odvtedy mám všetko v dozach a cestoviny v jednej veľkej, že keď sa náhodou opäť objavia a premnožia aby som vedela, že je to v tej dóze a pôjde to celé preč...police je dobré vriacou vodou postriekat a octom umyť pomôže aj zmraziť potraviny ale fakt treba prezrieť všetky poličky v kuchyni a pekne to poumývať lebo už mohli naklásť vajíčka...tuším že vajíčka su také malé zrniečka ako pomleta kava...

melany444
autor
25. nov 2024

@123miaa123 dakujem kraasne😉

vevesh
25. nov 2024

@melany444 u mna raz zaliezali za skrinku svi*e mrtave. Teplou octovou vodou som vyumyvala, dala foliu na spodok a zdrhi..😎

harmancek70
Včera o 14:53

@melany444 skuste davat do muky neosupany strucik cesnaku