Nejaký fajnový, teda naaaaajfajnovejší recept na gulas so zemiakmi vás poprosim , hovädzí. 🙂 v domácom bezkotlikovom prevedení :D
Cez víkend som varila nazvala by som to gulášovú polievku. Mala som 800g mäsa a 250g cibule a mala som pocit že je jej tam veľa a guláš je taký sladší alebo ako to povedať.. ako to riešite? Viac soli? Neviem si predstaviť že by tam tej cibule bolo ešte 3x toľko..
Ja dávam aj paradajkový pretlak.
@buberova dáva sa na objem , nie na gramáž,,,
Perfektný názov diskusie: "chcem očariť gulášom" 😊👍😁
@mirkava Niekto si povie, že guláš je čo chladnička dala, ale urobiť výborný guláš je umenie. :D Ja ako gurman gurmánov sama viem, že nie každý mi “vonia”. :D
Môj muž s kamarátom raz varili. No bola to katastrofa. Prevažná číra voda s kúskami mäsa a zemiakov 😁 ale nezabudla som pochváliť aký je fantastický 😁
A nezabudni chutnať a pridávať ingrediencie, nechať trocha povariť a znova chutnať. Pred podávaním dám zelenú petržlenovú vňať, alebo pažitku, čo mám.
Dolezity je poriadny cibulovy zaklad na masti, kolko masa, tolko cibule - na objem samozrejme. Potom nechas na tej cibuli zatiahnut maso. Hned nato pridavam zemiaky na zahustenie, musia byt nadrobnucko nakrajane, aby sa uplne rozvarili, kym sa gulas uvari. Ziadna muka a podobne zlepsovaky. Neskor pridam pokrajanu certstvu papriku a paradajky, nikdy nepouzivam leco. Zemiaky pridavam az 20 min. pred dokoncenim, aby ostatali pekne cele, nerozpadli sa.
Dochucujem priebezne podla chuti, sol, korenie, paprika sladka, troska mletej rasce, cesnak a chilli podla chuti a nakoniec majoranka.