Cesto na tortu s bábikou

erikad82
21. feb 2017

Ahojte! Chcela by som sa opýtať: idem piecť tortu dcérka na 8r. Chcem jej upiecť tortu s bábikou a na sukňu použiť bábovkovú formu. Moja otázka: neviem sa rozhodnúť či urobiť cesto piškotové alebo klasické bábovkové. Známa mi hovorila,že bábovkové piekla a s krémom je výborné -no akosi váham. Až taká pekárka nie som ...
Sukňu ešte položím na 2 pláty -piškótové. Rozmýšľam teda urobiť sukňu z bábovkového cesta a spodok piškótu... Myslíte že to bude ok?

ichbinich
21. feb 2017

@erikad82
Sprav take cesto, ktore mas vysklusane a ktore ti chuti 😉
Piskota, ak je bez pridanehi tuku, moze byt sucha... Babovky byvaju vlacnejsie.
Asi nechapem uplne - dole ako "zaklad" chces dva platy piskoty a na to na vrch tu babovku ako suknu? Jasne, ze to moze byt 😉 Akurat plnku budes potrebovat taku hustejsiu, pevnejsiu. Nie iba slahacku 😉

Skus sa spytat priamo na ploche - daj si tuto otazku do tvojho profilu. Tam je viac ludi 😉 Forum je trosku pomalsie a menej frekventovane, sa mi zda.

Alebo prelistuj albumy inych, ze si najdes fotku a potom sa priamo spytas autorky.
Ja som takuto tortu este nerobila.

erikad82
autor
22. feb 2017

@ichbinich veru ani ja som ešte takú nerobila,no čo hádam len musím vyskúšať 🙂 Nakoľko keby dám len "sukňu" -bábika má dlhé nohy a neviem ako by som to zamaskovala,nakoľko nejdem dať navrch marcipán ... No šak vyskúšam a potom dám foto -ak sa podarí ak nie budem musieť niečo vymyslieť....
Ďakujem!

ichbinich
22. feb 2017

@erikad82
Ah, jasne, teraz chapem, preco chces aj podklad.
Drzim palce, nech sa vydari!
🙂

erikad82
autor
22. feb 2017

@ichbinich Ďakujem!