Cestovinové recepty pre 1,5-ročné dieťa

16. jún 2023

Ahojte, uz mi dochádzajú nápady, prosim poraďte mi niečo na obed pre 1,5r drobca, hlavne aby tam boli cestoviny. Kľudne aj len niečo so zeleninou, alebo syrom, alebo neviem čím.. Ako pripravujete cestoviny pre takéto dieťa?

patka06
16. jún 2023

Pre 1,5 ročné rovnako ako pre nás.
Ako prílohu, zapekané, granadír, cestovinový šalát.

tosomja
16. jún 2023

Kurča na smotane, s kolienkami.
Bravčové so zeleninou, cestovina.
Na spôsob sviečkovej, s knedlikom, alebo cestovinou.
Zapekané so šunkou, syrom, brokolicou...
Špagety na rôzne spôsoby.
Moje deti jedia, čo my.

lugie
16. jún 2023

1,5 ročná jedla už všetko s nami ale najobľúbenejší je asi perkelt, zapekané cestoviny s brokolicou a syrom, zapekané cestoviny s cuketou a paradajkami, veľmi ma rada sviečkovú s cestovinou, hovädzie na sposob viedenskej roštenky s cestovinou.

0silvia0
16. jún 2023

Prave som dovarila cestoviny s cuketami a rajcinami

beatrixx1525
16. jún 2023

Ja toto síce varím priateľovi ktorý sa bojí zeleniny ale myslím že pre dieťa tiež ideálne :D povarím zeleninu v troche vody, resp. trošku podusím väčšinou paradajku, papriku, baklažán, cuketu. Dochutím podľa toho ako máme radi a premixujem s tyčovým. Takú omáčku lejem na cestoviny väčšinou penne a na vrch trošku syra, môj priateľ musí mať vo všetkom aspoň trochu mäsa tak ešte opražím trošku slaninky ale to samozrejme dieťaťu nemusíš. Môžeš použiť v podstate hocijakú zeleninu čo máš akurát doma, brokolicu, karfiol, hocičo takže super rýchly jednoduchý recept 🙂

54tinka54
16. jún 2023

Minule som videla zaujímavú a rýchlu omáčku na cestoviny, použili tam avokádo a cottage cheese, len to spolu zmixovali a dochutili. Chystám sa to niekedy vyskúšať 🙂

tinkavvv
16. jún 2023

Moja 1,5rocna miluje normalne bazalkove pesto. Robila som si raz pre seba a normalne sa za tym ide zakazdym potrhat.

autor
16. jún 2023

A tuniakove cestoviny take dieťa môže zjesť podľa vás? Ci radšej ešte nie? Šunku mu vobec nedávam..

lugie
16. jún 2023

Tuniaka vo vlastnej stave kľudne. Ak teda bude chutiť 😊

patka06
16. jún 2023

Podľa mňa v pohode môže ak mu budú chutiť