Chcem očariť gulášom

6. feb 2023

Nejaký fajnový, teda naaaaajfajnovejší recept na gulas so zemiakmi vás poprosim , hovädzí. 🙂 v domácom bezkotlikovom prevedení :D

nelca84
6. feb 2023

Dolezity je poriadny cibulovy zaklad na masti, kolko masa, tolko cibule - na objem samozrejme. Potom nechas na tej cibuli zatiahnut maso. Hned nato pridavam zemiaky na zahustenie, musia byt nadrobnucko nakrajane, aby sa uplne rozvarili, kym sa gulas uvari. Ziadna muka a podobne zlepsovaky. Neskor pridam pokrajanu certstvu papriku a paradajky, nikdy nepouzivam leco. Zemiaky pridavam az 20 min. pred dokoncenim, aby ostatali pekne cele, nerozpadli sa.
Dochucujem priebezne podla chuti, sol, korenie, paprika sladka, troska mletej rasce, cesnak a chilli podla chuti a nakoniec majoranka.

buberova
6. feb 2023

Cez víkend som varila nazvala by som to gulášovú polievku. Mala som 800g mäsa a 250g cibule a mala som pocit že je jej tam veľa a guláš je taký sladší alebo ako to povedať.. ako to riešite? Viac soli? Neviem si predstaviť že by tam tej cibule bolo ešte 3x toľko..

nelca84
6. feb 2023

@buberova no z cibule to urcite nie je sladke, skor ak si pouzila leco

tinkavvv
6. feb 2023

@nelca84 prosim ta rajciny a papriku supes ci davas celu?

joesvk
6. feb 2023

Ja dávam aj paradajkový pretlak.

nelca84
6. feb 2023

@tinkavvv nesupem

tinkavvv
6. feb 2023

@nelca84 dakujem, skusim podla teba nabuduce. Lebo to leco mi tam veru nechuti.

deti95060810
6. feb 2023

@buberova dáva sa na objem , nie na gramáž,,,

nelca84
6. feb 2023

@tinkavvv mne je celkovo leco odporne, nepouzivam ho vobec pri varenie, radsej si kupim par paprik a paradajok a aj to ovela lepsie chuti, nez taka mlandrava zelenina z pohara

luccija
6. feb 2023

@buberova ja dávam malo cibule iba 2 a veľa zemiakov, mne je tiež sladký a je mi z cibule ťažko, keď jej je veľa.Plus majoránku, koreniny..papriku, paradajku bez šupky ..

mirkava
6. feb 2023

Perfektný názov diskusie: "chcem očariť gulášom" 😊👍😁

autor
6. feb 2023

@mirkava Niekto si povie, že guláš je čo chladnička dala, ale urobiť výborný guláš je umenie. :D Ja ako gurman gurmánov sama viem, že nie každý mi “vonia”. :D

mirkava
6. feb 2023

Môj muž s kamarátom raz varili. No bola to katastrofa. Prevažná číra voda s kúskami mäsa a zemiakov 😁 ale nezabudla som pochváliť aký je fantastický 😁

mondolina
6. feb 2023

@buberova
cibule toľko koľko mäsa, ale na objem- množstvo, nie hmotnosť.

oli18
6. feb 2023

A nezabudni chutnať a pridávať ingrediencie, nechať trocha povariť a znova chutnať. Pred podávaním dám zelenú petržlenovú vňať, alebo pažitku, čo mám.

adamkopetko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz