Ahojte dnes som varila polievku a aj po rozmixovani som mala v nej chrobaky skoro som odpadla lebo sa mi to stalo už viac krát a už mi je doplacu z toho vždy som vyhodila všetky koreniny aj suroviny plus múku a umyla skrinky a stále sa to opakuje.
Neviete o aký hmyz by mohlo ísť.
Muku, struhanku, krupicu do uzatvaratelnej priesvitnej dozy -tam zarucene tych chrobakov zbadas. Zvacsa si si ich doniesla z obchodu...
tiez si myslim ze su z muky mozno si si len nevsimla. riadne pozri dozicky alebo v com to mas uskladnene. aj pri pecive byvaju.
Fotky sa nedajú zväčšiť, no myslím si, že ide o potemníka skladového - niekto ho volá aj červotoč chlebový. Mali sme s ním fakt dlho problém. Všetko sypké preč, hlavne múky, strúhanku, čaje (ja som našla najviac práve v sackovych cajoch), taktiež som ho nasla vo vegete, sušenom droždí a v špárach skriniek. Kým muž neosetril aj police v špajzi a kuchyni, tak sme sa ich nevedeli zbaviť.
@vevesh ďakujem vám dievčatá všetkým
Práveže múku koli tomu kupujem len tak po 2 kg a dávam ju do plastovej dózy aj táto bola tak a nič nebolo vidno. Som smutná z toho lebo vždy vyhadzujem aj tie suroviny v skrinke aj to varené jedlo a je to škoda a hlavne na nervy keďže to je dlhodobý problém u nás 🤨
no ak je to dlhodoby problem u vas, tak vam niekde lezu dnu a treba to odstranit, mne sa tieto objavili raz minuly tyyzden a uz nie su nikde v nicom a do jedla sa mi nikdy nedostali. Vsak ak to davas z nadoby tu muku, do polievky napr. , tak tie chrobaky tam vidno.
predtym dlho dlho roky nic a to mam bezne doma aj 10kg muky napriklad, davno pradavno som si doniesla v CESTOVINACH chrobacikov z kauflandu :D Tie som zlikvidovala na 2x... ale ziadne dlhodobe problemy.
Proste treba prehrabat kde ho mas, vsketo pozriet, netreba vsetko bezhlavo vyhodit :D a hlavne ked ides varit, pozriet.. ak mas problem, tak muku preosiat = zbadas ak tam nieco je.
inak mama mi vravi, ze daju sa sypke veci zachrnait tak ze ich zamrazi :DD ale teda neviem.. neskusala som muku a spol mrazit :DD ona zvykne caje a pod.
@simca06022011 ďakujem chápem no ja ich vidím vždy už len uvarené Bohuzial a preto neviem co mam vyhodiť presne a vravím vždy sa to vráti aj keď povyhadzujem suroviny.
@melany444 ty vyhodis suroviny z ktorych si varila? a ostante ostane v skriniach ci ako?
@simca06022011 davnejsie som.vyhadzovala celú skrinku....minule a dnes už len tie suroviny..
Nemôžem vyhadzovať všetko stále to by som varila asi len parky a praženicu.. 😂
@melany444 no ja sa divim, ze nevidis v tom ziadnych chrobakov a vsetko vyhodis. proste to treba pozriet.. chyt sito, misu, presyp, pozri.. co je ok, odlozis. A musis najst z akde idu, to nepride len tak.. ked kupujes nove veci, atk ich daj do karanteny.
Tazko radit, ty si poznas kuchynu, kde by tam co mohlo byt...
@melany444 je to spomínaný potemnik...prinesieš si to v múke domov z obchodu..mala som to pred rokom v kuchyni všeeeetko sypké do posledného som vyhodila ešte aj v granku boli...odvtedy mám všetko v dozach a cestoviny v jednej veľkej, že keď sa náhodou opäť objavia a premnožia aby som vedela, že je to v tej dóze a pôjde to celé preč...police je dobré vriacou vodou postriekat a octom umyť pomôže aj zmraziť potraviny ale fakt treba prezrieť všetky poličky v kuchyni a pekne to poumývať lebo už mohli naklásť vajíčka...tuším že vajíčka su také malé zrniečka ako pomleta kava...
@123miaa123 dakujem kraasne😉
@melany444 skuste davat do muky neosupany strucik cesnaku
Mohli byť v múke. Niekedy ich nie je tam ani vidno až keď sa preoseje