Potrebovala by som poradit co pouzit namiesto zelatiny navrch? Po stuhnuti zostane zelatin velmi stuhnuta, nie je ti zlou pripravou ta zelatina ked stuhne je taka ako ma byt, ale vadi mi to ze je to tak velmi tuhe, v cukrarnach to take nikdy nemali. Pripadne aku konkretnu zelatinu treba pouzit? Vsade v receptoch je zelatina ale neviem, mne to vadi take moc zatuhnute ze sa neda dobre ani jest vidlickou. Poradte. Dakujem.
@anesim ken ked robim napr ovocnu ze mam korpus, krem na tom ovocie tak navrch asi treba nejake zele/zelatina ale neviem vadi mi ta tuhost 😔
Ja davam iba malicku lyzicku zelatiny, potom to krasne zaleje ovocie na vrchu ale zaroven nie je prilis tuha, tiez to nemam rada
Používam na zahustenie zlatý klas, zdá sa mi, že potom to nie je také tuhé, hlavne keď ovocnú zmes dávam pod krém. Alebo dám na vrch iba ovocie.
Ja som sa teraz nedavno naucila robit cheesecake, ale ten americky. Nejde tam zelatina. Len Philadelphia a kysla smotana. Bol neskutocny a okamzite zmizol zo stola.
Ja robím tak, že navrch nedám nič a v hrnčeku trochu rozvarím nejaké zamrznuté ovocie-maliný, ríbezle, jahody a pod pridám cukor alebo med trocha povarím a dám do nejakej misky a kto chce si potom cheesecake poleje. Nám to takto viac chutí.
Použit iny pomer želatiny a tekutiny alebo iny druh želatiny.Ďalej ganahe tmavu alebo bielu, ovocne pasty (darbo maju fantasticke), frutafril, karamel, slany karamel, artigano, mirror glaze, tintoretto, schokobella, lemon curd, orange curd, nugat ....
Zlatý klas uvariť s vodou, na zafarbenie dávam sirup podľa farby ovocia ktoré dávam do zákusku. Kým chladné pravidelne miešam aby sa nespravila koža navrchu...
Slany karamel. Alebo roztopenu bielu cololadu so slahackou a az na to naukladat ovocie.
Rozvarím bobulove ovocie s trochou vody a cukru a pridam zlaty klas. Lepsie ako zelatina.
Moja svokra dava jahodovy lekvar kde su velke kusy jahod.
Kolegyna dava cerstve jahody ale tie dava len po tom ako je nasevirovane, lebo inac by tie cerstve jahody zmokvaveli ak by to sedelo v chladnicke.
Tu sa predava konzervovane ovocie (ceresne, cucoriedky) v takej hustej hmote, nie je to zelatina ze by to bolo tuhe... skor taky lepkavejsi lekvar. Vola sa to Cherry pie filling. Mozes si urobit svoj vlastny tak ze uvaris 4 pohare ceresni,1 pohar cukru, 1/4 pohara kukuricneho skrobu. Daj vykostkovane ceresne varit (bez vody). Pustia si stavu... miesaj casto. Po 10-15 minutach pridaj cukor a skrob a miesaj a var kym to nema hustotu, ktora sa ti paci... staci aj 2 minuty.
Ked vychladne, tak sa to da na vrch upeceneho cheesecake po tom ako cheesecake vychladne a da sa este vsetko na 10 minut zapiect... vtedy ten filling stuhne este trosku viac a nebude sa roztekat ked budes cheesecake krajat.
potom jej davas proste vela. ja moc ovocne cheesecake nerobim, ked tak kokosovy, karalelovy alebo cokoladovy a na vrch kolkokrat len lentilky, keksiky cokoladu
Ja roztopim cukor (karamel) a pridam slahackovu smotanu