Dobrý den prajem. Doteraz sme doma torty objednavali, ale syn si prvykrat vypytal “domacu” tortu.. chcela by som mu urobit radost a urobit si s nim tortu. Lenže ako? Keď poviete ze ste amaterky tak ja som este niečo predtym 😀😀…tortu som nikdy nerobila a chcela by som vas poprosit o nejake rady.. korpus, krem, ovocie, rozvary ,ako ju potiahnut??? Uz teraz som stratena..ozdobovat budem pravdepodobne ovocim a nejakymi sladkostami co mame doma.. a dovnutra by som chcela asi vanilkovy krem z mascarpone..
korpus aj kúpiš a krém býva tiež v prášku - len ho rozrobíš...
korpus prekrojíš, naplníš a poleješ čokoládou... ozdobíš. vybavené.
alebo potom recepty nájdeš aj s úkážkou na youtube
@lentilka585 skuste google alebo yt .. najst si recept na korpus podla veľkosti formy, hlavne ho treba prerezavat ked bude studeny .. kazdu stranu pptriem dzemom dam mascarpone krem (vyslahane mascarpone vanilkovy cukor a slhacka) a na to davam kusky ovocia a tak opakujem zo zvyšným kremom potriem celu tortu a dozdobim čímkolvek ;) drzim palce
@deti95060810 no už keď bude robiť doma, tak je blbosť kupovať krém v prášku, nemyslíš? Korpus detto.
@lentilka585 ja ako korpus robím vždy olejovú piškótu (také podobné trocha bábovke). Na to natriem rozvarené ovocie s cukrom, následne dám krém (ja zvyknem robiť mascarpone s pudingom a kyslou smotanou, chutí ako pribináčik). Vrch tiež obtriem plnkou a na vrch ovocie, kvety (jedlé), čokoládky, sladkosti, už podľa Tvojej predstavy. Držím palce, nech sa vydarí
Skus nieco taketo, je to jednoduche a v tychto horucavach aj osviezujuce:
https://tortyodmamy.sme.sk/recept/recepty-na-ne...
@lentilka585 ahoj ja v rodine peciem často, podomácky ale zatiaľ a nik nestazoval😁ak chceš napíšem ti presný recept aj na korpus aj na nejakú plnku... Moje deti majú napríklad veľmi radi pribinacikovy krém s ovocím...ide tam šľahačka tvaroh a Ole puding
Žiadna panika. Korpus klasika za chvíľu upečieme v rúre. Krém napr šľahačkovo-cokolaovy, k tomu na korpus lekvar/ovocie a máš pokoj. Vrch natries rovnakým krémom komplet. Ozdobíme ovocím. Panáčikmi. Sviečkami a vybavene.
Žiadna kúpená torta nie je lepšia 😂 a to sa pekárska nechcem dotknúť.
Ak chces napis spravu,poradim ti. Aj presny recept aj postup. Nie je to take zlozite
Coko torta s bananmi bola vyborna tato
https://www.instagram.com/p/CzCG-lJLRPl/?igsh=M...
A verzia ze svetly krem, 500g mascarpone, 1 slahackova smotana, 1 tvaroh kremovy, vsetko spolu vyslahat a s cukrom samozrejme... Je toho kremu vela, je super s ovocim.. ale korpus nemam ziaden oblubeny.. tortu iz len poliat coko a ozdobit
@lentilka585 doporucujem korpus ked si dáš do googlu: korpus od lorny. Ma jednoduchy recept, mne sa vzdy podaril, po dopečení ho vybrat este teply (nie horúci) z formy a otocit naopak aby bol krásne rovný.
Krem robím najčastejšie takto: vyslahat 250 ml šľahačky, 500 g mascarpone, pridať podľa chuti práškový cukor, ak sa ti bude zdať riedky krem tak pozes pridat po lyzickach Ole puding vanilkovy (ten sa nevari iba sa zaslaha do krému aby zhustol) 🙂 takým kremom sa dobre aj potiahne cela torta ale jasne ze vtedy treba zväčšiť dávku.
A každú vrstu korpusu potieram dzemom.
Ja som robila podľa yt zuzana mrazova, aj ganaz aj krem hmotu som kúpila hotovú 💪💪💪
U nás je obľúbený tento korpus https://kvaskulienka.sk/najoblubenejsi-coko-kor...
A plnka 500ml šľahačka a 500 g mascarpone cukor a vanilková pasta podľa chuti + čerstvé ovocie ako maliny, čučoriedky, zavárané višne, maliny a je hotovo 😊👍
Ďakujem vam. Tolke ste mi tu dodali odvahu ze to urobim hadam aj lavou zadnou 😅😅samozeejme dolezite je ze bude chutit synovi aj ked nebude dokonala. Snad to teda nebude taka “veda”.. ste super.. dopečenia
@lentilka585 ja som tiež amatér ale vždy si tortu pohľadám na internete akú chcem aj čím naplnenú a tam mate aj presi popis zatiaľ mi vždy vyšla držím palce🙂